Penger

Dette paret sparer 70% av sine innkomster - her er akkurat hvordan de gjør det

Dette paret sparer 70% av sine innkomster - her er akkurat hvordan de gjør det

Dette er fortellingen om to sparsomme mennesker som møtte og bestemte seg for ikke å bruke penger sammen.

Dripping i romantikk allerede, ikke sant?

På college bodde Jason Williams hjemme og jobbet tre sidejobber for å betale undervisning og spare penger.

En felles venn satte ham opp med M.K. etter at hun tilstod å bo i møblert, off-campus studentboliger for å spare på leie og møbler - selv om hun ikke var eller hadde vært en student på det høyskolen.

Unødvendig å si, det var en kamp laget i sparsom himmel.

Da de begynte å danse for syv år siden, reduserte Jason, som jobber i økonomi, og markedsføringsleder, M.K., sine utgifter og kastet all sin ekstra inntekt på gjeld. Innen to år var de gjeldsløse.

Men hva skjer hvis når du erobrer din gjeld?

Hvordan bruker du pengene dine etter år med å mestre sparsomme vaner?

Og hvor går pengene nå når du ikke jager adrenalinrushen for å bli gjeldfri?

Williamses, som bor i Tampa, Florida, og har nå blitt gift i fire år, innså at de kunne fortsette å omfavne sin felles forkjærlighet for å spare for å oppnå et enda større mål: økonomisk uavhengighet og førtidspensjonering.

Hvordan Frugality hjalp dem bli gjeldfri i 2 år

Jason, 34, har alltid vært gjeldssikret. Foreldrene hans levde av en inntekt. Han fikk stipend og bodde hjemme mens han deltok på et offentlig universitet.

Ved 23 brukte han besparelser fra å jobbe gjennom hele college for en forskuddsbetaling på et tre-roms hus i et rolig, forstadskvarter med et 145 000 dollar boliglån. Det var 2007 - rett før boligmarkedet krasjet.

"Det var tingen å gjøre," sa han. "Boligprisene falt litt, og de er som," Åh, nå er det tid til å kjøpe. ""

Deretter mistet han sin jobb i økonomi.

Han gjorde det til å fungere ved å leie ut to soverom i huset hans. På et tidspunkt leide han også sitt hjemmekontor. Han fant til slutt en annen jobb som kom med en 40-minutters pendling.

Han konkluderte med at eliminering av gjeld var den eneste måten å beskytte seg mot fra en fremtidig krise.

M.K., 29, vokste også opp med sparsomme vaner. Hun så på at moren hennes brukte nesten to tiår med å betale seg gjeld fra en skilsmisse, i tillegg til studielånene hun pleide å sette seg gjennom lovskolen. De snakket ofte om viktigheten av å betale det du skylder, og hvordan de ikke kunne gjøre alt det MK.s venner gjorde på grunn av gjeld.

M.K. uteksaminert college med $ 20.000 i studielån. Hun ønsket å betale dem så raskt som mulig, så hun kunne gjøre alt det gjeld holdt henne tilbake fra.

"Jeg følte at gjelden var så stor byrde på meg," sa hun.

Da hun og Jason ble et par, handlet de fancy datoer for middager hjemme. De gjorde gåter i stedet for å gå til kinoer.

Innen to år hadde de betalt sitt hus og studielån. De feiret ved å gå til Campbell's Dairyland i Brandon, Florida.

"Det har lite $ 1 sundaes og $ 1 pølser og burgere," M.K. sa. Hun bestilte Reese's Peanut Butter Cup sundae.

Hvorfor de holdt seg på mindre

Williamses var vant til ikke å bruke penger for å komme seg ut av gjeld. Men da de endelig hadde betalt det, lurte de på hvordan de skulle bruke sin ikke-utgifterne supermakt for godt.

De begynte å reise mer, men til slutt hadde de besøkt de fleste stedene de ønsket å gå. De ønsket et mål som var større enn bare å spare for deres neste tur.

En måned før bryllupet deres for fire år siden, og et år etter at de hadde betalt sine gjeld, oppdaget Jason en blogg kalt Early Retirement Extreme. Forfatteren, Jacob Lund Fisk, levde av $ 7000 per år i over tiår. Han blogger om hvordan du oppnår pensjonsbesparelsesmål tidlig ved å redusere levekostnadene dine, i stedet for å øke inntektene dine.

M.K.'s frugality hadde noen grenser. Midt i bryllupsplanleggingen var hun ikke i ferd med å avbryte cateringfirmaet. Hun ønsket fortsatt å nyte beskjedne fornøyelser, inkludert bacon i bryllupet.

