Penger

7 Utprøvde strategier for håndtering av planen som arbeidsforelder

7 Utprøvde strategier for håndtering av planen som arbeidsforelder

Som en hvilken som helst arbeidende mamma, føler jeg meg vanskelig å forlate kontoret i tide for å hente sønnen min fra barnehage før den lukker klokken 6

For mange av oss er det "5 p.m. gå av skam. "

Vi slår av datamaskinene så stille som mulig og prøver å snike forbi rader av mer flittige arbeidere som fortsatt taper bort på tastaturene.

Jo, jeg kommer tidligere enn de fleste av mine medarbeidere, men de er ikke på kontoret ennå for å se de tidlige timene, det er derfor jeg føler meg så selvbevisst på slutten av dagen.

Men faktum er at hvis mamma (og pappa) skal jobbe for å støtte våre familier - samtidig som vi unngår å bli sparket ut av barnehage for sent pickup - må vi gå tidligere enn våre kolleger som ikke har det samme begrensninger.

Det er imidlertid noen få hemmeligheter å mestre kunsten i denne planleggingen jiu-jitsu.

Da jeg intervjuet dusinvis av vellykkede arbeidende mødre for min nye bok, "Smart Mom, Rich Mom: Hvordan bygge rikdom mens du reiser en familie", skjønte jeg at de delte flere vaner som bidrar til å lette stresset av å føle at du må være i to steder samtidig.

Faktisk, nesten hver profesjonell kvinne jeg nådde for å forklarte hennes tidsplan tillot i det minste en viss grad av fleksibilitet å ta syke barn til barnelege eller til og med delta i skolefunksjoner. (Kvinner som jobber med lavtløpsjobber, forteller en helt annen historie, og disse utfordringene fortjener sin egen bok.)

Her er noen av strategiene som kom ut av våre samtaler:

1. Forhandle fleksibilitet i ditt jobbtilbud

Be om fleksibiliteten du trenger når du forhandler et tilbud.

Mens du oppfordrer deg til fleksible timer i stillingsintervjuet, kan du skade sjansene dine for å få tilbud, kraften går tilbake til deg etter at du mottar et formelt tilbud.

Sammen med å forhandle din lønn, spør etter fleksibiliteten du trenger - inkludert å jobbe hjemmefra eller gå tidlig - er en viktig del av disse diskusjonene.

Øv ordlyden, akkurat som du gjør dine lønnsforespørsler: "Jeg er veldig spent på jobben, men jeg må sørge for at jeg kan hente sønnen min i tide fra barnehage, så kan jeg skifte mine timer tidligere hver dag og gå klokka 17.00? "

Denne formuleringen er hvordan jeg har utarbeidet timeplanen som fungerer for meg, så jeg kan hente barna mine til tiden.

2. Perfekt kunsten å sende enkle notater om oppholdsstedet ditt

Når du er forelder, går knapt en uke uten noen uventet (eller forventet) innsats i midten av dagen som dukker opp. Kanskje det er en pediatrisk avtale, eller kanskje en skolearrangement.

Istedenfor å dvele inn i detaljene i barnets sykdom eller sende ut videoer av skolespillet, bare send en kort e-post som gir kontoret et heads up, du vil ikke være tilgjengelig for en kort periode.

3. Stagger Timer (og ansvar) med Partneren din

Hvis du har en partner, så kan de kanskje håndtere skoledropp mens du henter opp, eller omvendt.

På samme måte kan du ta en tur til barnedisken hvert halvår.

4. Nekter å føle seg skyldig

Du kan gå ut av kontoret klokken 5, men du legger deg fortsatt inn i en hel dag med jobb.

Skyld kan forstyrre produktiviteten, så gjør en bevisst innsats for å nekte å føle det - hjemme eller på jobb.

Hver gang jeg føler meg skam, snakker jeg meg selv om at jeg jobbet veldig hardt og det er mange ganger jeg jobber enda mer hjemme hjemme om kvelden.

En rask intern pep snakk hjelper meg med å gi slipp på noen dvelende skyld.

5. Få betalt det du fortjener

Selv om du går tidlig og utnytter andre fleksibiliteter, fortjener du fortsatt å bli betalt godt for det du gjør.

Ikke la din arbeidermamma status narre deg til å tro at du ikke fortjener reiser og kampanjer.

Hver gang en av vennene mine forteller meg at hun ikke vil be om en raise fordi hun ikke tror hun fortjener det, vil jeg ta henne på skuldrene og si: "Ja, det gjør du! Tenk på alle barnfrie arbeidstakere distrahert av deres datingliv eller annet drama - du jobber så hardt og ingen bør straffes bare for å være mor! "

6. Få hjelp

Enten det er i form av besteforeldre, betalte omsorgspersoner, housecleaners, dagligvarebutikk eller andre tjenester, er hjelp tilgjengelig hvis du vet hvordan du ber om det.

Å betale for tidsbesparende tjenester kan hjelpe deg med å fokusere på de viktigste oppgavene, som å tilbringe tid med barna dine.

7. Del strategier med venner i lignende posisjoner

Hver gang jeg må gå tidlig igjen fordi pinkeye treffer familien vår, skriver jeg min beste venn Alison, som vanligvis har en lignende arbeidskremkrisen av seg selv.

Deling av våre kamper bidrar til å lette stress og finne humor selv i de mest utfordrende dagene. Det er lettere å "lene seg inn" når du vet at du ikke er alene.

Jeg er villig til å satse selv når vi går tidlig, er vi like produktive som medarbeidere fremdeles på kontoret.

Tross alt, hvem vet hvordan de bruker tiden sin. Som en mamma pekte på meg, kunne de handle på Zappos eller se på YouTube-videoer.

Bare fordi vi ikke er fortsatt på vårt skrivebord, betyr det ikke at vi slacker.

Og så lenge vi har forhåndsforhandlet vår familievennlige tidsplan med våre sjefer, er det ikke nødvendig å være skyldig i å holde fast ved det.

Din sving: Føler du deg skyldig å forlate arbeidet tidlig for å ta vare på barna dine? Vil du prøve disse strategiene?

Opplysning: En skål til besparelser! Takk for at du tillater oss å plassere tilknyttede lenker i dette innlegget.

Kimberly Palmers nye bok, "Smart Mom, Rich Mom: Hvordan bygge rikdom mens du reiser en familie," er nå tilgjengelig. Hun er pengerredaktør i Washington, D.C., området, hvor hun bor sammen med familien, inkludert to små barn.

Skrive Inn Din Kommentar