Banker

10 Regler for å bli rik og vokse rikdom

10 Regler for å bli rik og vokse rikdom

I løpet av de siste årene har jeg virkelig tenkt på det som trengs for å bli rik og vokse rikdom. Jeg har snakket med utallige millionærer, jeg har coachet klienter gjennom programmene mine, jeg har hjulpet folk på mine fora, og jeg har svart på over 5000 leser kommentarer på dette nettstedet. I hvert tilfelle er det vanlige temaer som enten hjelper personen å vokse rikdom eller hindre at personen blir rik.

Å være rik betyr ikke alltid å ha penger, men 90% av tiden det gjør. Det er imidlertid vaner, atferd, og "regler" i hovedsak som vil tillate deg å bli rik og vokse rikdom. Det er ikke en over natten prosess. Det er ikke noen få rike raske ordninger her.

Hva du skal lese nedenfor, er mine ti regler for å bli rik og voksende rikdom - over tid.

Regel # 1 - Du må tjene det (dine penger, din rikdom)

Hvis du vil bli rik og vokse rikdom, må du tjene den. Det er ingen måte du kommer til å komme til det du vil og hvor du vil være hvis du ikke prøver å komme dit.

Med penger er dette ganske darn enkelt. Du vil ha penger? Kom deg ut og begynn å gjøre det. Få deg en jobb. Få en ny jobb. Få en tredje jobb. Start side hustling og gjør side prosjekter for å tjene mer penger. Går du på høyskole? Få en side jobb på college for å betale for skolen.

Bunnlinjen er, hvis du vil vokse rikdom, må du tjene penger. Det er potensielt tusenvis av måter å tjene penger på, og du må finne det beste du kan gjøre og komme på jobb. Det er ingen som stopper deg. Det er ingenting i livet ditt som hindrer deg. Den eneste veisperringen du tjener mer er deg selv.

Så, stopp med unnskyldningene og fokus på regel # 1 for å komme i gang - du må tjene penger.

Regel # 2 - Du må lagre til den gjør vondt

Den andre regelen for å bli rik, sparer. Det er ikke nok å bare tjene penger - du må også lagre det. Ellers vil du bare ende opp som noen kjente kjendiser som har gått konkurs. Inntekt alene skar det bare ikke. Du må lagre.

Men den virkelige "regelen" for å bli rik her sparer til den gjør vondt. Hvor mye er det? Vel, hvis du ikke gjør vondt ennå, er det ikke nok.

For eksempel lagret jeg i fjor 40% av min etter skatt-inntekt. Høres ut som mye, ikke sant? Men det er mange mennesker der ute som sparer mer - mange over 50% av inntektene deres hvis ikke mer.

Sannheten er at etter regel # 1 blir denne regelen enklere. Jo mer inntekt du har, desto lettere er det å spare mer. Men selv på lavere inntekter, kan du fortsatt lagre. Her er 15 måter å spare ytterligere $ 500 per måned. Boom!

Regel # 3 - Du må optimalisere utgifter

Den tredje regelen om å vokse rikdom er å optimalisere utgifter. Jeg er ikke en til å dømme dine utgifter - bruke mer eller bruke mindre. Min personlige tro er at du bør kjøpe det du vil - bare tjene mer penger, slik at du har råd til det.

Men uansett hva, virkelig velstående mennesker optimaliserer deres utgifter. Dette betyr at de finner gode tilbud - selv om de skal kjøpe en Ferrari, kan du satse på at de søkte etter en avtale og forhandlet prisen.

Trikset her er å bare bruke klokt - spesielt på dine største utgifter. For de fleste kan dette være biler, forsikring, helsetjenester og mer. For mange mennesker her velger bare "hva som helst" eller ikke tenker på hva valgene egentlig er. Rikelig folk stopper, tenker og velger et valg som maksimerer sine fordeler samtidig som de reduserer sine utgifter.

Så, hvis du er klar til å vokse rikdom, begynn å identifisere og optimalisere utgiftene dine.

Regel # 4 - Du må sette pengene dine til å jobbe for deg

Den fjerde regelen er at du må sette pengene dine til å jobbe for deg. Tjene det er din del av den tunge løftingen. Du trenger pengene dine og kraften i sammensatte interesser til å jobbe sammen over tid for å øke rikdom for deg.

Hva betyr dette? Det betyr at du må investere. Hvorfor? Fordi den gjennomsnittlige inflasjonsjusterte avkastningen for S & P500 de siste 60 årene har vært 7%.

Du trenger penger for å vokse og tjene deg mer penger. Du må begynne å bygge inntektsstrømmer med pengene dine. Målet er at det harde arbeidet ditt foran kan hjelpe deg med å bygge passive inntektsstrømmer for fremtiden.

Ønsker du å tjene $ 50 000 per år uten å jobbe? Her er en enkel oversikt over hvordan du kan tjene penger til å gjøre det for deg. Det handler om å gjøre pengene dine for deg, ikke mot deg.

Regel # 5 - Du må gifte deg smart

Den femte regelen for å bygge rikdom er å gifte seg smart. Hvorfor? Fordi en stor ektefelle kan være en stor kraftmultiplikator når det gjelder å bygge rikdom, samtidig som den største ødeleggeren av rikdom er skilsmisse. Faktisk har en nylig studie funnet at skilsmisse ødelegger 75% av personlig verdi.

På byggevirksomhetsfronten kan en stor duo tjene sammen, samle seg sammen, og se på deres dobbeltverdige sammensetning over tid. Det er en stor kraftmultiplikator for å bygge rikdom. Renter på $ 2 er alltid høyere enn renten på $ 1.

