Investere

Stash Invest Review - Investering med $ 5 er ikke verdt det

Stash Invest Review - Investering med $ 5 er ikke verdt det

Hver ny investor står overfor to utfordringer:

 1. Barrieren for oppføring er for høy
 2. Ikke å ha den minste ideen om hva du egentlig skal investere i

Det er ingen hemmelighet at investeringsjargong kan høres ut som et fremmed språk. Dette kan avskrekke mange mennesker fra å ta deg tid til å lære hva de faktisk trenger å vite. Dessuten krever mange meglere at investorer skal ha minimumsbalanser og automatiske innskudd som bare er for mye.

Heldigvis er de dagene langt borte.

Teknologi har vært enorm for å redusere investeringsbarrierer. Det er nå så mange alternativer som er tilgjengelige og lett å forstå av alle.

En av de alternativene som kan være bra for deg, er Stash Invest App (På mobil? Åpne Stash i App Store).

Hvis du vil hoppe over anmeldelsen, vi Ærlig ikke anbefale Stash på grunn av de høye kostnadene. I stedet anbefaler vi at investorer sjekker ut en fullservice gratis løsning som TD Ameritrade eller Fidelity. Begge disse selskapene tilbyr gode apps, ingen minimum IRAer, og hundrevis av provisjonsfrie ETFer. Gå til slutten av artikkelen for å forstå hvorfor.

Hvis du er ute etter Stash fordi du vil kjøpe brøkdelte aksjer og ikke har mye penger, sjekk ut Stockpile eller M1 Finance. Stockpile gjør at du kan kjøpe brøkdelte aksjer, og det gjør det veldig enkelt å investere. De tar sikte på å investere mot barn og familier - det er så enkelt det er! Plus, du får $ 5 i gratis lager for å registrere deg.

M1 Finans er litt mer i dybden, men lar deg bygge en portefølje av aksjer og ETFer gratis - ja gratis. Ingen avgifter. Dette er en flott løsning for investoren som ønsker litt mer enn bare å kjøpe en aksje eller fond.

Hvis du vil ha et appbasert alternativ, sjekk ut disse 5 appene som lar deg faktisk investere gratis.

Hvorfor Stash Invest?

Stash Invest er en app som ble lansert i 2015 etter at grunnleggerne hadde satt opp for å svare på spørsmålet: Hvorfor investerer ikke halvparten av amerikanerne?

De holdt tilbake til et svar. De fleste fant å investere for å være upålitelig, dyr og skremmende. (Kan du forholde seg ?!) Fra disse svarene ble Stash Invest født.

Stash Invest app tillater investorer å begynn å investere med så lite som $ 5. Ikke bare det, men Stash gjør valg av investeringer ekstremt enkelt.

Stash Invest tilbyr 30 forskjellige tema investeringer å velge mellom, som er redusert av din risikotoleranse og personlige preferanser. Gjennom appen kan du kjøpe flere investeringer, diversifisere og overvåke fremdriften din.

De har også lave avgifter på bare $ 1 per måned hvis kontoen din har mindre enn $ 5000 eller 0,25% per år hvis kontoen din holder over $ 5000. I tillegg er Stash Invest gratis de første tre månedene, noe som gir deg tid til å bygge opp din Stash.

Slik kommer du i gang i fem enkle trinn

Hvis du vil komme i gang med Stash Invest, er registreringsprosessen ekstremt enkel. (Når du har registrert deg, kontroller bunnen av innlegget for måter å raskt øke balansen.)

# 1 - Klikk her for å komme i gang

Klikk her for å sjekke ut Stash Invest online og komme i gang på skrivebordet.

Klikk her for å få Stash gratis på App Store, du blir sendt til appbutikken, og du kan laste ned appen til telefonen din.

# 2 - Fyll ut profilen din

Deretter fyller du ut din grunnleggende informasjon og svarer på et par spørsmål. Disse spørsmålene vil hjelpe Stash veilede deg med å ta investeringsbeslutninger. Det er viktig at du er ærlig med disse spørreskjemaene, fordi de hjelper deg med å bestemme risikotoleransen din.

Dette bør bare ta et par minutter.

