Banker

Skal du støtte foreldrenes dårlige økonomiske valg?

Skal du støtte foreldrenes dårlige økonomiske valg?

I dag ønsket jeg å dele et av de tøffeste spørsmålene jeg har mottatt i det siste, fra en leser som ønsket å være anonym (vi skal kalle ham Dave). Det handler om å støtte foreldrene sine - noe vi har snakket om før - men på et annet nivå. Jeg føler meg veldig dårlig for ham, men jeg tror han bringer opp noen interessante tanker som vi alle bør vurdere:

Hei robert

Jeg håpet på noe råd for hva jeg skulle gjøre i min nåværende situasjon. Jeg har nylig uteksaminert fra college (godt et år siden) og har en anstendig jobb som betaler regningene. Men jeg sparer bare ikke penger akkurat nå. Problemet er at min mor forteller meg om hvordan hun sliter med å betale regningene og ikke vet hva de skal gjøre. Før lenge finner jeg meg selv å gi dem ekstra jeg har. Jeg måtte betale min egen vei gjennom skolen med studielån, og ha over $ 40 000 i gjeld. Jeg vil begynne å spare på et hus og bygge mitt eget liv, men jeg fortsetter å bli sugd inn i foreldrenes pengeproblemer.

Jeg vet at jeg ikke bør føle seg dårlig for dem - grunnen til at de ikke kan betale regningene deres, er fordi de alltid synes å være å kjøpe ting de ikke trenger. Jeg graver ikke i detaljene for mye, men de er alltid underholdende venner, kjøper gadgets, og har fortsatt alle kabelkanaler - inkludert HBO.

Hvordan forteller jeg foreldrene mine at jeg ikke kan gjøre dette lenger? Jeg vil redde for min egen fremtid, men jeg føler meg forpliktet til dem siden de er foreldrene mine? Pluss, jeg er bekymret for at hvis jeg ikke hjelper dem nå, vil de gå i stykker. Hvordan hjelper jeg meg selv og hjelper foreldrene mine?

Takk, Dave

Whoa - det er tøft. Jeg setter pris på at du deler historien din og stiller spørsmålet ditt. La oss dykke inn i noen av detaljene her.

Å ha tøffe økonomiske samtaler

Å snakke om penger er tøft - å snakke med foreldrene dine om at pengene deres er som å snakke med dem om sex. Du vil bare ikke gjøre det. Men til slutt er alle vanligvis bedre ute.

Det viktigste er at du trenger å få hele bildet. Fra historien ovenfor virker det som om Dave egentlig ikke vet hvor foreldrene står økonomisk. Mens de fortsatt kjøper ting og spiser penger, møter moren ham opp for kontanter hver måned, og hun synes bekymret for å betale regningene. Mens det er en tøff samtale å ha, være åpen og ærlig om hva som skjer, er det første du må gjøre.

Når du har denne samtalen, innser du to hovedpunkter:

  1. Ikke døm - det vil bare gjøre dem stengt
  2. Fokus på hvor du kan hjelpe

Noen ganger kan en finansiell planlegger eller annen profesjonell virkelig være nyttig i denne situasjonen, så vurder å gå den ruten også.

Å hjelpe eller ikke hjelpe

Mange mennesker kommer til å chime inn og si, "Hei, du burde ikke hjelpe foreldrene dine. De trenger å hjelpe seg selv og du må ta vare på deg selv. "Mens jeg enig med det i noen grad, får jeg også fra Daves e-post at han er den typen person som vil hjelpe og vil fortsette å hjelpe.

Jeg vil foreslå et par stier her også. Først, hvis Dave har noen søsken, må han få dem involvert. Uansett hva handlingsplanen er, må alle barna hjelpe.

For det andre, hvis Dave virkelig ønsker å hjelpe, foreslår jeg at han fokuserer på å betale noe spesifikt. For eksempel kan han hjelpe dem ved å betale mobiltelefonregningen hver måned. Dette gjør et par ting:

  1. Det setter et klart beløp som han vil bidra med hver måned. Dette sier til foreldrene han er villig til å hjelpe, men bare med XYZ.
  2. Det vil tillate Dave å budsjettere bedre siden det bare er et fast beløp hver måned

Jeg tenker på denne ruten som ligner hvordan foreldre hjelper barna sine. Foreldre hjelper vanligvis barna sine ved å betale for bestemte utgifter - skole, mobiltelefon, forsikring, bilbetaling osv. Siden Daves foreldre fungerer som barn med pengene, kan dette være et smart trekk.

Bunnlinjen er at det ikke er en enkel løsning. Så, hjelp deg nå Dave her -

Har du noen gang jobbet med denne typen situasjon? Hvilke råd har du for Dave for å håndtere, er økonomisk uansvarlige foreldre?

Skrive Inn Din Kommentar