Skilsmisse har imidlertid potensial til å ødelegge økonomiske liv hvis du ikke giftet seg med smart. Utover å dele ting 50/50, kan det være advokatkostnader og mer. I tillegg har sammensatt interesse nå bare en liten mengde å jobbe med - så det blir bare tregere.

Faktum er imidlertid at ifølge American Psychological Association slutter 40-50% av ekteskap i skilsmisse i USA. Det betyr ikke at skilsmisse må være en økonomisk katastrofe.Hvis du giftet deg smart til å begynne med, vil forhåpentligvis din ex-ektefelle også være økonomisk kunnskapsrik når det gjelder skilsmisse, og du kan jobbe ting så godt som mulig.

Regel # 6 - Du må alltid minimere skatter

Den sjette regelen for å bli rik, er alltid å minimere skatteplikt. Uansett inntektsnivå, må du alltid tenke på hvordan du kan minimere skattene dine. Skatter kan forhindre deg i å realisere rikdom over tid, fordi de konsekvent spiser bort på dine inntekter og investeringsavkastning.

For eksempel opplyste S & P 500 en gjennomsnittlig årlig nominell avkastning de siste 30 årene med 11,09%. Imidlertid, etter å ha tatt hensyn til skatter, avgifter og inflasjon, ville den virkelige avkastningen en investor hadde sett bare ha vært 5,97% ifølge denne rapporten. Det er 46% av avkastningen din eliminert av skatter, avgifter og inflasjon.

Det er imidlertid mange tiltak du kan ta for å minimere skattene dine. Bruk først av skattefordelte investeringskontoer. Max ut 401k eller 403b, dra nytte av en individuell pensjonskonto (IRA), bruk en helseavgiftskonto (HSA).

Hvis du ikke vil gi opp rikdommen til regjeringen, bør skattene være nær toppen når du tar noen penger.

Regel # 7 - Forsikre deg selv og beskytt familien

Den syvende regelen for å bli rik og bygge rikdom er at du må forsikre deg selv for å beskytte rikdommen og familien din. Jeg snakker ikke engang om livsforsikring her - jeg snakker om å forsikre deg om at du har helseforsikring og uføreforsikring.

I det siste året har jeg hatt to coaching klienter som har blitt påvirket av helseproblemer de ikke var forberedt på, og de har blitt økonomisk truet av dem fordi de ikke forberedte seg. Jeg har også hatt flere flere tilfeller av at folk blir deaktivert til det punktet de eller deres familiemedlem ikke kunne fungere lenger. Resultatet? Økonomisk fare.

Tiden for å forsikre deg selv er når alt går bra. Hver person som ønsker å bygge rikdom og bli rik må ha, minst:

  • Helseforsikring
  • Livsforsikring
  • Kortsiktig og langtidssykdom

Ikke sett alle pengene du har påløpt, gå bort i et øyeblikk.

Regel # 8 - Du må ta vare på deg selv først

Den åttende regelen om å bygge velstand er å ta vare på deg selv først. Dette er ikke så mye av en pengestyre som en livsregel.

Når du flyr på et fly, gjør flyselskapet alltid deres sikkerhetstale hvor de påminner deg om å sette oksygenmasken på først før du hjelper noen andre? Det er en grunn til det - hvis du er bevisstløs, kan du ikke hjelpe noen andre.

Når det gjelder å bygge velstand, må du ta vare på deg selv først - selv når du arbeider med familien. Dette kan være veldig vanskelig for noen mennesker, spesielt de som ikke hadde mye, og nå har noe de kunne dele. Og andre kan innse det og spørre.

Hvis du vil hjelpe andre, må du sørge for at du har satt deg på solid grunn først og har fulgt alle reglene. Jeg har sett det for mange ganger hvor generøsitet fører til økonomisk ødeleggelse.

Regel # 9 - Omgir deg selv med folk bedre enn deg

Den niende regelen om å bli rik, er å omgjøre deg med mennesker som er bedre enn deg i alle aspekter av livet ditt. På familiefronten - hvis de holder deg tilbake, avstand deg selv. Gift oppad. Ikke la familien være grunnen til at du ikke oppnår drømmene dine.

Venner? Finn de som gjør deg til en bedre person. Slip moochers. Slip haterne. Slip de dovne.

Arbeid? Finn en mentor som gjør hva du vil gjøre og dreper det. Hvis de ikke har båndbredden til å møte deg, bare se på dem og se hva de gjør. Du kan lære mye fra en avstand.

Akkurat som regel # 1, må du tjene den. Finn folk som vil hjelpe deg med det. Du trenger ikke å bosette seg for livet du ble født i hvis det ikke er det du vil.

Regel # 10 - Det er greit å gå sakte

Endelig er den siste regelen for å bygge velstand, husk at det er greit å gå sakte. Dette gjelder spesielt i tusenårene.

Jeg føler at alle under 30 i dag ønsker neste ting, neste jobb, neste milepæl, neste store lønnsslipp. Men de har ikke engang gjort denne tingen, lært denne jobben, oppnådd den nåværende milepælen.

Å bygge velstand tar tid. Det handler om å tjene i dag, og bruke tid i morgen. Det er slik rikdom er gjort. Selv om du landet en jobb på $ 150 000 i året, er du ikke noe rikere. Din første lønnsslipp på denne flotte nye lønnen kan være $ 5000 ta hjem. Det er ikke rikdom. Det er et utgangspunkt. Det er noe å bygge på.

Ifølge The Spectrum Group er gjennomsnittlig millionær i USA 62 år gammel. Bare 1% av alle millionærer er under 35 år. Husk på din velstandsbygging.

Hvilke økonomiske regler bor du etter?

Skrive Inn Din Kommentar