# 3 - Velg en investering

Basert på svarene du oppgav, vil Stash Invest vise deg investeringsalternativer som stemmer overens med risikotoleransen din (konservativ, moderat eller aggressiv.) Du kan klikke på de ulike investeringene for å lære mer om dem. (Ikke bekymre deg, de er forklart i lekmanns vilkår!)

Den gode tingen om Stash er at de gjør investeringen relatable. I stedet for gale navn på ETF og ticker symboler, investerer du i "temaer" som er basert på dine ønsker, overbevisninger eller liker. Vi snakker mer om det nedenfor.

# 4 - Koble til bankkontoen din

Koble opp bankkontoen du vil ha penger trukket fra for å gjøre dine investeringer.

Det tar ca 2-3 dager for pengene å overføre til Stash.

# 5 - Bekreft identiteten din

Bekreft identiteten din, opprett et firesifret pinnummer, og du er ferdig.

Slik faktisk investere med Stash Invest

Stash gjør ting annerledes enn din tradisjonelle investeringsapp eller megling. I stedet for å velge et aksje- eller tickersymbol for å investere i, velger du fra temainvesteringer. Dette er en veldig fin måte å gjøre investeringen relativ på, samtidig som du gjør det rimelig og enkelt å investere.

For eksempel, hvis du tror at amerikanerne vil bruke mer på helsetjenester rett og slett fordi de blir eldre, kan du investere i "Live Long & Prosper". Denne investeringen er basert på en ETF som investerer i amerikanske helseforetak.

På samme måte kan du investere i dine "ønsker". For eksempel kan du investere i et stykke Warren Buffett. Investeringen "Roll With Buffett" inneholder Warren Buffetts selskap Berkshire Hathaway.

Når du klikker på en investering, kan du se de underliggende beholdningene - ekte selskaper du investerer i:

Å sette en investering er veldig enkelt. Du klikker bare på "Legg til portefølje" -knappen og angir hvor mye du vil investere:

Hva gjør du neste

Målet med Stash (og eventuell investeringskonto) er å bygge porteføljen din over tid. Stash Invest gjør det morsomt og enkelt ved å skape milepæler og måter å oppfordre deg til å investere mer.

Når du har gjort din første investering, får du milepæler basert på terskler:

Stash prøver også å vise deg ditt potensial - ved å legge til nye investeringer og lære deg verdien av å investere ofte.

Over tid kan du sjekke inn på startskjermen og se hvordan porteføljen din gjør det samlet.

Stash Retire

Stash har en funksjon som heter Stash Retire, som er et pensjonskonto alternativ for investorer. Stash Retire tilbyr både tradisjonelle og Roth IRAer - og tilbyr de samme investeringsalternativene du vil finne i Stash. Du kan bidra opp til IRA-bidragsgrensen i en Stash Retire-konto.

Stash Retire er litt dyrere enn Stash Invest - det koster $ 2 per måned i avgifter opp til $ 5000, da er det 0,25% av verdien av kontoen din. Du kan fortsatt begynne å investere med bare $ 5, men det kan bli raskt uthulet av gebyrer hvis du ikke investerer mer og se investeringsgevinster.

Den 20. juni 2018 annonserte Stash at det ville fravike gebyrene til noen Stash-medlemmer under 25 år. Dette er et stort incitament til å få folk til å begynne å investere tidlig uten avgiftene. Vi setter pris på endringen, og håper det oppfordrer yngre amerikanere til å begynne å investere. Men når du går over 25 år, bør du sannsynligvis se etter alternative investeringsleverandører for å unngå avgifter.

Stash Banking

Stash har også nylig lansert en bankfunksjon på sin app. De tilbyr en venteliste for å bli med på bankprogrammet, som gir ingen minimumskontroll, null månedlige avgifter og tilgang til noen minibanker gratis.

Selvfølgelig forbinder banksektoren sømløst med Stash Invest, slik at du kan administrere alle pengene dine på ett sted.

