Penger

10 Cool College og avanserte grader som fører til moro, lukrative jobber

10 Cool College og avanserte grader som fører til moro, lukrative jobber

En mastergrad i middelalder- og renessansestudier? Hva tenkte du på?

OK, kanskje du var med i Society for Creative Anachronism for mange år siden, og begynte å kle seg i en rustningsdrakt for å delta på alle renessansearrangementene innen hundre miles - og til og med legger du til den tradisjonelle "u" til "rustning".

Med andre ord, kanskje dette er hva du vil å gjøre, selv om jobbmulighetene er begrensede.

Sikker, noen grader fører ikke til rikdom. Men ikke alle er kuttet ut for å være lege eller å forfølge mest populære grad, MBA. Så hva er dine andre, mer interessante alternativer?

Noen av disse kule grader kan føre til morsomme jobber, og noen kan resultere i en anstendig lønnsslipp også.

1. Beatles Music

På Liverpool Hope University i Liverpool, England, kan du få en mastergrad i Beatles, Popular Music & Society.

Universitetet sier, "Denne MA vil undersøke betydningen av Beatles-musikken i konstruksjonen av identiteter, publikum, etnisiteter og næringer og steder ..." 73-ords enkelsetningsbeskrivelsen fortsetter, noe som gjør kursene mindre og mindre mindre interessant, men du får sannsynligvis høre noen god musikk.

Hva er en grad sånn verdt? Hvem vet, men høgskolen sier at det er bra for deg hvis du jobber med folkemusikkstudier, kulturstudier, sosialantropologi, politikk, kjønnsforskning og musikkologi. "Med andre ord, plan for undervisning.

2. Game Design

Ønsker et bedre videospill og en bedre jobb? Få betalt for å designe dine egne spill.

Du kan designe for spillkonsoller som Xbox eller PlayStation, eller du kan lage produkter til datamaskiner og mobilbrukere. Uansett vil du jobbe med et team av ingeniører, programmerere og artister.

Mange høyskoler tilbyr den nødvendige utdanningen. Hvis du ønsker å få graden hjemmefra, se gjennom vurderinger av de beste online video spill design grad programmer.

Gjennomsnittlig årlig lønn for videospilldesignere er nær $ 57,000, ifølge Payscale. Topp 10% gjennomsnittlig $ 95 000 per år. Og noen ganger blir du betalt for å spille spill.

3. Dykking

Hvis du liker å dykke, kan du elske denne graden fra Florida Keys Community College i Key West. Høgskolen sier Associate i Applied Science Degree: Dykking Business & Technology er en "vei til" disse mulige jobbene:

  • divemaster
  • Dykkerinstruktør
  • Kommersiell dykker
  • Offentlig sikkerhet dykker
  • Forsker dykker
  • Underwater photojournalist

Lønnsstatistikk for noen av disse stillingene er vanskelig å finne, men BLS sier median årslønnen for kommersielle dykkere er $ 45.890, og det stiger til $ 84.370 for de 10% av dykkerne. Er du klar til å dykke inn i en ny karriere?

4. Puppetry

For å få en mastergrad i dukketeater fra University of Connecticut, vil du studere "Advanced Rod Puppet Theater" og "Trends in Contemporary American Dollette Theatre", og ta dusinvis av andre kurs med "marionett" i tittelen.

Klasser i dukketeater startet på UConn i 1964, så dette er et veletablert program. Du vil sette på show på høgskolen og rundt i landet.

Hvor vil du sette din grad på jobb? UConn sier nyutdannede "vises i, bygger for og styrer internasjonalt anerkjente tv-programmer (som mellom løvene) og filmer, skriv bøker, design leker, undervise barn og direkte fremtredende skoler og museer."

Men vær sikker på at du elsker arbeidet; Faktisk sier gjennomsnittslønnen til en profesjonell dukkespiller er bare $ 28.000.

5. Eventyropplæring

Her er hva Plymouth State University sier om sin Bachelor of Science i Adventure Education:

Omgitt av New Hampshires elver, innsjøer og fjell, vil du få muligheten til å utforske ferdigheter i villmarkspedisjon, taubaner, kajakkpadling, fjellklatring, fjellklatring, backpacking og vintercamping.

Hvilke jobber kan du få med denne graden og hvor mye vil du gjøre? Universitetet antyder at du kan finne "karriere i utendørs / eventyrledelse, utendørs / eventyropplæring, statlig og nasjonalpark utendørs utdanning, terapeutisk eventyr, miljøutdanning og rekreasjon." Se på denne listen over utendørs jobber for noen ideer.

