Penger

Master en ny ferdighet i år: 11 måter å tjene penger mens du lærer

Master en ny ferdighet i år: 11 måter å tjene penger mens du lærer

Å plukke opp en ny ferdighet er en fin måte å tjene mer penger i år. Men hva om du også kan ta med litt ekstra penger mens du lærer?

Få mest mulig ut av din tid ved å tjene penger mens du mestrer en ny ferdighet. Her er noen måter vi fant på å hjelpe deg med å gjøre det:

1. Få betalt for å lære et fremmedspråk

Hvis du er interessert i verdens reiser og vil lære et fremmedspråk, kan det være et godt alternativ for deg å bli en statlig utenriksstasjonssekretær (FSO).

Mye av karrieren din vil bli brukt til å lære flere språk. Du vil være basert på en av mer enn 270 ambassader, konsulater og andre diplomatiske oppdrag, som representerer USA over hele verden.

En karriere som FSO er utfordrende, og du kan bli plassert i vanskelige eller farlige miljøer.

Men du belønnes med reisemuligheter og opplevelsen av språk, kulturer, skikker og mennesker rundt om i verden. Du vil også tjene opp til $ 100 000 i året som en senior FSO.

Alternativt, hvis denne livsstilen ikke passer for deg, kan du vurdere å bli oversetter eller tolk. Hvis du allerede kjenner minst ett fremmedspråk, kan du komme i gang. Når du er ansatt, vil mange selskaper krysse deg på flere språk gratis.

Arbeide som tolk setter deg i mye mildere miljøer enn en FSO - offentlige skoler, kontorer, sykehus, rettsrom og mange andre muligheter til å jobbe for føderale, statslige eller lokale myndigheter.

Median årslønnen for tolker i USA er over $ 42 000.

2. Søk om stipend eller stipend

Et fellesskap eller oppholdstillatelse gir deg mulighet til å sette opp tid til forskning, kreativitet, reise og andre utdanningsaktiviteter, samtidig som du fremmer din karriere med en betalt stilling. Et stipend gir finansiering for disse typer aktiviteter direkte.

National Endowment for the Arts tilbyr tilskudd til organisasjoner og enkeltpersoner i dusinvis av disipliner.

Etter denne skrivingen godtar NEA søknader fra enkeltpersoner til Creative Writing fellesskap og stipend for oversettelsesprosjekter. Tilskudd på opptil $ 25 000 er tildelt basert på "kunstnerisk fortreffelighet og fortjeneste".

3. Bli en kunstner i bosted

Artist-in-Residence-programmer finnes på universiteter over hele USA for å tillate forfattere, poeter, dramatikere, malere, designere og andre å bidra til utdanning av et fellesskap mens de videreutvikler egen utdanning.

Som en AiR for en universitetsavdeling, vil du vanligvis være pålagt å lede noe prosjekt eller arrangement som får campus og omgivende samfunn involvert i kunsten eller et bestemt problem som programmet ønsker å ta opp.

I bytte får du tilgang til studieplasser, biblioteker, materialer og andre ressurser for å støtte arbeid og utdanning. Noen programmer tilbyr også stipend.

Hvis du ikke er interessert eller ikke kvalifisert for et universitetsbasert opphold, kan du også vurdere å søke om opphold på kunstneres retrett eller opphold. Disse kommer vanligvis ikke med stipend, men de tilbyr vanligvis overnatting og måltider. Mange retreater koster penger å delta, men noen er gratis og flere tilbud stipend.

Som artist-in-residence får du fordelene av tid og rom for å fremme arbeidet ditt. Bybaserte programmer krever ofte fellesskapsprosjekter eller utstillinger. Rural retreater som de som tilbys av National Park Service, tillater vanligvis bare uavbrutt tid til jobb.

4. Finn et betalt internship

Du trenger ikke alltid å være student for å dra nytte av eller kvalifisere for en praksisplass. Enten du bare er ferdig med skolen eller ønsker å bytte karriere, er det en fin måte å få foten på døren til en ny industri.

Praktikkspedagoger får ofte en dårlig rap for lav (eller ingen) lønn, eller for å lære deg litt mer enn å balansere fem karamell Macchiatos i en brett laget for fire kopper.

Men a betalt internship med et selskap som gjør at du faktisk får praktisk erfaring i ønsket felt, er en av de beste måtene å lære, nettverk og bygge ditt CV.

Internships er også vanligvis deltidsgigger, slik at du kan ta en på mens du er i skolen, eller som en sidevasst til å bygge erfaring for neste ledd av karrieren din.

5. Start et lærlingskap

I likhet med internships kan lærlinger gi deg praktisk erfaring i ønsket felt. Forskjellen er bare i navnet, egentlig: "Lærlingskap" er vanligvis reservert for å lære en handel.

Avhengig av din valgte handel og plassering kan det være like enkelt å starte en lærling som å komme i kontakt med en entreprenør du kjenner og spørre om de har arbeid du kan hjelpe med.