Ulemper med Stash Invest

Den største ulempen ved Stash er kostnaden. $ 1 per måned (eller 0,25%) kan ikke virke som mye, men på en liten portefølje er prosenten svært høy. $ 1 per måned er $ 12 per år. På en investering på $ 100 som er 12% i investeringsavgifter. Det er utrolig vanskelig å tjene tilbake, og de avgiftene fortsetter å komme. Det kan virkelig drepe porteføljens inntjeningspotensial.

La oss se på et eksempel for å bryte det ned. Hvis du er interessert i Technology Stocks, kan du vurdere å investere i Stashs Internett Titans ETF. Denne ETF er faktisk ticker symbol FDN, som er First Trust Dow Jones Internet Index Fund. Denne ETF har et kostnadsforhold på 0,54% - noe som er ganske høyt for en innenlandsk ETF.

Hvis du vil investere i en lignende ETF hos Fidelity, vil du trolig gå med FTEC, som er Fidelity MSCI Information Technology Index ETF. Den investerer i de samme selskapene, og har en kostnadsandel på bare 0,08%. Det er også provisjonsfritt å investere i. Stash ETF alene er 6.75x dyrere å eie enn fondet på Fidelity. I tillegg har du den $ 1 / mo-prisen på toppen av det!

Så, hvis du har en $ 1000 investering i dette fondet, ville det koste deg (per år):
På Stash: $ 12 ($ 1 / mo avgift) + $ 5,40 (fondets kostnadsforhold) = $17.40
På Fidelity: $ 0,80 (fondets kostnadsforhold) = $0.80

Prosentvis vil investeringen ende opp med å koste om 1,74% per år i avgifter. På Fidelity er det bare 0,08%. Så, når du legger til i månedlige avgifter, blir det til slutt 21.75x dyrere å investere hos Stash enn Fidelity!! Alle de ekstra kostnadene gjør er å skade din avkastning over tid.

Du kan kanskje si, vel, jeg kan ikke investere i brøkdelte aksjer hos Fidelity eller en annen megler - og du er riktig. Men den lille funksjonen er ikke verdt å betale over 21x mer.

Vårt foretrukne alternativ til stash

Det jeg ærlig anbefaler, åpner en IRA- eller meglerkonto på en vanlig megling som TD Ameritrade eller Fidelity. Det de fleste ikke skjønner er at du kan åpne en IRA uten minimum, du kan få tilgang til hundrevis av provisjonsfrie ETFer, og du har en flott app å bruke. Du kan i hovedsak bygge hele din diversifiserte portefølje gratis, på en app.

Så, i stedet for å betale høye avgifter og investere i sine egendefinerte ETFer, får du bare en vanlig "mainstream" -konto, kan investere i de samme ETFene, og opplever ingen avgifter.

Sjekk ut TD Ameritrade for deg selv.

Hvis du leter etter noe som lar deg kjøpe små mengder, sjekk ut Stockpile eller M1 Finance.

Bunnlinjen er at det er mye billigere og bedre tjenester der ute.

Enkelt bygge dine investeringer

Med Stash er alt du trenger $ 5 for å gjøre et innskudd. Dette er perfekt for alle som kommer i gang. I tillegg er det så lett å forstå!

Her er noen nyttige tips for å øke din Stash Invest-konto raskt:

 • Legg til $ 5 i kontoen din når du hopper over morgenkaffen din.
 • Legg til $ 5 i kontoen din hver gang du kjøper noe på salg som du hadde planlagt å betale full pris for.
 • Legg til $ 5 i kontoen din hver gang du mottar lønnsslipp.
 • Legg til $ 5 i kontoen din for hver time overtid du jobber med.
 • Legg til halvparten av din travle inntekt.

En gjeng med $ 5 investeringer kan legge opp til noe stort. Hvis du vil begynne å investere, men ikke har gjort det, registrer deg for en konto hos Stash i dag.

Stash Investing
 • Provisjoner og gebyrer - 20
 • Kundeservice - 20
 • Brukervennlighet - 60
 • Verktøy og ressurser - 20
 • Investeringsalternativer - 40
 • Spesialtjenester - 20
30

Sammendrag

Stash Invest er en ny app som gjør at investorer kan begynne å investere med $ 5, mens de plukker aksjer i temabaserte investeringer rundt vill.

 • Prøv Stash Investing
 • Skrive Inn Din Kommentar