Penger

Vil du ta barsel permisjon? Bedre Start Lagre nå

Vil du ta barsel permisjon? Bedre Start Lagre nå

Her er en gåte: hva har USA, Surinam og Papua Ny Guinea til felles?

Stabbet? En sjokkerende - men sant - respons: Vi er de eneste landene uten betalt barselsorlov.

Her i USA har vi familie- og medisinskloven, som krever at arbeidsgivere tilbyr 12 uker ubetalt gå til nye foreldre - men dette gjelder bare hvis bedriften har mer enn 50 ansatte, og du har jobbet der i mer enn et år.

Så den harde virkeligheten er, hvis du vil ha barn og ikke gå av skinnene økonomisk, må du spare litt penger.

I et nylig innlegg for Get Rich Slowly, diskuterer Holly Johnson hvor mye hun sparte for barselsorlov.

Lagre for din baby-å-være

Basert på hennes erfaring med å føle to barn, lister Johnson tre hovedkostnader du bør ta hensyn til:

Sykehusregninger

Snakk med forsikringsselskapet om hvor mye du kan forvente å betale. Johnson regninger utgjorde rundt $ 4.000 for sykehuset, legeavgift og levering.

Og hva din egenandel er, begynner å lagre tidlig - kanskje før du blir gravid. "Hvis du har en skattefordelte helse sparekonto eller HSA, kan du til og med stanse opp til $ 6 650 for familien din per år," sier hun.

Tapte inntekter

Hvor mye tid vil du ta av? Vil din arbeidsgiver dekke noen av lønnene dine? Johnsons arbeidsgiver tilbød sine seks uker med halvlønn; siden hun ønsket å ta 10 uker av, måtte hun lagre seks uker med halvlønn og fire uker full lønn før barnet hennes ankom.

Sørg også for å sjekke statens lover. Noen stater går utover den føderale loven, og tilbyr "midlertidig uførhet" dekning som kan bidra til å betale for en del av permisjonen din.

Babyrekvisita

Det er vanskelig å forutse hva du vil ende opp med å ha behov for babyen din, så det er verdt å legge til side ekstra penger til uventede utgifter (som spesialdoktorbesøk) og forsyninger (som vaskemiddel for sensitiv hud). For å komme i gang, her er en liste over forsyninger du trenger for babyens første år.

Til slutt anbefaler Johnson å registrere seg for nyttige ting - som bleier og flasker, i stedet for klær - for å holde kostnadene dine nede.

Vil du lære mer? Les hele innlegget på Get Rich Slowly.

Din sving: Hvor mye penger sparte du for barselsorlov?
Susan Shain (@Sanan_Shain) er freelance skribent og travel blogger som elsker å hjelpe deg med å finne eventyr på et budsjett.

Skrive Inn Din Kommentar