Penger

Denne høyskolen student gjorde $ 6k å gjøre noe hun måtte gjøre uansett

Denne høyskolen student gjorde $ 6k å gjøre noe hun måtte gjøre uansett

Det er ingen hemmelighet: College er dyrt. Og jeg snakker ikke bare om undervisning.

Hvis du ikke har en måltidsplan (og selv om du gjør det), er det dagligvarer å kjøpe, vaskerom for å scrounge opp og grunnleggende nødvendigheter som alltid ser ut til å løpe ut hver måned.

Med mindre du går på en skole med gratis undervisning som også gir ut en månedlig utbetaling, vil du nok ha nytte av litt ekstra penger.

På college var jeg alltid på utkikk etter måter å tjene mer penger som ikke forstyrret min jampakket klasseplan og ekstrakurver. Utvalgene var slanke, i beste fall: Jeg solgte plasma, tok jobb som en sen nattbartender og tilbrakte mange helger barnevakt.

Kanskje jeg donerte for mye plasma eller tilbrakte en for mange netter bak baren til klokka 3, men tidsplanen lot meg føle å kjøre ned, og karakterene mine begynte å lide.

Ja, jeg gjorde anstendig penger - men til hvilken pris?

Det måtte være en mer fleksibel måte å sette litt penger på i lommen som passer inn i min 12-timers timeplan, ikke sant?

Som flaks ville ha det, var det.

Tar notater for kontanter

Når en klassekamerat måtte løpe hjem for en familiens nødstilfelle, tilbød jeg å dele notatene mine med henne da hun kom tilbake.

Og du vet hva? Ikke bare var hun super takknemlig, hun fant studiestøttene mine så hjelpsomme, hun foreslo at jeg meldte meg til å være en notattaker for skolen.

Inntil da visste jeg ikke engang en slik jobb eksisterte.

Men det gjorde det, og det var den perfekte måten å tjene ekstra penger på å gjøre noe jeg ville gjøre uansett: Gå til klassen, vær oppmerksom og ta notater.

Skoleets Disability Resource Center betalte studenter per kreditttimme for å ta notater og laste dem opp en gang i uken for studenter som ikke kunne gjøre det til klassen eller trengte ekstra hjelp.

Jeg tjente omtrent $ 300 per semester som en skole notat taker. Selv om det ikke var massevis av penger, var det en fin måte å få råd til nødvendigheter uten å forstyrre akademikerne mine.

I tillegg, når du er en høyskole student som bor på et stramt budsjett, begynner du å lære alle muligheter for å strekke pengene dine.

Konsertet åpnet øynene mine for muligheten for å være en profesjonell notat taker.

En rask sjekk av skolens ærekode - som adresserte viktige saker som plagiering og juksing - ga informasjonen jeg trengte å etisk og ansvarlig operere min salgskampanje på campus.

Jeg begynte å selge ukentlige forelesningsnotater ($ 5), kapitlet skisserer ($ 5) og studieguider ($ 10) på campus.

Strategisk plasserte flygeblad på foredragsholder og lite sosial media markedsføring bidro til å gjøre flere salg hver uke.

Mens jeg solgte et par omrisser og studieguider i løpet av semesteret, hoppet salget mitt alltid i uken som førte til en stor eksamen.

I en 16-ukers semester, som ikke teller eksamensuge, tjente jeg ca 800 dollar - En ekstra $ 50 per uke, i gjennomsnitt, mellom notering for skolen og personlig salg.

I løpet av mine syv semestre som notattaker, tjente jeg en samlet sum på $ 6000!

Hvordan bli en profesjonell notat taker

Stopp av skolens ressurskontor for å se om Disability Services eller en lignende avdeling har et program der du kan registrere deg som en notattaker.

I gjennomsnitt kan du forvente å tjene $ 25- $ 50 per kreditt-time for hver klasse du er godkjent for å ta notater.

For å ta virksomheten din videre, bør du vurdere å bruke et online notat som tar markedsplass for å selge guider og skisserer til et mye større publikum:

  • LUVO
  • Kurshelt
  • Nexus Notes
  • Merk Utopi
  • OneClass

Mens hvert nettsted fungerer litt annerledes, er premisset det samme: Gå til klassen, ta fantastiske notater, last opp dem og lene seg tilbake og vent på salg for å rulle inn.

Noen nettsteder, som Luvo, tar en prosentandel av inntektene dine. Andre, som OneClass, betaler en flat ukentlig rate.

Hva skaper en god notater?

Enten du bestemmer deg for å være en offisiell notat taker gjennom skolen din, selger notater på egenhånd eller bruker en av de populære markedsplassene, er det noen få beste praksiser du bør huske på.

Holde den opprinnelige

Bare selg originalt arbeid du opprettet.

Gi aldri eksemplarer av lekser, professoropprettede presentasjoner eller andre kursoppgaver til salgs - noen gang.

Gå til timen

Du kommer ikke til å tjene penger hvis du ikke går i klassen og tar notater.

Dette gjelder spesielt hvis du jobber for skolen din - du blir bare betalt for ukene du faktisk laster opp notater.

Bli organisert

Noen av de beste notatene kondenserer kompleks informasjon inn i utdrag med søkeord og korte setninger.

Hold det enkelt og pent.

Vær deg selv

Skriv i din egen stil.

Ikke prøv å skrive ned alt som foreleseren sier, ordentlig. Dine jevnaldrende vil sette pris på skisser og guider fra elevens perspektiv - som om de faktisk var i klassen.

Å være en betalt notat taker ikke bare gitt ekstra penger, det hjalp meg med å forbedre min GPA. Når du blir en profesjonell notat taker, vil du finne dine egne studievaner bedre, så vel som dine karakterer.

Så, hvis du er på utkikk etter en fleksibel måte å få ekstra inntekt på college og også bli en bedre student, melde deg på for å være en notat taker og bli betalt for å være oppmerksom i klassen.

Din sving: Hvordan har du tjent ekstra penger på college?

Blogger på Arbeid fra hjemme lykke, freelance skribent og gig økonomi entusiast, Ashlee Anderson liker å hjelpe andre å tenke utenfor skapet og finne lykke i å jobbe på sine egne vilkår.

Skrive Inn Din Kommentar