Penger

The Golden Ticket: Disse Guys Craft og selger sine egne sjokoladebarer

The Golden Ticket: Disse Guys Craft og selger sine egne sjokoladebarer

Tenk deg å gå inn på kontoret din hver morgen og lukte noe så søtt det gjør magen din med glede.

Det minner deg om campfire s'mores. Din mors brownies. Innsiden av julestrømmen.

Du slipper et hårnettet på og går inn i den lille fabrikken der kakao bønner venter på deres transformasjon i sjokolade.

Dette er virkeligheten for brødrene Addam og Cody Vessa, medstiftere av Pinellas Chocolate Company.

Hvordan blir man en Real-Life Willy Wonka?

Rundt 2011 flyttet Vessa-brødrene til Largo, Florida, for å hjelpe seg med deres families familieeide virksomhet, Bottom Line Process Technologies, som produserer Cacao Cucina-småbatch-sjokoladeutstyr.

Addam, 36, har en grad og erfaring innen grafisk kommunikasjon, så han hjalp med markedsføring og kundeservice. Cody, 29, har en grad i landmåling og jobbet i fabrikasjon og montering.

Tre år etter at brødrene kom inn, lurte familien på: Hva kan vi gjøre neste gang??

Duoen hadde erfaring med å lage sjokolade. Ikke bare kjente Cody maskinene sine, og Addam utførte ofte demonstrasjoner for potensielle kunder. Så forgrening og dipping inn i håndverket sjokoladeindustrien føltes bare naturlig.

Med foreldrenes hjelp - og deres foreldres maskineri - skapte brødrene sin egen sjokoladevirksomhet.

Bean-to-Bar-prosessen ved Pinellas Chocolate Company

Som penger vokser sjokolade ikke bare på trær. Eller gjør det ...?

Cody utgjør enmansproduksjonsteamet ved Pinellas Chocolate Company og mistenkte han tilbringer omtrent 40 timer i uken på kjøkkenet og produserer opptil 150 pund sjokolade.

Slik fungerer det:

  1. Ta 30 pund kakao bønner og stek dem. Selskapet kilder sine bønner fra en distributør i Miami. På den dagen jeg besøkte, hilste bønnene fra trær i Honduras.
  1. Winnow de bønner. Kakao bønner er som nøtter: Deres tøffe, fibrøse skall må knekke. Winnowing maskinen knuser bønnen og suger de lettere delene av skallet bort mens du sorterer ut de tyngre kakao nibene.

    Merk: Pinellas Chocolate Company gir lokale håndverkbrukerne med kakao nib for å smake deres øl.
  1. Sliping er neste. En pasty form av bønnen er opprettet. Dette kalles kakao-væske.
  1. Andre ingredienser som sukker og kakaosmør blir tilsatt til blandingen. Dette trinnet kalles raffinering og hvor sjokoladen blir, vel, mer som sjokolade.
  1. OK, denne delen gjør min munn vann: sikting. På mitt besøk siktet Cody sjokoladen, hvor han i utgangspunktet skyver den varme, smeltefulle blandingen gjennom en skjerm for å sortere ut noen urefinerte partikler (som et stykke skall henger ut). Det er i utgangspunktet en stor fondue-maskin.
  1. Tempering, en varmebehandling, er neste. For å bli ansett som ekte sjokolade, er kakaosmør det eneste fettet baren kan inneholde. Varmen riper blandingen av det overskytende fettet. Når blandingen er avkjølt, vil sjokoladen ha sin glans, munnfølelse og "snap".
  1. Cody pusser deretter stoffene i mugg og lagrer det i en gigantisk kjøler for å herde.

Hele prosessen tar ca 14-16 timer.

Hva er så spesielt om lokalt hentet håndverkskrem?

Bean-to-bar-prosessen kan likestilles med noen av de andre fartøybevegelsene: øl, kaffe, til og med ost. Det er bare det: håndlaget.

"Det er mye kontroll over prosessen, og det er mer investert og mer omsorg som går inn i hver linje," Addam sier, kontrasterer det til noe som er masseprodusert og massefordelt. "Du kan ha flere lokale røtter."

På slutten av dagen er det selskapets grunnleggere som pakker etikettene på stolpene.

"Vi jobber både aktivt med de manuelle arbeidsdelene av prosessen," sier Addam.

Brødrene gjør også en innsats for å kildesortere ingredienser fra Florida-vokste selskaper - som prototypemaskiner fra foreldrenes selskap.

Og ingrediensene, for det meste, er også hentet lokalt. Det er en saltet lime bar, som jeg anbefaler; Kaldpress-smaker ble produsert i Bradenton. Samme for den oransje-flavored baren også. Det er også en Datil pepper bar, som er flavored med paprika fra St. Augustine området.

De to er også opp for å eksperimentere. De prøvde en grapefrukt bar en gang, men det viste seg ikke så bra, innrømmer Cody.

Facing de søte utfordringene med å åpne en liten bedrift

Brødrene er ganske sett i forhold til produksjonssiden av virksomheten.

Cody vet maskineri, så han kan reparere det etter behov - ofte en stor kostnad for andre produksjonsbedrifter.

"Men vi står overfor utfordringer hver dag," sier Addam.

En stor en inkluderer markedsføring og overbevisende folk de burde bruke $ 7 til $ 8 på en sjokoladebar.

"Det er en ting å komme inn her og se hele settet og caboodle, men hvis du har handlekurven din på Locale Market eller en matbutikk og se den ved siden av et masseprodukt, er det vanskeligere å forstå, sier Addam.

Dessuten er det mørk sjokolade. Du spiser det med en lavere hastighet, nyt det. Selvfølgelig, Addam ler og sier at han vil at folk skal spise det raskere.

Unwrapping Future på Pinellas Chocolate Company

Brødrene takler virksomheten ett steg om gangen.

"Vi gjør fortsatt ikke gangbusters," sier Addams, da han beregner noen tall for meg.

Han konkluderer imidlertid med at salget i 2016 var 2,5 ganger høyere enn i 2015.

Når det gjelder mål for dette kommende året, Addam vitser og sier at han håper å selge til Hershey for $ 1 million.

Men egentlig, de to vil bare fortsette å forgrene seg i Tampa Bay-regionen. Med en ny distribusjonspartner fokuserer de på økende salg.

De har ikke lyst til å gå nasjonalt.

De to mannene laget vil gjerne ansette noen få mennesker, og få noen jobber i området. Og de vil sette pris på hjelpen - spesielt Cody, som er student ved University of South Florida.

Når det gjelder råd for å starte en liten bedrift, sier Cody det best: "Hvis det er en lidenskap, tenker du på glede. Men for alt det [nytelse], vil det alltid være det ofre for tid og penger og problemer.

Jeg vil sammenligne det med å ha et barn. Det er de øyeblikkene du ser på dem, spiller T-Ball eller hva som helst, men du har måttet håndtere dem som gråter i natt og bleier. Bare vær forberedt. "

Akkurat som Addam og Cody, må du holde fast i det - selv når øyeblikkene ikke er så smelte-i-munn-søt.

Din sving: Hva er din Willy Wonka-størrelse drømvirksomhet?

Carson Kohler (@CarsonKohler) er en junior forfatter på The Penny Hoarder. Etter at hun nylig har fullført grunnskolen, fokuserer hun på å spare penger - og overleve på nytt med foreldrene sine.


Skrive Inn Din Kommentar