Penger

Du vil ikke tro de galne tingene folk gjør for å kjøpe Bitcoin

Du vil ikke tro de galne tingene folk gjør for å kjøpe Bitcoin

Hvor mye vil du risikere å få hendene på litt bitcoin?

Det er vanskelig å holde tritt med den raskt svingende prisen på denne kryptokurrency. En bitcoin kan ha vært verdt $ 500 for noen få korte år siden, men prisen går over $ 16 000 i dag.

Hvordan skal en normal person investere i denne varme nye valutaen når det tar tusenvis av ekte penger å kjøpe bare ett stykke av denne digitale kontanter?

Lån den.

Ja, folk tar ut boliglån for å kjøpe bitcoin

I et intervju med CNBC sa Joseph Borg, president for Nord-amerikanske Securities Administrators Association, at folk går inn i gjeld for å kjøpe inn i bitcoin mani.

"Vi har sett boliglån tatt ut for å kjøpe bitcoin," sa Borg. "Folk gjør kredittkort, egenkapital linjer."

Det kan være en solid investering, så lenge prisen på bitcoin holder seg høy og du kan selge av nok av det senere for å betale tilbake gjelden din.

Andre tar risiko for en annen type: Investerer deres pensjonsoppsparing i bitcoin. Bedrifter som BitcoinIRA popper opp for å lette overføring av pensjonsfond til en konto som er opprettet spesielt for å investere i bitcoin i stedet for aksjer og obligasjoner.

Har disse menneskene mistet sine marmor, eller er de bare tidlige adoptere?

Borg forklarte til CNBC at cryptocurrency er så ny at den ennå ikke er regulert.

"Du har ikke sett markedet faktisk tilpasse seg dette nye fenomenet," sa Borg. Det betyr ikke at det er noen ekte verdi, sa han, men det er sannsynligvis oppblåst akkurat nå.

Husk Beanie Babies? Ja, det er slik.

Alle mistet sine tanker over disse flekkete leketøyene, og brukte mye over billettprisen for å få de som ble ansett som mest verdifulle. Innen noen få år, den verdien - og alle kontanter hadde tilbrakt å kjøpe Beanies - tanked. Over tid forsvant tilbudet bare etterspørselen.

Men bitcoin har en viktig grense på plass: Tilgangen er på 21 millioner. Over tid vil behovet for gruvearbeidere til å generere bitcoin sakte, men den samme mengden bitcoin vil forbli i omløp.

Hvis bitcoin holder sin verdi, kan risikable investeringer for å få et stykke kake lønne seg. Men det er for tidlig å fortelle.

Lisa Rowan er en senior forfatter og produsent på The Penny Hoarder.

Denne artikkelen inneholder generell informasjon og forklarer alternativer du måtte ha, men det er ikke ment å være investeringsråd eller en personlig anbefaling. Vi kan ikke personliggjøre artikler for våre lesere, så situasjonen din kan variere fra den som diskuteres her. Vennligst søk en lisensiert profesjonell for skatterådgivning, juridisk rådgivning, økonomisk planlegging råd eller investeringsrådgivning.

Skrive Inn Din Kommentar