Men da de kom tilbake fra sin bryllupsreise, revidert de sparsomme livsstil og DIY-metoder som hjalp dem med å komme seg ut av gjeld.

De hadde en høyere enn gjennomsnittlig inntekt, men de levde allerede på vei mindre enn den gjennomsnittlige amerikanske. De ble opptatt av å spare så mye de kunne, mens de fortsatt levde en komfortabel - men sparsom - livsstil.

Før de visste det, de setter bort 70% av inntektene sine. Hver. Enkelt. Måned.

De strålende måtene de maksimerer sine besparelser

Williamses leilighet er koselig, men det er ikke noe du vil se på siden av Pinterest. De fleste av møblene er brukt. De spiser og gjør gåter på et kortbord de fikk gratis. De anser deres brukte $ 8 breadmaker de beste pengene de noensinne har brukt.

De fleste av sine klær, minus Jasons arbeidsklær, er også brukt. De elsker matbutikk hos Aldi.

De er hyppige besøkende på sitt lokale bibliotek, hvor de låner alle sine CDer, DVDer og bøker gratis. De har ingen abonnement eller kabel, og de bruker treningsstudioet på leiligheten sin.

En dag, M.K. var ute etter Chick-fil-A.I stedet for å hoppe i bilen og på vei til stasjonen gjennom, tok hun litt ekstra tid og fant en copycat oppskrift på nettet.

Hennes første forsøk var OK, men på et annet forsøk leser hun at for best resultat bør du pine kyllingen i syltet juice. Hun gjorde, og etter senking av sukkeret til 2 ½ ts, var resultatene akkurat som den virkelige ting.

"Jeg liker å gjøre det på en søndag bare for å være veldig ironisk," sa hun.

De har laget andre restaurantcopycatoppskrifter siden, inkludert søt surkylling, fransk løksuppe og Pizza Hut pizza.

Ved å stille spørsmål til en vane, kunne hun ikke rettferdiggjøre, M.K. fant et liv hack som vil spare tid og penger i det lange løp.

Og de tingene de prioriterer?

Reise er nr. 1. De har vært i Italia, Sveits og Hawaii med hjelp fra kredittkortbelønninger.

De liker også en og annen øl med venner, og de er sesongbillettholdere til University of South Florida fotball. Jason vet alle spillerne på banen og benken, pluss hans familie får billetter, så han får tilbringe tid med dem.

Likevel, hvert år før USF fotball sesongbilletter går på salg, debatterer Jason om billettene er verdt det. M.K. alltid forsikrer ham om at de er.

Når de går ut for å spise, bruker de Groupons. Jason venter på en epost med en $ 10 rabattkupong, og han kjøper en $ 11-for-$ 20 Groupon for et burrito-sted i nærheten av M.K.s arbeid. Han har funnet ut hvordan man får sjekken til nøyaktig $ 20.

Det er en lunsj vel verdt $ 1.

Hva vil frugalitet gjøre for deres fremtid?

Fordi hva er poenget med å spare en stor del av inntektene dine hvis du ikke har en plan for det?

Med alle sine besparelser de maksimerer sine 401 (k) s, helse sparekontoer og IRAer. Disse trekkene vil ikke bare tillate dem å pensjonere tidlig; de vil senke sin skatteplikt hvert år til da.

For noen år siden betalte de huset Jason kjøpte i 2007. De flyttet til en leilighet nærmere jobbene sine og leide ut huset deres. De valgte å selge den etter en dårlig opplevelse med en leietaker, og de investerte fortjenesten.

Da begynte Williamses å lagre i vanlige skattepliktige kontoer. De forventer å kunne pensjonere lenge før deres pensjonskonto er tilgjengelig for dem.

Hvis det kommer en jobb eller en økonomisk situasjon mellom dem og deres lykke, har de sparen bygget opp for å prioritere sitt liv over deres inntekt. Ved ikke å la livsstilenes inflasjon krype inn og bare bruke på det de verdsetter, Jason og M.K. ha livsstil og karrierefleksibilitet som noen mennesker aldri får.

Men ikke bekymre deg, sjef. De planlegger ikke å forlate karrieren deres helst snart.

"Vi har begge jobber som vi virkelig elsker, og hvis vi fortsatte å jobbe i et tiår, ville det vært bra," M.K. sa.

Jen Smith er en junior forfatter på The Penny Hoarder og gir tips om å spare penger og betale gjeld på Instagram på @savingwithspunk.

Skrive Inn Din Kommentar