Investere

Slik starter du en investeringsklubb (og andre alternativer)

Slik starter du en investeringsklubb (og andre alternativer)

Da jeg var på college, ønsket jeg å starte en investeringsklubb. Jeg hadde sett på å få en gruppe mennesker sammen for å starte en, og så hadde jeg vært på utkikk etter en god "Hvordan starte en investeringsklubb" opplæring.

Problemet er, den eneste jeg har funnet er en bok - Starter og kjører en lønnsom investeringsklubb. Mens denne boken er flott (med over 200 sider med fremragende trinnvise eksempler), for mange investorer som allerede har god forståelse for aksjemarkedet, er det ikke nødvendig.

Så, jeg ønsket å sette sammen denne ressursen hvis du ønsket å starte din egen investeringsklubb. Her er en trinnvis veiledning om hvordan du starter en investeringsklubb.

Også med økningen av ulike FinTech-selskaper, og lavere kostnader for å investere, kan det faktisk ikke være fornuftig å ha en investeringsklubb. Vi deler noen alternativer nedenfor.

Fordelene ved en investeringsklubb

Det er flere grunner til at du vil starte en investeringsklubb. Den største er samfunn og utdanning. Med en investeringsklubb samarbeider du med andre for å identifisere investeringsideer, og du skal nok lære noe eller to.

Ulike klubber har forskjellige regler, men et felles tema er at hvert medlem identifiserer investeringer, og deler deretter sine tanker med gruppen for kritikk.

En annen grunn til at folk (pleide) å starte investeringsklubber var å spare på kostnader som provisjoner. La oss si at du hadde 20 medlemmer i klubben din. Hvis du skulle kjøpe denne aksjen individuelt, kan det enkelt koste hvert medlem $ 10 i provisjoner. Så hver handel vil koste $ 200 i aggregat. Men hvis du samlet pengene dine som en klubb og plasserte en handel, ville det være bare $ 10 - som sparer deg $ 190 hver handel. Det er en stor avtale - ettersom utgifter er av de største årsakene til at investeringsresultatet er dårlig.

1. Finn og organisere potensielle medlemmer

Det første du må gjøre er å finne og organisere potensielle medlemmer. Dette er det vanskeligste trinnet, fordi premissene til en investeringsklubb er at du må bidra med penger og tid til gryten som deles av en gruppe mennesker.

Den største tingen du vil finne er folk som vil være villige til å bidra til suksessen til klubben, og ikke freeloaders. Fra alt jeg har lest, er den ideelle størrelsen på en gruppe 5-20 personer.

Husk at hvis du har for få medlemmer, for å få nok kapital skal du alle bidra til å få mer penger. Hvis du har for mange medlemmer, kan det være veldig vanskelig å administrere og ha et effektivt møte. Eller enda verre, du er ikke enig og har en veldig fragmentert portefølje.

Noen klubber har selv en startavgift som er mye høyere enn det månedlige bidraget, si $ 1000 for å starte, deretter $ 50 per måned. Årsaken er å bare få medlemmer som er dedikert til å hjelpe, og ved å ha en høy inngangsavgift, utrydder du potensielle loafere.

Når du har identifisert potensielle medlemmer, spør deg selv følgende:

 • Stoler du på dem med pengene dine?
 • Stoler du på at de skal betale på tid?
 • Vil de gjøre egen forskning?
 • Vil de bidra til samtaler?
 • Er uorganisert og beholder ikke poster?
 • Har det problemer med å trekke utløseren - enten å kjøpe eller selge?

Mens ingen av de enkelte kan være en avtalebryter, bør du spørre deg selv og bekrefte.

2. Oppsett En organisasjonsstruktur

Når du har funnet noen potensielle medlemmer, må du sette opp en organisasjonsstruktur for investeringsklubben din. Jo mindre klubben, jo mer uformell strukturen kan være. Men uansett hvor mange eller hvor få medlemmer du har, når det gjelder å håndtere penger, har du en forhåndsdefinert struktur alltid best.

For det grunnleggende, bør du være enig om følgende:

 • Klubbdirektører: President, visepresident, kasserer, assisterende kasserer og sekretær. Igjen, siden du har å gjøre med penger, er det alltid godt å ha to personer som ser etter det. Sammen med stillingene, bestemme hvordan de velges og hvor lenge de holder seg i stillingen. Mange klubber har et års sikt, men noen gjør lenger. Også bestemme hva hver person gjør. Hvem plasserer faktisk den fysiske handelen? Hvem driver det pedagogiske aspektet? Hvem gjør skattene? Dette er alle logistiske ting som er viktige å vurdere tidlig på.
 • Tid og sted: Bestem en tid og et sted å møte. Jo mindre klubben er, jo lettere er det å møte hjemme. Mange klubber møtes månedlig, noen oftere, noen sjeldnere. For eksempel møtes en av de mest berømte investeringsklubbene, Beardstown Ladies, og investerer hver måned.
 • Klubbregler:Du bør også sette opp grunnleggende regler for klubben. For eksempel bør du ha semi-definerte regler for kjøp og salg, hvordan du håndterer utbetalinger og utdelinger, hvordan du betaler et medlem hvis de slutter, hvordan du legger til et medlem som ønsker å bli med, hvordan du avslutter klubben. Husk, ting skjer, livet endres. Du må planlegge for disse tingene tidlig, slik at klubben kan fortsette jevn seiling når de skjer.
 • Record Keeping:Hvert medlem vil alltid vite hva deres andel av egenkapitalen er, så det er viktig at du alltid har nøyaktige poster. Bestem hvordan du skal gjøre dette, og hvordan du vil formidle det til klubbmedlemmer. Den enkleste måten å gjøre dette på er å få et Google-regneark med alles bidrag synlig. Du kan til og med dele dette med gruppen.