Hvis du studerer på en teknisk høyskole eller yrkesskole, finn ut hvilke læringsprogrammer skolen din kan koble deg til. Eller du kan søke direkte for lærling gjennom en fagforening som Brotherhood of Electrical Workers eller Ironworkers Union.

6. Tjen penger mens du lærer å lage mat

Lærer du å lage mat på din gjøremål i år? Visste du at du kunne bli betalt for å se matlagingsprogrammer?

Det er en ganske kul funksjon av Swagbucks, en tilbakebetaling nettsted som lar deg tjene penger for ting som online shopping, søk eller ta undersøkelser.

Du kan også tjene "Swag Bucks" ved å se videoer på Swagbucks videokanal - inkludert matlagingsprogrammer.Disse videoene kan lære deg om matlaging av noe slag, for hvilket som helst ferdighetsnivå.

7. Lag en blogg for å dokumentere reisen din

Enten det er læring å lage mat eller annen ferdighet, kan en blogg støtte deg på mange måter.

Når du oppgir målene dine, hjelper det deg med å holde deg ansvarlig for dem. Å legge stemmen til en nisje hjelper deg med å møte andre med samme interesser. Ved å legge navnet ditt på et emne kan du åpne dører for forbindelser og muligheter som hjelper deg med å lære mer.

Og å starte en blogg kan hjelpe deg med å tjene penger på din nye interesse.

Nei, du er ikke en øyeblikkelig autoritet om emnet, så ikke late som å være. Det er en vanlig dårskap av nye bloggere. I stedet tjene penger ved å dele reisen til det du lærer.

Når du lærer om noe nytt, finner du massevis av nyttige ressurser: bøker, videoer, kurs og produkter. Gjennom tilknyttede programmer som Amazon Associates, kan du tjene penger ved å anbefale ressursene du elsker andre.

Amazon-affiliate-salg gir vanligvis ikke mye inntekt, fordi Amazon er kjent for sine lave priser, og kuttet er vanligvis bare rundt 7%. Men det er en god start og en måte å finpusse på blogging og salgsfremmende ferdigheter.

Når du har hatt litt øvelse og bloggen din har mer trekkraft, se etter bedre affiliateprogrammer. En provisjon på rundt 50% for dyrere kurs eller pakker er ikke uvanlig. Her er et dypere blikk på å tjene penger med affiliate salg.

8. Tjen penger på nettet når du søker

Jeg vil være ærlig: De fleste av min videreutdanning kommer fra internettforskning.

Enten du prøver å finne ut hvorfor alle snakker om en bestemt Kardashian på en bestemt dag, vil du lære å gjøre Whip eller du trenger å vite hva gluten egentlig er, du skal konsultere en søkemotor.

Du kan tjene penger på å gjøre det!

Gjennom Bing Belønninger vil Bing betale deg for å bruke søkemotoren. Eller du kan lage Swagbucks som standard søkemotor, og tjene belønninger i form av gavekort til favoritthandlerne dine, inkludert Amazon og til og med PayPal.

9. Se etter måter å lære på jobben

Hvis du ikke ser rom i livet ditt for å ta på seg en ekstra hobby eller sidegig, se etter måter å lære nye ferdigheter på din eksisterende jobb.

Tilbyr å prøve et nytt verktøy eller finne en løsning på et problem som har stumpet sjefen din eller teamet ditt. Ikke vær redd for å spørre kolleger og høyere oppgaver om deres arbeid. Ta muligheter for betalt trening, selv om det ikke er nødvendig for din stilling.

Disse ekstra ferdighetene kan hjelpe deg med å tjene mer penger på jobben din. Enda bedre, de kan være din billett ut av en jobb du hater og inn i en ny karriere.

10. Gjør det bare

Noen mennesker liker å bruke mye tid på å studere noe nytt før de prøver det. Jeg er helt motsatt. Jeg lærer best ved å bare dykke inn i det jeg prøver å gjøre.

Hvis du kan spare tid, potensiell kostnad og sporadisk (OK, hyppig) frustrasjon av prøve og feil, anbefaler jeg denne læringsmetoden ved å gjøre.

Hvis du vil tjene penger på din nye ferdighet, er dette spesielt fornuftig. Hvis du vil lære å selvutgive, for eksempel, vil du ikke tjene penger bare å studere prosessen. Du kan gjøre noen penger, men hvis du faktisk fullfører trinnene og publiserer en bok du kan selge!

Noen ferdigheter, selvfølgelig, krever selvfølgelig flere offisielle utdanningsveier: Du kan ikke bare "dykke inn" for å koble til strømmen i huset ditt, og å investere uten å gjøre leksene dine kan ende opp med å bli svært kostbare "prøve og feil" .”

Men vurder om du kanskje lærer best ved å bare gi det et skudd.

Din sving: Hvilke nye ferdigheter vil du mestre i år? Vil du prøve å tjene penger mens du lærer?

Opplysning: Vi nøler ikke med å hente pennier av fortauet når vi ser dem. Men de tilknyttede koblingene i dette innlegget hjelper våre inntekter til å vokse enda raskere. I tillegg er det mye renere enn fortauet penger.

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer.

Skrive Inn Din Kommentar