Penger

Penger er ikke alt: 6 grunner til at du ikke bør ta det høyere betalende jobb

Penger er ikke alt: 6 grunner til at du ikke bør ta det høyere betalende jobb


Du får tilbud om en jobb som betaler deg betydelig mer enn det du for øyeblikket gjør. Hva gjør du?

Din første tanke er å trolig ta den. Å tjene mer penger løser mange livs problemer, tross alt, og lar deg kjøpe mange fine ting.

Men hver jobb kommer med positive og negative. Noen ganger, negativene er nok til å oppveie verdien av den større lønnsslipp.

Så tenk nøye før du sier "ja" til det tilbudet, og se over denne listen med seks grunner til å skru ned en høyere betalende jobb.

Du kan kanskje si nei til denne muligheten hvis ...

1. Du vil møte en lengre pendling

Gjennomsnittlig pendling i USA er 26 minutter, noe som betyr 52 minutter blir brukt til og fra jobb. Nesten fem timer per uke!

Hvis du tar en jobb lengre unna, vil du takke deg for mer tid til din pendling. Er det verdt det?

Bortsett fra tid er prisen: CNN rapporter Amerikanske arbeidstakere bruker gjennomsnittlig $ 2600 pendling. Hvis du dobler avstanden, kan du for eksempel miste mye av det du trodde du skulle få.

Sammenlign den tilbudte jobben til din nåværende posisjon ved å beregne hva du skal gjøre fra hver enkelt etter alle utgifter, inkludert pendlingskostnader. Del det med den totale tiden som er viet til å arbeide, inkludert pendler.

Du kan gjøre mer per år med den nye jobben, men ikke mye mer for hver time du er borte fra hjemmet.

Det er tid og penger ligning. Men det er også helseproblemet.

En Gallup-meningsmåling fant jo lengre pendlingen, de lavere menneskene scorer på trivsel og følelsesmessige helseindekser, og jo mer sannsynlig er de å være overvektige.

Med andre ord, lange pendler er ganske enkelt dårlige for deg.

2. Du vil jobbe lengre timer

Lange pendler er dårlige for helsen din, så det er ikke overraskende at lange timer er dårlige for deg også.

Her er hva Nasjonalt institutt for helse rapporterer fra en studie om lang arbeidstid og helse:

Kvinner som jobbet lange timer hadde økt sjanse for senere å oppleve depresjon. Flytte fra standard til lange timer var forbundet med usunn vekstøkning for menn, med økt røyking for både menn og kvinner, og med økt drikking for kvinner.

I tillegg til de potensielle helsefare er det spørsmålet om livskvalitet: Gjør du virkelig vil å jobbe flere timer?

3. Du liker ikke arbeidet

Vurder nøye om selve arbeid tilbys er noe du vil nyte, og hvor lenge skal du gjøre det. En større lønnsslipp kan gjøre arbeid du ikke liker å gjøre, spesielt hvis det er midlertidig. Men hvis du ikke liker jobben, vil du sannsynligvis ikke bli fornøyd på lang sikt.

Også her kommer du inn i mulige helseproblemer. En meta-analyse av studier på jobbtilfredshet og helse konkluderte med at "forholdene funnet tyder på at trivselnivå er en viktig faktor som påvirker helsen til arbeidstakere."

4. Det er i feil sted

Det er mulig at den nye jobben vil være langt unna, kanskje til og med i et av de stedene dekket i mitt innlegg på de beste byene for jobber. Noen steder har bedre sysselsettingsmuligheter enn andre, noe som kan bety at du vil ha kostnader og problemer med å flytte.

Enda viktigere, Å være et "godt sted for jobb" betyr ikke at det er en bra sted for deg. For å føle deg glad for hvor du bor, trenger du kanskje fjell, en strand eller en stor by.

Tenker på totaliteten av livet ditt og livsstil, vil du leve der jobben ligger?

5. Kontoret er ikke riktig for deg

Selv om jobben er en kort pendling og du elsker arbeidet, timene og stedet, bør du vurdere arbeidsmiljøet.

Mitt innlegg om hvordan du undersøker en jobb, forklarer hvordan du finner arbeidsgiveromtaler på nettsteder som Glassdoor (for jobber i USA) og RateMyEmployer.com (for kanadiske arbeidsgivere).

Besøk også arbeidsplassen hvis mulig. Du ønsker ikke å tilbringe dager på en arbeidsplass som er giftig - fysisk eller psykologisk.

6. Det passer ikke dine mål

Noen jobber er bare en god måte å betale regningene mens du finner ut hva du vil gjøre med livet ditt. Men hvis du allerede har solide mål på plass, vær sikker på at jobben som tilbys passer med planen din.

En omkjøring til en jobb som gir deg litt mer penger, kan sette deg tilbake år på dine viktigere mål. Hvis dette er tilfelle, er det en av de beste grunnene til å slå ned en høyere betalende jobb.

Din sving: Har du noen gang skrudd ned en høyere betalende jobb, og i så fall hvorfor?

Steve Gillman er forfatteren av "101 rare ting å tjene penger" og skaperen av EveryWayToMakeMoney.com. Han har vært repo-man, stavkarpe, søkemotorevaluator, husflipper, trikkdriver, prosessserver, mock juror og roulette croupier, men på mer enn 100 måter han har tjent penger, er skriving hans favoritt (så langt).

Skrive Inn Din Kommentar