Penger

Detaljbransjen er å forlade jobber - med en stor unntak

Detaljbransjen er å forlade jobber - med en stor unntak

Kaller det Amazon-effekten.

Beemoth online-forhandlerens innflytelse på amerikanske jobber har stor betydning i den siste arbeidsrapporten, som ble offentliggjort fredag ​​av US Bureau of Labor Statistics. Hovedsakelig holdt det sannsynligvis den belejrede detaljhandelsindustrien fra å glide inn i negativ jobbvekst på et tidspunkt da resten av økonomien er humming rett sammen med en arbeidsledighet på 4,3%.

Samlet sett økte jobbene i næringslivet 0,2% i juli sammenlignet med samme måned i 2016. I mellomtiden ansettelse på ikke-butikk forhandlere (ahem, Amazon) hoppet 5,2% - Det er mye mer enn den totale private sysselsettingsgevinsten på 1,6% i juli.

Amazon leverte også i andre deler av økonomien. Lager- og lagringsjobber kattede opp 3,7% i forrige måned.

Amazon har vært på en stor ansatt binge i år

Det faktum at Amazon dræper ansettelsesspillet, bør ikke være en overraskelse hvis du har fulgt opp med vår jobbdekning.

Denne måneden alene har selskapet til hensikt å legge til 50 000 deltids- og heltidsansatte på 10 oppfyllelsessentre etter å ha holdt sin Jobs Day-hendelse tidligere denne uken. Det følger Amazonas løfte om å ansette 100.000 mennesker i år.

Og det er ikke bare lagerjobber, og Amazon ansetter også tonnevis av sesongmessige kundeserviceforbindelser for å hjelpe deg med feriebestillinger.

Bra for Amazon, men hvordan fungerer resten av detaljhandeln?

Nå kan Amazon ha vært Atlasen til resten av landets detaljhandel scene i forrige måned, men for resten av industrien var det ganske dårlig.

Du hadde noen små vinnere i jobbvekst, for eksempel Bilforhandlere, som tilsatte 35 900 i løpet av det siste året. Og bensinstasjoner vokste nesten med resten av økonomien med ytterligere 11.800 nye jobber.

Likevel, som du kan se i det kjekke diagrammet, har de fleste butikkene kaste jobber i løpet av det siste året.

Den største taperen? Elektronikk og apparatforhandlere, med arbeidsstyrken minker like under 4% fra juli 2016 gjennom forrige måned.

Yikes. Men ikke overraskende vurderer Radioshacks massive bedriftsauksjon tidligere i år (innrøm det, du byder på gullalbumet med trucker-sanger).

Sportsbutikkbutikker og klærbutikker gikk heller ikke bra ut. Og nesten 3000 kjente butikk butikker er slated å lukke i år.

Så hva skal du gjøre hvis du havner på den uheldige slutten av denne trenden?

Først, kjenne dine rettigheter dersom arbeidsgiveren din arkiverer konkurs. Opptjent ferie eller sykefraværsbetaling kan komme deg, og pensjonsytelser bør være fine.

Deretter finner du en sidegig til du er i stand til å lande en annen heltidsjobb. Jeg hører Amazon jobber ...

Amazon ikke arbeidsgiver du leter etter? Ta en titt på The Penny Hoarder Jobs-siden på Facebook for alle slags (få den? "Sorter," som på et oppfyllingssenter?) Av innlegg.

Alex Mahadevan er data journalist på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar