Tilbud

Før du klikker den linken fra "Amazon," Pass på at det ikke er en svindel

Før du klikker den linken fra "Amazon," Pass på at det ikke er en svindel

Online svindlere er rettet mot Amazon-kjøpere i Australia og Storbritannia - og blir lurt i løpet av den travle ferien shopping (og frakt) sesongen kan bety store konsekvenser for din økonomiske sikkerhet.

Shoppere får e-post fra "Amazon" som hevder at deres bestillinger ikke kan sendes.

"Det oppstod et problem å behandle bestillingen din. Du vil ikke kunne få tilgang til kontoen din eller bestillingen med oss ​​før vi bekrefter informasjonen din. Klikk her for å bekrefte din konto, "e-posten leser.

Meldingen er riddled med mellomrom og kapitalisering blunders, men Hvis du klikker for å bekrefte din konto, ser siden "Amazon" du lander på, akkurat som en ekte Amazon-side.

Skjermbilder oppnådd av AARP viser en "Amazon" -side med den kjente toppnavigasjonslinjen, gullfelthoder og den typiske Amazon-beige-knappen for å lagre dataene dine.

Men informasjonen den ber om er helt falsk. Amazon vil aldri be deg om å klikke en kobling i en e-postmelding og skriv inn ditt fulle navn, adresse og tallene, utløpsdatoer og sikkerhetskoder på alle kredittkortene du bruker til å handle hos Amazon.

Vet du hvordan du skal vite om en e-post fra Amazon er ekte eller falsk? Les videre før denne svindelen prøver å vri seg mot amerikanske kunder.

Slik sørger du ikke for å bli scammed

Denne svindelen er et phishing-angrep, en som lurer deg på å gi bort informasjonen din for ondsinnet bruk.

Hvis du mottar en e-post som gjør deg mistenksom, anbefaler Amazon at du tar disse trinnene:

  1. Sjekk hvem e-postadressen er fra. Hvis avsenderen ikke bruker en "@ amazon.com" e-postadresse, er det falsk!
  2. Gå til siden "Dine bestillinger" på Amazon-kontoen din for å avgjøre om noen av dine siste bestillinger har oppfyllelse, fakturering eller forsendelsesproblemer.
  3. Gå til «Din konto» for å sjekke betalingsalternativene dine. Amazon sier at hvis du ikke blir bedt om å oppdatere faktureringsinformasjonen din på siden "Administrer betalingsalternativer" på kontoen din, er e-posten du ikke har, ikke fra Amazon.
  4. Rapporter den mistenkelige e-posten til [e-postbeskyttet] Amazon svarer ikke på disse e-postene, men det undersøker potensielle problemer.

Din sving: Har du mottatt en mistenkelig e-post som hevder å være fra Amazon? Hva gjorde du med det?

Lisa Rowan er forfatter og produsent på The Penny Hoarder.


Skrive Inn Din Kommentar