Virksomhet

Viktige Personlige Finansleksjoner fra Bestemor

Viktige Personlige Finansleksjoner fra Bestemor

I løpet av de siste par dagene har familien min kommet sammen for å være min bestemors side i det som kan være hennes siste dagene. Hun har vært en av de sterkeste medlemmene i familien vår, og jeg har tenkt på hvor mye hun har påvirket livet mitt - noe som er mye.

Hun er smart, hardt arbeidende, og den sterkeste kvinnen jeg noensinne har møtt. Hun piller aldri seg selv, dommere, eller gir skyld på andre, som er egenskaper som jeg streber etter.

Hun har også vært det beste eksemplet for meg økonomisk. Hun var faktisk den første personen som forklarte kredittkortrenter til meg og oppfordret meg til å kutte opp mitt første kredittkort.

Jeg kunne gå videre og videre om noen av leksjonene som har stått fast med meg, men disse tre er langt den største.

Starte et firma

Min bestemor var aldri glad for å jobbe for noen andre. Men for å være ærlig ga hun knapt et godt skudd.

Hun fikk jobb på en fabrikk rett ut av videregående skole og bestemte seg umiddelbart for at det ikke var livet for henne. Hun gikk ikke på college eller har noe ønske om å. Hun ønsket sin egen virksomhet.

I løpet av de siste 50 årene har hun startet flere virksomheter. Hun eies leketøy butikker, en detaljhandel blomst butikk, en grossist drivhus, og to kjøpesentre.

Mange av disse bedriftene har selv blitt bestått blant familien. Da bestemoren min bestemte seg for å lage sin etablerte varehus hennes eneste fokus, solgte hun et drivhus til min far og tante. Og hun har hjulpet dem begge for å starte egen.

Hun har også nylig kjøpt en annen varehus i en nærliggende by som et venture for henne, hennes ektemann, min tante og min pappa.

Hun setter alltid hardt arbeid, kommer til jobb nesten hver eneste dag og blir involvert i nesten enhver beslutning. Hun vet når hun skal spille, og hun vet når det er dags for virksomheten - selv om det ikke alltid er morsomt.

Jeg tror at hennes entreprenørånd har blitt sendt ned til meg. Jeg planlegger alltid nye ideer for bedrifter jeg kan starte. Jeg har prøvd flere og har sett suksess på bare et par. Jeg håper bare at en dag kan jeg bli så vellykket som henne.

Ha de riktige typene forsikring

Hvis det er en ting jeg har lært om økonomi fra moren min, er det å ha de riktige forsikringstypene.

Livsforsikring, helseforsikring, tilstrekkelige huseiere og bilforsikring. Som kvinne som eide flere bedrifter og utleieeiendom, tok hun aldri forsikring lett. I begynnelsen da jeg hjalp henne med bøkene hennes, ble jeg blåst bort av det beløpet hun betalte i forsikring. Først virket det som et sløsing med penger til meg.

Og så fikk jeg en jobb som forsikringsagent. Dette endret helt mitt syn på forsikringen. Jeg så de verste - arkiveringskravene til folk hver eneste dag. Når noen skulle komme på kontoret og be om statlige minimumsgrenser, fikk det meg nesten å ringe. Da forsto jeg viktigheten av å være tilstrekkelig forsikret, noe som er så viktig hvis du har noen eiendeler.

Jeg har sett henne bruke de fleste av hennes forsikringspolicyer på et tidspunkt. Forsikring er ikke noe du bør spille på. På et eller annet tidspunkt vil det være en tid du bruker den. Det er langt bedre å være litt overforsikret enn det å være underforsikret.

Invester i morgen, lev for i dag

Min bestemor elsket å ha det gøy. Hun vil ta turer over hele landet hvert år. En av hennes favorittsteder skjedde til å være Vegas.

Hun vil også være vert for en ukentlig familie middag og spesielle middager for enhver anledning. Hvis hun ikke jobbet, var hun ute med å se nye severdigheter eller bare nyte familien. Det betydde ikke at hun brukte alle pengene sine skjønt.

Hun visste viktigheten av å spare og investere. Hun hadde bygget opp flere inntektskilder i bedrifter, utleieeiendommer og investeringer. Hun jobbet hardt for å bygge et solid økonomisk fundament som tillot henne å leve livet hun ønsket uten å måtte bekymre seg for hvor pengene skulle komme fra.

Investering betyr ikke bare å kjøpe aksjer og obligasjoner. Du kan investere og bygge en bedrift du elsker eller leieeiere som bringer inn en semi-passiv inntekt hver måned. Du bør ikke bare begrense deg til en inntektskilde. Diversifiser etter dine egne behov og ønsker.

Familie kommer først

Det er mange leksjoner jeg har tatt bort fra henne. Men det viktigste er at familien alltid kommer først. Penger og karriere er ingenting hvis du ikke har en familie der for å nyte det med deg.

Venner kan komme og gå, men familien din vil alltid være din familie. Ta deg tid til å bygge sterke relasjoner med familiemedlemmer, jobbe hardt, og nyt hver dag.

Hvilke økonomiske leksjoner har du lært av familien din?

Skrive Inn Din Kommentar