Banker

Slik bruker du en 529 plan for privat grunnskole og videregående skole

Slik bruker du en 529 plan for privat grunnskole og videregående skole

Senen 2017 skattoverhaling påvirket ikke bare Federal Income Tax Brackets. Siden begynnelsen av året har 529 planer endret seg. Nå kan foreldrene trekke opp til $ 10 000 per år for å betale for privat grunnskoleundervisning.

Dette er en stor endring i 529 planer og endrer mye om hva som teller som en kvalifisert 529 planutgift.

Skal du dra nytte av denne nye skatteavsetningen? Vi forklarer hvordan det fungerer, og når du kanskje vil dra nytte av det.

Hurtignavigering Hvordan kan jeg bruke 529-planen for privat og grunnskoleutdanning? Regler rundt 529 planer Når det er viktig å bruke 529 for primære eller sekundære utgifter Kan jeg bruke inntektene til en 529 plan for hjemmeskole? Viktig skattemelding for 2018

Hvordan kan jeg bruke 529-planen for privat og grunnskoleutdanning?

Når du bruker 529-planen for utdanning eller høyere utdanning, er bruken av midlene relativt bred (se definisjonen av kvalifiserte høyere utdanningskostnader). Foreldrene må imidlertid være forsiktige når de bruker 529 for grunnskole eller videregående opplæring. Foreldre kan bare bruke pengene i disse kontoene til å betale for privat skole undervisning. Ja, bare undervisning.

Utgifter som datamaskiner, ekskursjoner, sommerleirer, etc., er ikke omfattet av denne bestemmelsen. I tillegg dekker loven kun utdelinger på opptil $ 10 000 per år (for grunnskole og videregående opplæring).

I motsetning gjør Coverdell Education Savings-kontoen foreldre til å bruke penger på alle kvalifiserte utdanningskostnader (for eksempel datamaskiner, etc.), men har strenge bidragsgrenser.

For å dra nytte av denne nye regelen, vil du ganske enkelt investere i investeringer, overføre midler til kontoen din, og bruke midlene til å betale for grunnskoleundervisning. Husk å holde oversikt over hvordan du bruker distribusjonene i skattemessige hensyn (i tilfelle du blir revidert).

Regler rundt 529 planer

529 planer er pedagogiske "IRAer" som administreres på statsnivå. 529 planer anses å være skattefordelte kontoer. Savers kan investere i 529-planen, og gevinstene fra investeringene er uten realisasjonsgevinster, så lenge midlene er vant til å betale for kvalifiserte utgifter (som nå inkluderer inntil $ 10.000 av privat grunnskole og videregående skole).

Mange stater tilbyr skattefradrag eller kreditt når foreldre eller besteforeldre finansierer 529 kontoer. Du kan se en fullstendig liste over fradragene av staten her. Det er viktig å merke seg at du ikke får en føderal fradrag eller kreditt for finansiering av en 529-plan.

Det er også viktig å merke seg at din berettigelse til fradrag kan være betinget av å velge 529 planen administrert av staten der du bor. Hvis staten ikke tilbyr fradrag eller kreditt, anbefaler jeg at du sjekker ut vår liste over de beste stedene for å åpne en 529-plan.

529 planer har ikke faste grenser for finansiering, men gaveavgiften i 2018 er 15 000 dollar. Det betyr at du og en ektefelle kan hver bidra med $ 15.000 til en 529 plan (for hvert barn) uten å utløse noen ekstra skatter. Du kan også "superfund" en 529 plan ved å bidra opptil $ 75.000 (fem år med gaver) samtidig.

Når det er viktig å bruke 529 for primære eller sekundære utgifter

De store fordelene ved 529 planer er skattefradragene som tilbys på statsnivå, og muligheten til å trekke ut penger uten å betale skatt på veksten.

Men for å få mest mulig verdi fra en 529 plan, tar det tid. Å prøve å bruke 529 planlagte penger tidlig i et barns liv, kan begrense fordelene med skattefri vekst (det er vanskelig å få mye sammensatt interesse i løpet av få år). Spesielt hvis du begynner å tegne en stor sum penger tidlig.

Så bør du noen gang bruke 529 for primære eller sekundære utgifter? Her er tre ganger hvor det begynner å være fornuftig.

