Penger

Denne fyren stropper hundene til seg selv i NYC og laget $ 36k i 9 måneder

Denne fyren stropper hundene til seg selv i NYC og laget $ 36k i 9 måneder

Tyler Hooff jobbet på en restaurant i New York City for 10 år siden, da han fant ut at hans venn kjøpte en sibirisk husky.

Hooff vokste opp med andre arktiske hunderaser og var glade for å møte huskyen - men var sjokkert over at hunden var overvektig og ute av form.

Huskier trenger timer med trening, og med en relativt stillesittende eier og typisk koselig New York-leilighet, ble hunden tvunget til å være en sofa potet.

Hooff gikk inn og tilbød å få hunden litt øvelse. Nå er det omgjort til en bedrift som tjener ham $ 36.000 for ni måneder med jobb.

Ikke dårlig, va?

Komme i gang Urban Mushing

Det startet ganske enkelt med lange turer, men Hooff fant raskt at hunden ønsket å gjøre det han ble oppdrettet for å gjøre. Fort.

Så Hooff hekta hunden opp til en sele og hadde valpen trekke ham sammen på hans skateboard.

Hooff begynte å mushing hunden - en sport hvor ensomme hunder eller lag av dem drar en person på en sykkel, scooter eller spesialtilpasset tørkeslederbane - langs sykkelstier og brede fortauer gjennom New York City-parkene.

Hunden endte med å slanke seg og fikk muskelton og 36-åringen klarte å få en raskt voksende bedrift ut av en lite kjent sport.

Bygg en følge av hundeeiere

Andre hundeeiere så Hooff og veldig glad husky og nærmet seg om å jobbe med sine hunder også. Han innså at det var en reell etterspørsel etter intens trening for høy-energi hunder i byen.

Så ble han en utilsiktet entreprenør.

"Jeg gjorde mye forskning," sier Hooff. "Ingen andre gjorde noe slikt, så jeg gjorde alt fra bunnen av."

Han leste en serie bøker om hundesledd og urban mushing. Han lærte å trene hundene av alle raser for å muse trygt; føreren har ingen kontroll annet enn talekommando og muligens en håndbrems, så det krever mye arbeid.

Derfra investerte Hooff i en hundescooter, hans dyreste kjøp.

Hundescooteren eller sparkcykler er laget for urban mushing, så de har lange, robuste hjul for å håndtere ujevnt terreng, samt robuste nakker for å koble til sele og kan holde vekten av en voksen.

De kan variere i pris, starter fra $ 250 for en barebones-versjon helt opp til $ 1000 for en topp av linjemodellen. Han kjøpte flere X-back seler på $ 30 et stykke i forskjellige størrelser for å passe forskjellige hunder.

I november 2014 lanserte han NYC Dog Mushers som en LLC.

Han begynte å få en jevn strøm av klienter. Mange besøkte han på en basis mens eierne var på jobb, for å gi hunden en midt på dagen, fra å være sammenkalt og å få litt trening.

Individuelle økter er $ 120 per dag for en hund og inkluderer bruk av utstyr, hundestøvler for dårlig vær og en loggbok. Økter varierer i tide, avhengig av hunden; mange kan bare gjøre noen få minutter av gangen, mens andre kan kjøre for en full time.

Hooff anbefaler eiere å registrere seg for bare en til to treningsøkter i uken for å gi hundene sin tid til å bli vant til det nye treningsregimet og bygge muskler.

Eierne var begeistret med resultatene; deres hunder var lykkelige tuckered ut og innhold, og tidligere destruktive hunder lå nå stille på eiers føtter.

Bilder av Hooff mushing gjennom Central Park begynte å dukke opp på Instagram og ord i munn vokste virksomheten raskt.

Snart begynte Hooff å hoste en dagsverksted på lørdager, hvor folk som var interessert i mushing, kunne komme og se eller få hundene sine til å prøve det ut for $ 35.

Noen ganger vises bare fem eller seks personer, og noen ganger 20 eller 30 år. Det fremmes gjennom oppdrettsgrupper på sosiale medier og generelle Instagram-følgere.

Hooff samarbeider nye hunder med sine etablerte hundeveteraner, som viser de andre tauene. Han ser på hver hund nøye - mange er ute av form og kan ikke mush i mer enn noen få minutter.

"Jeg kaller dette hjørnetann CrossFit fordi de fleste hunder ikke får dette treningsnivået lenger," sa Hooff. "Mushing for moro og mosjon er ikke en ny ide; Det er bare romanen i byen. "

Selv om han tar en kort pause av familiehensyn, jobber Hooff vanligvis rundt fire timer i døgnet på hverdager og åtte timer på lørdager, september til mai.

Så, i 30 timer hver uke, er han gjennomsnittlig $ 1000, helt erstatter inntektene fra hans restaurantjobb.

Dog Mushing Sikkerhet Bekymringer

Hooff jobber med forskjellige raser, fra klassiske sledehunder som samoyeds og huskies til pit bulls og golden retrievers.

Han krever hundene skal være minst 30 pounds og i god helse. Han anbefaler eiere rådføre seg med sine veterinærer før de legger hunden sin foran en scooter.

Noen eiere er imidlertid ikke begeistret med sine restriksjoner.

"Jeg hadde en eier ta henne Shih Tzu, knapt 10 pund," forklarer Hooff. "Hun var rasende da jeg ikke ville sette ham i selen ved siden av malamuter og huskies."

Hooff er forsiktig med alle hundene, uansett hvor passform de er.

Han nekter å jobbe med aggressive hunder, da det setter ham og andre hunder i fare. Han bruker balsam til hundenes føtter for å holde dem beskyttet og kjører aldri hunder i sommermånedene for å forhindre overoppheting. I stedet stikker han til å gå generelt.

Han måtte også få en spesiell forsikring for å dekke hans LLC.

"Dette er ikke en bedrift som noen bare kan hente og begynne å tjene penger," hevder Hooff. "Du må forstå hundens oppførsel og helse, eller du setter dine kunders kjæledyr i fare."

Men med Hooffs spesialiserte kunnskaper, har han tappet inn i et unmet behov de fleste ikke skjønte at de hadde. Det som startet som en enkel hobby har nå blitt en blomstrende virksomhet.

"Jeg forventer ikke at dette skal bli et pengeproduserende prosjekt," forklarer Hooff. "Men å lære hundene å gjøre hva de var ment å gjøre, hjelper dem med å realisere sitt fulle potensiale."

Takeaway? Å hjelpe folk med travle rutiner gjør livet enklere, kan være måten å starte en vellykket bedrift.

Din sving: Vil du prøve hundens mushing? Har du startet en kreativ virksomhet?

Kat Tretina er frilansskribent i Orlando som spesialiserer seg på personlig økonomi. Hun er også en urbane musher med sin Samoyed, Anya.

Skrive Inn Din Kommentar