Penger

Disse 6 menneskene jobbet hardt for å komme seg ut av gjeld. Her er hvordan de feiret

Disse 6 menneskene jobbet hardt for å komme seg ut av gjeld. Her er hvordan de feiret

Hvis du fremdeles betaler av gjeld, har du kanskje tenkt på alle de andre måtene du kunne bruke de pengene du overfører i betalinger.

Disse seks menneskene pleide også å stille seg selv det spørsmålet også - til de kjempet seg ut av det røde. Siden de kom ut på den andre siden av gjeld, har de nå klart å oppnå store mål de en gang bare drømte om.

Her åpner de om det aller første de gjorde etter å være gjeldsløse. Fra å starte en familie til å ta ferie av livet, er disse historiene sikkert å inspirere deg til å øke ditt eget gjeldsbetalingsspill også.

"Jeg gikk på en drømmeferie"

"Kort etter bryllupet i 2008 satte min kone og jeg seg og talte opp all vår utestående gjeld. Det var da vi ble truffet med den stygge sannheten: Våre bil lån, kredittkort og student gjeld lagt opp til over $ 50.000.

Å reise verden var noe vi var kløe å gjøre, men gjeldsberget representerte en stor hindring. Så, vi ble seriøse og fullstendig rejiggered vårt budsjett.

Vi eliminert alle splurgy utgifter, tok en personlig økonomiklasse og begynte å selge uønskede husholdningsartikler på nettet. Vi solgte til og med min nye Nissan Altima og valgte i stedet for en $ 2500 bruktbil som definitivt hadde sett bedre dager.

Vår tilnærming var ekstrem, men det virket: Vi var gjeldsfrie bare 18 måneder senere.

Etter å ha pustet et enormt sukk av lettelse (og å bygge opp vårt beredskapsfond), begynte vi å spare for drømmeturen for livet - et to-ukers eventyr gjennom Singapore, Hong Kong og Indonesia. Etter å ha sparket vår gjeld til fortau føltes ferien som en velfortjent belønning. "

"Jeg sparket opp mine pensjonsbidrag"

"Da jeg tok eksamen fra Georgetown i 2012, gikk jeg bort med mer enn bare en mastergrad - jeg hadde også om $ 20.000 i studielån og en til $ 5000 i kredittkort gjeld.

Ikke overraskende, det var ikke akkurat min topprioritering på det tidspunktet å spare for pensjonering. Men - etter å ha tilbrakt tre år med minimumsbetalinger - ble det klart at med mindre jeg ble aggressiv, kunne min gjeld potensielt kaste en skiftenøkkel i mitt langsiktige mål.

Det var da jeg ble seriøs. Jeg opprettet et budsjett og satt fast på det. Jeg fjernet også unødvendige tillegg som Netflix og Hulu. Men jeg stoppet ikke der: Jeg tok også opp en annen jobb på en restaurant for å få inn mer penger.

Min innsats har definitivt lønnet seg! Jeg tørket ut alle mine saldoer innen to år.

Den beste delen er at nå at jeg er gjeldfri, bidrar jeg 15% av min inntekt til min pensjonskonto, sammenlignet med 5% jeg reddet da jeg fortsatt var i gjeld. Mens jeg kanskje ikke er en pengeguru, vet jeg at forbereder på lang sikt er super viktig. I dag føler jeg ikke lenger at jeg spiller fangst. "

"Jeg tok et år uten jobb og bodde hjemme hos min baby"

"Alle sier ikke å gjøre det. Men min mann Luke og jeg gjorde: Vi betalte av boliglånet tidlig - i ni år. (Vi holdt våre utgifter lavt nok til å leve på en inntekt, og satte noen løfter mot boliglånet.)

Plutselig frigjort det $ 3.500 per måned ($ 1.500 skyld, pluss $ 2000 i ekstra utbetalinger). Forestill deg det! Dagen i seg selv var ikke så spesiell: Vi høvlet og tok et bilde av banken der vi hadde den siste kontrollen kuttet. Siden da har vi imidlertid klart å gjøre noen ganske kule ting.

Det beste var å bo hjemme hos min baby. Jeg tok en år lang permisjon i 2012 fra jobben min som administrerende redaktør. Vi hadde spart for en seks måneders permisjon, men jeg visste at jeg kunne strekke det til et år - kanskje mer - uten et boliglån. Jeg vil alltid verne om den uberørte tiden sammen med min baby.

Jeg har også følt at jeg hadde leewayet til å begynne å skrive en bok. Ideen kom fra å ha veiledning som førstegangsforelder, men likevel ikke hatt tid til å lese stabler av foreldringsbøker. Min bok oppsummerer all den beste forskningen i ett tips per side. Det kalles "null til fem: 70 viktige foreldre tips basert på vitenskap."