1. Overfinansiert for høyere utdanning

Å finansiere en 529 plan er litt av en risiko. Du vil aldri være 100% sikker på at barnet ditt faktisk skal bruke midler til høyskole. De kan ikke bli kuttet ut på college, du kan hente en stjerneutøver som får stipendilbud, eller de kan velge et billig høyskolevalg.

Hvis barnet ditt kommer til videregående skole, og ikke ser ut som de trenger hver dollar i 529-planen, ville det være fornuftig å bruke midler til privat videregående opplæring (hvis du allerede pådra seg bekostning). Bare husk, du kan også overføre penger til en annen 529 mottaker (for eksempel søsken) uten å pådra deg noen straffer.

2. Fang skattekort eller fradrag

Foreldre som allerede planlegger å betale for privatskole bør vurdere å bidra til 529-planen bare for å fange fordelene. Hvis barnets private skole koster $ 6000 per år, kjør pengene gjennom 529-planen før du betaler undervisning. På den måten vil du fange et fradrag (eller til og med en kreditt) basert på dine bidrag (for en utgift du betalte allikevel).

Dette fungerer bare hvis du befinner deg i en stat som tilbyr et skattefradrag for 529 planbidrag.

3. Ta gevinster av bordet

Den siste grunnen til å vurdere å bruke en 529 plan for å betale for grunnskole eller videregående opplæring er å ta gevinster fra bordet. Hvis din 529-konto har opplevd noen gode gevinster, vil du kanskje bruke disse gevinsten tidligere, snarere enn senere (og lagre eventuelle gjenværende penger i kontanter).

Utdelinger fra 529-planen er skattefrie når de brukes til kvalifiserte utgifter, så hvis du pådrar seg private skolegangsutgifter, kan du også bruke midler fra 529-kontoen hvis du har sett gode gevinster.

Ikke besøk privat skole bare for å bruke 529

Jeg elsker å benytte seg av skattekoden, men livet ditt bør diktere hvordan du bruker skattekoden, ikke omvendt. Hvis privat grunnskole og videregående opplæring ikke er en del av din generelle økonomiske og familieplan, så vær ikke bekymret for å bruke inntektene tidlig. Det er bare fint å bruke 529 som en høyskolebesparelsesplan.

Kan jeg bruke inntektene til en 529 plan for homeschooling?

Sent i 2017 så det ut som rett til å bruke 529 inntekter for privat grunnskole og videregående opplæring vil bli utvidet universelt til homeschool familier. Men den delen av loven ble veltet, så homeschoolers kan ikke universelt bruke 529 for homeschool utgifter. Loven gjelder så smalt for grunnskole- og videregående opplæringskostnader, det er vanskelig å se hvordan homeschool familier kan praktisk talt kunne bruke midlene.

Når det er sagt, anser noen stater universelt homeschoolers en form for privat skolegang. Den beste artikkelen jeg fant på emnet oppført Alaska, California, Illinois, Indiana, Kansas, Kentucky, Nebraska og Texas som stater hvor homeschools er universelt ansett som private skoler. Det betyr at foreldre i disse statene sannsynligvis kan bruke 529 planer for utvalgte grunnskoleutgifter som oppfyller "undervisningskriteriene". Foreldre i disse landene kan derimot enkelt bruke Coverdell Education Savings Account for kvalifiserte utdanningskostnader som inkluderer ting som læreplan, lærebøker, forsyninger og datamaskiner.

Hvis du er en homeschoolforelder i en hvilken som helst stat (inkludert statene som er oppført), anbefaler jeg at du kontakter en advokat (eller Home School Legal Defense Association) før du bruker noen utdelinger fra en kvalifisert opplæringskonto.

Viktig skattemelding for 2018

Denne loven er veldig ny, og det er en stor forandring. Mange av reglene er ikke ferdig ennå, så disse elementene kan endres over tid.

Også, mange stater har ennå ikke å endre sine egne skattelov for å matche føderal lov. Det som betyr i dag er at det å bruke 529 planlegge penger til privat skoleundervisning kan være en skattefri begivenhet på føderalt nivå, men det kan være en skattepliktig hendelse i din stat til statens lov er endret.

Vær veldig forsiktig før du gjør noen vesentlige endringer eller planer rundt denne nye loven til du forstår alle implikasjonene.

Skrive Inn Din Kommentar