Det er ingen gode data om lønn, men hvis det ikke er noen arbeidsutsikter, vil du i det minste være klar til å overleve i naturen.

6. Animasjon

Oddsen er god, du kan allerede tegne bedre tegneseriefigurer enn de på South Park, så du kan være klar for en karriere i animasjon.

En rekke skoler tilbyr denne graden. For eksempel tilbyr Regent University i Virginia en Bachelor of Arts in Animation, og hvis du vil ta kurs online, kan du få en bachelorgrad i Computer Animation fra Full Sail University i Florida.

Når du har en grad, legg dine talenter til å jobbe i film, tv, videospill eller andre medier. Payscale sier median årslønn for animatører er $ 50,213.

7. Beslutningsvitenskap

Beslutningsvitenskap er disiplinen som integrerer funksjonelle forretningsområder med analytiske konsepter og modellering, prosessforbedring og datastyrt kvantitative verktøy for å ta kritiske beslutninger. og dermed øke komplekse beslutningsprosesser og beslutningsstøtte, "ifølge College of Business ved University of North Texas.

Og hvis du forstod den setningen, er du sannsynligvis den rette personen for dette nye feltet.

Men feltet er nytt nok, det ser ut til å være forskjeller i mening om hva det handler om. Carnegie Mellon University i Pennsylvania, som tilbyr en bachelorgrad i beslutningsvitenskap, sier, "Det tverrfaglige feltet beslutningsvitenskap har som mål å forstå og forbedre dømmekraft og beslutningstagning av enkeltpersoner, grupper og organisasjoner."

I alle fall, hvis du elsker psykologi og tall, kan du bli analytiker med denne graden. GlassDoor sier gjennomsnittlig lønn for beslutningsvitenskapsanalytikere er $ 79.299.

8. Turfgrass Science

For noen mennesker er det ingenting som en dag ute på golfbanen. Hvis du er en av dem, er det en måte å tilbringe mer tid der ute: få en Bachelor of Science i Turfgrass Science fra Penn State. De har hatt et turfgrassprogram siden 1929!

Hvis du ønsker å komme til jobb tidligere, har de et toårig teknisk program som er designet spesielt for ambisiøse golfbanesuperintendenter.

Universitetet sier at din medarbeider eller bachelorgrad vil kvalifisere deg til jobb som golfbane-superintendent, atletisk feltleder, begrunnelsesleder eller foreman, og næringslivsselger.

Payscale sier median årslønn for golfbane superintendenter er $ 52111. Og kanskje bachelorgrad vil hjelpe deg med å få topp 25%, for hvem median årslønn er nærmere $ 70.000.

9. Arktisk Engineering

Vil du jobbe i den store hvite nord? Da vil du kanskje ha en Master of Science grad i arktisk engineering fra (hvor ellers?) Universitetet i Alaska Fairbanks.

Skolen sier, "De arktiske ingeniørprogramtrenene utdanner ingeniører til å håndtere utfordringene med design, konstruksjon og drift i de kalde områdene i verden." Bare vær sikker på at din betydelige andre er ombord på denne, for du vil nok ende opp bor og jobber et sted veldig kald.

Hvor mye vil du gjøre? Bare Hired sier Den gjennomsnittlige årslønnen for arktiske ingeniørjobber er $ 59 000, mens Faktisk sier gjennomsnittet er $ 93,000. Siden de kommer til sine gjennomsnitt fra jobber på nettstedene, vet du nå hvor du skal søke etter den jobben når du oppgraderer.

10. Astrobiologi

Hvis du elsket filmene "ET" og "Alien", og du har noen vitenskapelige grader under beltet ditt, er det kanskje på tide å legge til en Ph.D. i astrobiologi fra Penn State. Ifølge programbeskrivelsen er "Astrobiology et felt dedikert til utforskning av liv utenfor jorda og til undersøkelse av opprinnelse og tidlig utvikling av livet på jorden."

Når du jobber med astrobiologiforskning, vil du tjene rundt $ 75 000 per år, i henhold til gjennomsnittet av stillinger på Indeed. NASA har også oppføringer av tilgjengelige astrobiologiske jobber. Og hei, når du finner ET, fortell ham å ringe hjem.

Din sving: Vil du vurdere noen av disse uvanlige grader?

Steve Gillman er forfatteren av "101 rare ting å tjene penger" og skaperen av EveryWayToMakeMoney.com. Han har vært repo-man, stavkarpe, søkemotorevaluator, husflipper, trikkdriver, prosessserver, mock juror og roulette croupier, men på mer enn 100 måter har han tjent penger, skriving er hans favoritt (så langt) .

Skrive Inn Din Kommentar