Penger

Denne massasjeterapeuten tok en lavbetalt jobb - og ble millionær

Denne massasjeterapeuten tok en lavbetalt jobb - og ble millionær

Hva gjorde du i 1999?

Jeg var 10 år gammel, besatt av fargen lilla og ønsket en hest mer enn stort sett alt i verden.

"Fight Club", "Office Space" og Disneys "Tarzan" kom alle ut i 1999, som "The Blair Witch Project." Og verden ventet nervøst på århundreskiftet og den mulige digitale apokalypsen kjent som " Y2K.”

Men for massasje terapeut Bonnie Brown, 1999 var året hennes karriere ville ta en drastisk sving til det bedre. Hun visste det ennå ikke.

Vi kom over denne følelsesvennlige historien fra The New York Times - det er en oldie-but-goodie vi måtte dele med deg.

Bonnie Browns livsendrende beslutning

Frisk av en stygg skilsmisse tok Brown en jobb med Google som internt massasje terapeut.

På den tiden hadde oppstarten bare 40 ansatte, og dens Doodle spill var ennå ikke sterk. Men Brown hadde nettopp gått gjennom en mengde livsendringer, og hennes fremtid var usikker uansett ... så hun tok jobben, som startet på $ 450 per uke.

Browns kompensasjonspakke inkluderte også en masse Google-aksjeopsjoner. Som på den tiden var verdt nesten ingenting.

Ser du hvor dette går?

Stock Market Millionaire

I dag er Google-aksjer - nå samlet under morselskapet Alphabet - verdt $ 710 hver.

Og det gjør Bonnie Brown ganske rikelig. Som, multimillionærer velstående.

Brown tok vinden i strid - ingen Beverly Hills herskapshus eller helikopterbane, selv om hun gjorde våren for en privat Pilates instruktør. I 2007 bodde hun i Nevada i et 3000 kvadratmeter hjem, noe som høres litt ekstravagant ut, men i virkeligheten er det bare 500 kvadratmeter større enn det gjennomsnittlige amerikanske hjemmet som ble bygget i dag.

Hun skrev også en bok om hennes erfaring, "Giigle: Hvordan fikk jeg heldig massasje Google", og reiste verden for å styre operasjonen til den veldedige organisasjonen hun grunnla med sin inntjening.

"Jeg er glad jeg lagret nok lager for en regnværsdag," fortalte Brown New York Times, "Og i det siste har det vært helling."

Selv med aksjemarkedet ser litt skummelt ut for de fleste investorer, er Google fortsatt ganske langt i grønt - som det er sine ansatte, som sammen eier 6,2 milliarder dollar i opsjoner, hvorav 2,1 milliarder kroner er tilgjengelig for umiddelbar likvidasjon.

Så mens oppstartselskapet ditt bare kan ende opp med å være verdt cent på dollaren, hvis du gir det nok tid, kan du bare få (veldig, veldig) heldig.

Din sving: Hva ville du gjøre med din hypotetiske Google-lagerinntekt?

Opplysning: Dette innlegget inneholder tilknyttede lenker. Ved å sjekke ut dette uthevede innholdet, hjelper du oss med å få flere måter å lagre!

Jamie Cattanach (@jamiecattanach) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun skriver også andre ting, som vinanmeldelser og dikt.

Skrive Inn Din Kommentar