Penger

Han økte hans kredittpoeng 277 poeng - Nå lærer han barn hvordan det er gjort

Han økte hans kredittpoeng 277 poeng - Nå lærer han barn hvordan det er gjort

James Cooper handler om å forandre barns liv. Så snakker han snakken, og han går på turen.

Hver år blir Cooper invitert til dusinvis av videregående skoler for å snakke med tusenvis av studenter om mobbing, vold, ungdomsgraviditet og gjenger gjennom nonprofit han grunnla kalt Fedup-4U.

Han relaterer seg til studentene; han snakker ikke til dem. Hans skolemøter strekker seg ut til studenter med en lidenskapelig blanding av musikk, dans og motivasjonsspråk.

Nå legger han til et annet emne i gruppens repertoar: Betydningen av god kreditt.

Cooper føler seg sterkt på dette emnet på grunn av sin egen erfaring med å ha dårlig kreditt og klatre seg ut av det - heve sin poengsum på nesten 300 poeng, faktisk. Det var en lang klatring for ham, og han ble revet av tre forskjellige såkalte kredittreparasjonsfirmaer underveis.

Han har levd det, og han vil forhindre at dagens 18-åringer går gjennom det samme.

Hans budskap: Vet hvordan kreditt fungerer, og ikke løpe bort fra dine økonomiske problemer.

"Fordi når du prøver å kjøpe et hus 10 år senere, vil det sparke deg i rumpa," sier Cooper, 50, fra Atlanta.

"Vi ble brent"

Cooper vet alt om å ha dårlig kreditt. Så nylig som 2017 var hans kreditt score en elendig 524.

"Jeg har aldri hatt et kredittkort," sier han. "Jeg hadde $ 6000 verdt av ubetalte regninger."

Han lovet å rydde ut sin økonomiske situasjon og fikse sin kreditt. Han og en Fedup-4U-partner gjorde det sammen.

De lærte den harde måten å ikke håndtere fly-by-night kreditt reparasjonstjenester.

"Vi har brent av mange selskaper," sier Cooper. "De tok pengene våre og forsvant med den. Vi ble begge brent for rundt $ 4.500 helt. "

Selv om det er legitime kredittreparasjonstjenester, er det også skyggefulle som krever penger på forhånd og lover mye mer enn de kan levere. Da vil de melke deg for penger til du er klok.

Cooper og hans venn gikk gjennom denne prøvelsen med tre selskaper.

Da fant de Credit Sesame, en gratis kredittovervåkningstjeneste som hjalp dem med å lære seg å fikse sin kreditt gratis.

'De viste meg ins og outs'

I Credit sesam, Cooper og hans partner endelig fant et legitimt alternativ for virkelig å forbedre deres kreditt.

For en ting kan du bruke det 100% gratis.

Appen startet ved å sende Cooper et gratis kreditt-rapport kort - inkludert hans TransUnion kreditt score - og ga ham personlige anbefalinger.

Det viste ham en rask oversikt over sin totale gjeld, pluss alle faktorene som bidrar til hans lave poengsum: kredittbruk, kredittalder, henvendelser, kontoblanding og betalingshistorie.

Cooper's favoritt del om Credit Sesame er dets personalisering. Det foreslo konkrete trinn, basert på hans situasjon, for bedre å klare sin kreditt score.

"De viste meg ins og outs - hvordan dot jeg er og krysse T-er," sier Cooper. "Jeg søkte på mitt første kredittkort noensinne."

Så lenge, 524 kreditt score.

Credit Sesame anbefalte han:

  1. Få et kredittkort.
  2. Be om en kredittøkning på det kortet.
  3. Hold sin månedlige saldo på kortet under 5% av kredittgrensen. Det påvirket hans kredittutnyttelse, som er andelen av din tilgjengelige kreditt du bruker.

Det hevet poengsummen hans.

"Den høyeste jeg gikk, var en 801," sier han. Han økte sin poengsum med 277 poeng i løpet av de seks månedene fra juni til november 2017.

"Da tok jeg med vilje min score tilbake," sier han, for å se hvor raskt det kunne falle. Han har sett hans poeng gå opp og ned helt siden. "Vi eksperimenterer med kredittpoengene mine når jeg snakker," sier han, for å lære mer om kredittpoeng, slik at de kan lære elevene om dem.

Han senket sin kreditt score ved å heve sin månedlige balanse på hans kredittkort. Igjen, det påvirket hans kredittutnyttelse.

'Du savner et av de viktigste stykkene'

Cooper grunnla Fedup-4U i New Jersey i 2009 og utvidet den til Atlanta da han flyttet der i 2012. Han gjør mye av gruppens motiverende snakk.

Organisasjonen sier at det er vertskap for rundt 75 skoleforeninger og når mer enn 65 000 ungdommer og unge voksne hvert år i hele Sørøst og Nordøst.

Nå setter de sammen en skole-godkjent pensum på kreditt, som skal lanseres i august 2018. Tanken er å introdusere den som en del av de økonomiske ferdighetsprogrammene som mange videregående skoler allerede lærer.

"Hvordan kan vi snakke om bank og sjekke uten å snakke om kreditt?" Spør Cooper. "Jeg snakker til disse barna, finner ut hva de vet og hva de ikke vet."

Som han reiser gjennom hele Sørøst i taler på skolen, har Cooper blitt gulvet av det han har funnet.

"For mange av disse barna bor på egenhånd18 år gammel, seniorer i videregående skole, bor i sin egen leilighet og jobber en deltidsjobb for tips, "sa han."Men de vet ingenting om kreditt.

"Jeg sier til dem: 'Du lever allerede i voksen alder, men du mangler en av de viktigste brikkene.'"

Få meldingen ut

Cooper og andre på Fedup-4U lærer alt de kan om kreditt fordi organisasjonen forbereder seg på å ta sin nye melding inn i skolene i Georgia, Alabama, New Jersey og Pennsylvania.

"Vi ønsker å berøre Z Generation," sier Cooper. "Vi er ikke i ferd med å fikse kreditt. Vi ønsker å komme til deg før du må fikse kreditten din. "

Det nye programmet vil bli kalt CREDUP, kort for "Karriere Klar Utdanning Utvikling på elevens måte UP." Cooper sier at undervisning barn om kreditt er spesielt viktig nå at amerikanerne skylder en kollektiv $ 1 billioner i kredittkort gjeld. Yikes!

Cooper verdier leksjonene om kreditt han lærer ved å overvåke sin kreditt score.

"Vi tar så mye av tegningen fra Credit Sesame," sier han.

Hvis kreditten din ikke er så god som du vil, sjekk ut Credit Sesame for deg selv for å se hva du kan gjøre annerledes.

Mike Brassfield ([email protected]) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Hans kreditt kunne være bedre, og han jobber med den.

Skrive Inn Din Kommentar