3. Oppsett en juridisk struktur

Deretter må du sette opp en juridisk struktur for klubben din. Det er to hovedårsaker til dette:

 1. Ideelt sett vil de små investeringsbeløpene du bidrar vokse til en stor haug med penger
 2. Du kan ikke åpne en meglerkonto som en klubb uten en juridisk struktur

Den vanligste juridiske strukturen for en investeringsklubb er et partnerskap. I så fall trenger du en partnerskapsaftale og driftsavtaler. Det er mange billige online-alternativer som kan gjøre dette for deg, for eksempel RocketLawyer eller Nolo, men du kan også vurdere å få profesjonell hjelp til å sette opp det først. Å bruke litt på en advokat til å utarbeide noen dokumenter kan gjøre ting mye enklere i fremtiden. Sjekk ut vår fullstendige guide til å sette opp en LLC for å investere.

Du må også registrere din klubb for å få et EIN (Employer Identification Number) fra IRS. Dette er faktisk det enkleste trinnet, og du kan raskt gjøre det her: Hvordan søke om en EIN.

Når du har en definert juridisk struktur, må du åpne en konto ved en megling. Mange full-service meglerhus tilbyr kontoer for investeringsklubber, men de pleier å kreve høyere gebyrer for handel. Jeg er en fan av TD Ameritrade, og de tilbyr kontoer og hjelp til investeringsklubber. Uansett hvor du åpner en konto, må du gi kopier av dine juridiske avtaler og din EIN.

Avhengig av selskapet, kan de være villige til å hjelpe deg med å begynne å investere, eller til og med komme til klubbmøtet for å gi grunnleggende informasjon og utdanning. Det gjør aldri vondt å spørre, selv på en rabattmegling som TD Ameritrade.

4. Bygg en felles agenda

Nå som alle juridiske strukturer er på plass for klubben din, må du bygge en felles agenda for hvert møte. Det er her den magien skjer!

Vanligvis vil du på hvert møte vurdere økonomien og ytelsen din. Større klubber gjør det noen ganger bare med regissørene, og sender ut utsagn til medlemmer. Vanligvis vurderer de også investeringsposisjoner, slik at dårlig utførende investeringer kan identifiseres og håndteres.

Når du har dekket juridiske ting, gjør hver klubb ting forskjellig, men du har noen vanlige formål:

 • Diskutere / avgjøre hvordan du investerer
 • Utdanning og / eller presentasjoner
 • Forskning og diskusjoner

Mange klubber vil ha "lekser" eller delegere ut forskning for sine medlemmer å fullføre. Vanligvis vil klubben identifisere en målsektor eller type investering, og delegere ut selskaper til forskning. På neste møte vil klubben omgruppere og diskutere sine funn.

Når presentasjonene og undersøkelsene er gjort, må klubben bestemme hvordan man skal investere. Forhåpentligvis reglene du tidlig på hjelp i denne prosessen (dvs. 2/3 stemme eller noe lignende).

Til slutt, ikke glem utdanningsstykket. Mens du ikke trenger å gjøre det hvert møte, er det en god ide å presentere utdanne medlemmer på ulike temaer. Mange klubber inviterer til høyttalerne til å dele historier og informasjon med klubben. Dette er en fin måte å blande på (så det blir ikke kjedelig), mens du fortsatt er nyttig og pedagogisk.

5. ha litt moro

Til slutt må du ha det gøy! Hvis du ikke gjør det, kan medlemmene kjede seg lett. Det starter med å velge et morsomt navn, og kanskje til og med morsomme regissørtitler.

Du bør også tenke på mat eller snacks for dine møter. Hvis du møter i andres hus, koker de hver gang? Hva med å møte på en restaurant hver uke? Uansett hva du velger, må du sørge for at du spiser medlemmene dine!

Til slutt kan du til og med bruke noen av fortjenesten din til å gå på morsomme utflukter. Jeg har hørt om noen grupper som forplikter seg til ferier med sine investeringsinntekter - turer til Hawaii eller andre morsomme destinasjoner. Selv om det ikke er vanlig, blander det sikkert opp ting og gjør det morsomt.

Alternativer til investeringsklubber

I dag har teknologien gjort handel fri. Vi har snakket om gratisappene for å investere før. Som sådan, hvis du reduserer kostnadene var en av dine primære bekymringer for å starte en investeringsklubb, kan du se på å bruke en tjeneste som M1 Finans. M1 Finance lar deg bygge en portefølje av aksjer og fondskvoter gratis. Dette er stort for investing klubber.

Nå kan du fortsatt ha en "klubb" som diskuterer investeringsideer, men hvert medlem kan ha egen konto og handle gratis. Dette sparer deg for kostnadene ved å opprette en LLC, og det lar deg ikke bekymre deg for mange overholdelsesproblemer. Du kan da bare ha investeringsdiskusjoner, og hvert medlem går og utfører det selv.

Sjekk ut M1 Finance her og se hvordan det kan være et godt alternativ til en investeringskonto.

Hva er tankene dine om hvordan du starter en investeringsklubb? Er det noe du har vurdert?

Skrive Inn Din Kommentar