Det er noe jeg sannsynligvis aldri ville ha gjort hvis jeg følte meg bundet til bedriftens jobb for å betale boliglånet. Nå skriver foreldre og fagfolk for å fortelle meg hvordan boka har hjulpet dem. Det er utrolig gledelig. "

"Jeg startet min egen virksomhet"

"Å jobbe for meg selv var alltid noe jeg ønsket, men min gjeld holdt meg veldig tilbake fra å ta entreprenørskapet. Noen år tilbake, Jeg var på kroken for ca $ 4000 - En blanding av medisinske utgifter, sammen med noen kredittkort gjeld.

Da eiere av selskapet jeg jobbet for da dangled en stor gulrot foran meg: Hvis jeg noen gang ønsket å forgrene seg selv, ville de la meg kjøpe ut kunden min. Høre dette var definitivt den knall jeg trengte.

I året som fulgte, satte jeg hodet ned og jobbet hardt, noe som førte til at jeg landde noen veldig store kontrakter. Jeg lagret hver bonus jeg tjente og var i stand til å betale av all min gjeld i september 2015. En ekstra fordel? Jeg doblet klientlisten min i prosessen.

Når jeg er gjeldfri sparer jeg opp $ 2500 innen tre måneder, som jeg pleide å kjøpe min kundebase og gå solo. Nå kjører jeg min egen virksomhet der jeg gjør mer enn jeg gjorde før, har en komfortabel sparekontosaldo og null gjeld til mitt navn.”

"Jeg knytt knuten"

"Da min sti krysset med Martin i 2011, var min økonomi ikke akkurat i god form. Jeg skylder om $ 10 000 i studielån, $ 6 200 mellom tre maksimalt kredittkort og $ 19 000 på et billån. Da jeg falt over hælene for Martin, syntes tanken om å belaste ham med min gjeld veldig urettferdig.

Vi begynte til slutt å snakke om ekteskap, og jeg gjorde det klart at jeg ønsket å begynne dette neste kapittel med en ren skifer - for sin fordel og min. Etter å ha vokst opp i et økonomisk ustabilt hjem, Jeg ville ikke bli slaver av gjeld som voksen. Så, vi bestemte oss for å sette vårt bryllup på vent til jeg var ute av hullet.

Dette tok tre år med fokusert budsjettering og viljestyrke. Jeg er glad for å si at jeg helt tørket ut studielån, kredittkortgjeld og alt annet enn de siste $ 1500 av billånet mitt, som er på vei til å bli betalt snart.

Martin og jeg bundet knuten i april, og jeg kunne ikke vært lykkeligere. Jeg gleder meg definitivt til en lys, gjeldfri fremtid. "

"Jeg følte meg endelig fri"

"Det tok oss nær 10 år fra start til slutt, men min mann Miles og jeg betalte over $ 147 000 i gjeld. Dette inkluderte et hus, bil, studielån og kredittkort.

For å oppnå dette målet ble vi obsessivt nullet inn på en gjeld av gangen, noe som var ekstremt motiverende. Hver gang vi betalte en gang, feiret vi det faktum at vi aldri ville skylde den gjelden igjen. I tillegg hadde vi enda flere penger til å vie mot det neste.

Mens vi sikkert spores våre utgifter og planlagt hvordan vi skal fordele våre penger, sørget vi for ikke å frata oss selv. Jeg tror - og er levende bevis - at du kan komme seg ut av gjeld mens du fortsatt nyter livet.

Vi spiste ute, reiste og kjøpte ting vi likte. (Selv om vi sørget for å hoppe over kjøp vi ikke virkelig verdsatt.) Men her er nøkkelen: Vi brukte bare penger vi hadde. Hvis vi ønsket eller trengte noe og ikke hadde penger på hånden, reddet vi det først.

Vi innså at det å velge å bruke våre ekstra penger, i stedet for å bruke det til ytterligere gjeldsbetalinger, betydde at det ville ta lengre tid å betale det vi skylder. Miles og jeg var OK med den bytte, og var gjeldsløse innen 2012.

Det første jeg opplevde etter å komme på den andre siden av gjeld? En utrolig følelse av frihet!

Det var ikke før vår gjeld var borte at jeg fullt ut forstod hvor mye det hadde veid oss ​​ned mentalt. Å ha denne typen sinnsro har vært utrolig. "

Din sving: Hva vil du gjøre når du blir gjeldfri?

Denne artikkelen opprinnelig dukket opp på nettstedet for personlig økonomi, Vokse. Du kan finne lignende innlegg i Grow's Stories seksjon.


Skrive Inn Din Kommentar