Penger

Elsker å leke med katter og hunder? Hvordan bli en petfotograf

Elsker å leke med katter og hunder? Hvordan bli en petfotograf


Det ser ut til at det ikke er noen slutt på måtene du kan tjene penger på som serverer kjæledyr og deres eiere.

Ikke overbevist? Tidligere innlegg har dekket alt fra å bygge kattkrok, for å tjene $ 100 per natt kjæledyrsitting, til å bli kjæledyrsdetektiv. Vi rapporterte selv om en kvinne som nesten har betalt sitt boliglån ved å selge brukte kjæledyr leker.

Her er en ekstra mulighet til å legge til i listen: bli en kjæledyrfotograf.

Når folk ser på bilder av sine kjæledyr, svarer deres hjerner på mange samme måter som når de ser bilder av barna sine, ifølge Health.com. Det er ingen overraskelse for de av oss som allerede refererer til våre katter og hunder som våre "barn". Og akkurat som folk betaler for bilder av barna sine, betaler de for bilder av sine kjæledyr.

Her er det du trenger å vite for å bygge en bedrift som tar bilder av hunder, katter og fugler - eller til og med ilder, øgler, hester og andre dyr.

Hvor mye kan du gjøre som pet fotograf?

Å ta bilder av hunder og katter kan være mer enn bare en sidegig; For noen fotografer er det deres primære virksomhet.

Priser varierer ganske mye, men som et eksempel, la oss se på Dog Street Photo i Sarasota, Florida. Eier og fotograf Kim Longstreet belaster et sessionsavgift på $ 175, som inkluderer opptil to timer fototid. Klientene får noen fotoprints, pluss opptil 50 flere i et "passordbeskyttet nettbasert galleri", som fortsatt er aktivt i tre uker. Longstreet selger ekstra profesjonelle utskrifter fra og med $ 40 hver, og tilbyr pakker som starter på $ 175.

Selvfølgelig har en kjæledyrfotograf de fleste av de samme utgiftene som enhver annen fotograf. Og tiden som er involvert, slutter aldri med slutten av lukkeren. For eksempel reiser Longstreet opptil 25 miles hjemmefra for en skyting - så hun må vurdere hvor mye hun vil bruke på gass og andre reiseutgifter.

Fotograf Shannon Holden sier at hun måtte oppdra sine avgifter når hun oppdaget at hun etter utgifter og regnskap for hele tiden brukte på bildene hennes, gjorde mindre enn $ 6 per time. Her er noen av de løpende utgiftene hun sier at du må planlegge for:

 • Reparasjoner og bytte av utstyr
 • Bedriftsregistreringer
 • Byskatt
 • Salgsskatt lisens
 • En profesjonell revisor
 • Ansvarsforsikring
 • Opplæringsverksteder
 • konvensjoner
 • Gebyrer for profesjonelle organisasjoner
 • Magasinabonnementer
 • Reklamemateriell
 • Nettsted hosting

Disse kostnadene kan legge opp til tusenvis av dollar årlig! Du kan sette av noen utgifter til du har det bra (hvis bedriften går sakte, kan du gjøre din egen regnskap, for eksempel). Men bare en del av det du belaster, vil gjøre det til bunnlinjen - noe å huske på når du prisserer dine tjenester.

Komme i gang i Pet Photography

Selv om du allerede er fotograf, kan du trenge ekstra trening og forberedelse til å jobbe med dyr. Holden foreslår at du tar tusenvis av bilder og stadig ser på hvordan du kan forbedre dem. Start med ditt eget kjæledyr, eksperimentere med ulike bakgrunner. Hun mener også at du bør bli med på et klubb eller et nettforum der du kan dele arbeidet ditt og få litt tilbakemelding og råd.

Opplevelsen du får og de tekniske ferdighetene du utvikler vil være 20% av suksessen din, ifølge Holden. De andre 80% kommer fra dine forretningsferdigheter. Med andre ord er det enda viktigere at du lærer å drive en bedrift og markedsføre deg selv.

Dette er ikke en billig oppstart, spesielt hvis du ikke allerede er fotograf. Holden sier at hun brukte $ 40.000 på utstyr i sine første år (kameraer, lysreflektorer, redigeringsprogramvare - listen fortsetter). Du må kanskje bruke noen få tusen dollar før du selv får ansatt av din første klient.

Å kjøpe inn en franchise er et annet alternativ. Det er en dyrere rute, men du har støtte og et system som skal følges. For eksempel koster en Lil 'Pals Pet Photography-franchise ca $ 71 000 å starte, hvorav $ 10 000 er ditt første franchiseavgift. Resten er for mobilfotograferingsstudio, grunnleggende utstyr, trening, forsikring og andre oppstartskostnader.

Deres grunnleggende forretningsmodell er å kontakte groomers, veterinærklinikker, dyrebutikker og andre verter for å sette opp bildeserier for sine kunders kjæledyr. Etter at du har utviklet bildene, returnerer du dem til vertsplassen og lar det være å distribuere dem til kjæledyrseierne. Du får et eksklusivt territorium som en del av franchisen din.

Pet fotografering er tydeligvis ikke en enkel bedrift å komme seg fra bakken, men hvis du elsker dyr og elsker å ta bilder, kan det være en givende sidehandel.

Din sving: Er du god nok med både kameraer og dyr til å bli kjæledyrfotograf?

Skrive Inn Din Kommentar