Liv

Aetna er fraværende Copays for medisinering som reverserer opioid overdoser

Aetna er fraværende Copays for medisinering som reverserer opioid overdoser

Helseforsikringsselskapet Aetna tar skritt for å bekjempe opioidkrisen i Amerika.

Firmaet annonsert Tirsdag at det kommer til å slippe copays for Narcan, et foretrukket merkenavn av naloxon, en medisin som reverserer opioid overdose. Det kommer som en nesespray, hvilken familie, venner, omsorgspersoner eller første respondenter kan administrere til noen som lider av en kjent eller mistenkt overdose.

Copayavviket trer i kraft 1. januar 2018, og det vil bli tilbudt Aetnas fullt forsikrede kommersielle medlemmer.

En pressemelding fra selskapet sier at Aetna er det første nasjonale forsikringsselskapet for å eliminere Narcan-copays.

"Økende tilgang til Narcan kan redde liv, slik at personer med opioid misbruk lidelse kan leve lenge nok til å komme inn i bevisbasert behandling," sa Harold L. Paz, Aetnas konserndirektør og sjefleder.

Finansielle byrder av et livreddende stoff

Den nåværende prisen for å skaffe Narcan kan være avskrekkende for noen. Ifølge Aetna kan medlemmene betale opptil $ 150, avhengig av deres forsikringsplaner - selv om copakostnaden vanligvis er i størrelsesorden $ 30 til $ 40.

I tillegg viser forskning fra produsenten av Narcan høyere copays gjør det mer sannsynlig at folk ikke vil få sine resepter oppfylt.

I år, fra januar til juni, oppnådde ca 35% av Aetna-medlemmene som ble foreskrevet Narcan ikke reseptene sine.

Ytterligere tiltak for å bekjempe opioidkrisen

Sammen med Aetnas kunngjøring for å forbedre tilgangen til Narcan, delte selskapet også det vil sette restriksjoner på plass angående smertestillende medisiner som inneholder opioider.

Starter det første av det nye året, Aetna kommersielle apotek medlemmer vil være begrenset til en syv dager forsyning for eventuelle opioider foreskrevet for akutt smerte eller gjenoppretting etter operasjonen.

Forskning fra amerikanske sentre for sykdomskontroll og forebygging viser at de som er foreskrevet opioider i lengre perioder, har større sannsynlighet for å bli kroniske brukere.

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar