Penger

5 rare fakta om å selge menneskelig hår fra en profesjonell hår megler

5 rare fakta om å selge menneskelig hår fra en profesjonell hår megler

Du har sikkert hørt om å donere håret ditt til veldedige organisasjoner. Men visste du at du faktisk kan selge håret ditt til selskaper som lager parykker for profitt?

Det viser seg at du kan gjøre mer bra å selge den enn å donere, ifølge en bransjeinspektør.

Carol, en profesjonell hårmegler, delte de hårete detaljene på Cracked. Menneskehårsmarkedet er merkelig, minst sagt.

Hvis du er interessert i å dra nytte av din lune mann, er det noen underlige og nyttige fakta å huske på:

1. Hvorfor folk selger sitt hår

De fleste selger håret av desperasjon.

Carol sier at få mennesker ty til å selge hår bare for et par ekstra penger. "Noen mennesker er åpenbart levende lønnssjekk-til-lønnsslipp, og noen er hjemløse."

Noen ganger innrømmer hun, "noe av det beste håret kommer fra folk med ingen steder å vende."

Det er fordi det beste håret er ubehandlet og undyed - og i rikelig forsyning. Personer som er desperate for penger, har vanligvis ikke farget, behandlet eller kuttet håret på en stund, så de kan ha den beste bestanden av svært ettertraktede naturlige farger.

2. Hva skjer når du donerer håret ditt

Hvis du føler deg altruistisk og tror du er bedre, donerer manen din til en organisasjon som Låser av kjærlighet ... tenk igjen.

"Oddsene på håret ditt som faktisk blir en parykke som faktisk blir satt på en sykes person, er ganske slank," skriver Carol.

Velferdene pleier å være mye mindre effektive enn bedrifter som selger parykker for profitt, som er flittige om standarder for håret de aksepterer og har tilgang til en bredere kundebase som kan bruke håret.

Låser av kjærlighet mottar mer enn 2.000 donasjoner hver uke, og kaster så mye som 80% i søppelet, rapporterer New York Times.

Donasjon til veldedighet gjør folk til å føle seg varm og uklar, sa selskapspresident Madonna Coffman til tider. Men mange kjenner ikke retningslinjene for hårdonasjon og sender usynlig hår.

"Selv hår som overlever winnowing kan ikke gå til alvorlig syk, men kan bli solgt for å betale for veldedighetens organisatoriske kostnader," rapporterte Times.

3. Håret ditt er sannsynligvis ikke bra nok

"Du trenger uberørt hår for å vinne," skriver Carol.

Hvis håret ditt er permed, farget eller bleket - selv ved solen - er det ubrukelig. Behandlet hår gjør bare ikke gode parykker.

Selv om håret ditt brenner seg over tid fra vanlig bløtørking eller rette, kan det være for svakt å lage en parykk.

"Vi vet selv når selgere ikke spiser kjøtt, på grunn av hvor mye mindre hår de har."

Så hvis håret ditt er tynt, kjedelig eller skadet, tenk på å holde seg inne og ta vitaminer før du prøver å hakke den.

4. Selv hår er billigere fra utlandet

Rundt om i verden er svart hår i høyeste etterspørsel, men det er også i høyeste forsyning.

"Det er så mange som selger sine mørke låser i Brasil, Kina og India at det har devaluert håret," forklarer Carol.

India eksporterer mer enn $ 300 millioner i hår hvert år, og industrien er besmet med tvilsomme standarder og praksis. Disse faktorene driver priser for mørkt menneskehår ned.

Denne metningen betyr i USA, rett hår fra hvite kvinner i andre farger vil hente en bedre pris enn mørkt hår. Carol påpeker "rare nyanser av det globale menneskehårsmarkedet" betyr færre muligheter for svart og spansk kvinner i markedet.

5. De vet når håret ikke kommer fra hodet ditt

Markedet, generelt, ser etter menneskelig hår.

"Hvis jeg kan stoppe bare en person fra unødvendig barbering av kjæledyr eller husdyr, har denne hele artikkelen vært verdt det," skriver Carol.

Ikke send inn kjæledyrhår, og send ikke spesielt kjæledyrhår og prøv å overføre det som menneskehår. De vet det.

Til slutt, Carol advarer, de vil bare ha hår som kommer fra hodet ditt. "Jeg fyller minst to e-postmeldinger i uken fra kvinner som prøver å peddle deres (kjønnshår)."

Din sving: Har du noen gang vurdert å selge håret ditt for å tjene ekstra penger?

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).

Skrive Inn Din Kommentar