Penger

Hvordan denne fyren gjorde en dårlig dato til en $ 1,2 millioner virksomhet

Hvordan denne fyren gjorde en dårlig dato til en $ 1,2 millioner virksomhet

På en lørdag kveld i desember 2012 gikk Nick Gray på en dato til New York Citys Metropolitan Museum of Art.

Vel, la meg omformulere det. Han var tatt på en dato til møtet. Det var hans datters valg.

Til Grey, som hadde hovedaktivitet i virksomheten og aldri hadde tatt en enkelt kunsthistorieklasse, var et av de mest berømte kunstmuseene i verden "det slags sted du går når foreldrene dine er i byen." Han trodde museene var kjedelige .

Men da, da hans dato pekte på noen av favorittstykkene hennes, skjedde det noe fantastisk.

"Jeg vet ikke om det var den veldig romantiske stemningsbelysningen den kvelden, sier Grey," eller ... snøen faller ned i Central Park. "

"Kanskje det var bare å ha en veldig attraktiv kvinne snakke med meg ... men noe magi skjedde og den kvelden, Jeg ble forelsket ... med museet. "

Fire år senere har Greys kjærlighetsaffære vedtatt - og blomstret i en bedrift som brakte inn 1,2 millioner dollar i fjor.

Slik har det skjedd.

Anti-Museum Tour

Etter Grås skjebnesvangre natt på museet bestemte han seg for å gå tilbake igjen. Og igjen.

Han ble raskt besatt av stedet og med de mange historiene han bare hadde innsett var låst inne.

"Et flott kunstverk kan kommunisere gjennom tiden," sier Gray, og han ble sultet for alle historiene han hadde savnet.

Han begynte å tilbringe hvert minutt han kunne spare i sine haller, finne flere og flere fascinerende gjenstander.

Snart var han med på å ta med vennene sine sammen på turen, og gjorde provisoriske turer på hans favorittdeler av det gigantiske museet.

"Disse var ikke veldig sofistikerte turer. De var i utgangspunktet '10 kule ting jeg fant og tre ting jeg vil stjele, 'sier Gray.

Turene var morsomme, fartsfylte og ikke i det hele tatt som det var mange voksne som hadde kommet fra et kjedelig kunstmuseum. De var også helt gratis.

Unødvendig å si, spredning av ord. Greys venner fortalte sine venner, som fortalte enda flere folk om deres nyfylte kjærlighet til Met og turen som gjorde at det skjedde.

Deretter kjørte livsstilsblogg Daily Candy en historie om Greys turer, som han kalte "Hack the Met."

Neste dag emailet tusen mennesker Grey og ba om et ettertraktet sted på en av sine turer.

"Dette var blitt en veldig heltidshobby."

Fra Underholdning til Entreprenørskap

Grey skjønte at han trengte sikkerhetskopiering dersom han skulle holde tritt med etterspørselen, så han fant noen til å hjelpe og betalt ham per tur.

Og plutselig hadde han skapt en virksomhet: Museum Hack.

Etter hvert som flere og flere ivrige tourgoer lined opp, fortsatte Grey å finne og ansette folk som var begeistret for museet og innholdet.

Grå visste at ekte spenning var smittsom nøkkel til å hjelpe andre å sette pris på museet, slik at hver veileder skrev sin egen rute basert på gjenstander de var mest begeistret for.

Snart utviklet selskapet ulike typer turer, fra den opprinnelige "Un-Highlights" -turen til en swankier, VIP-kvelds gjennomgang, komplett med et glass vin.

I april 2013 var Nick i stand til å slutte sin jobb og begynte å jobbe på Museum Hack full tid.

I løpet av første kvartal 2014, etter mindre enn et års drift, tok Grey et salgsteam for å hjelpe til med å bestille sine nyopprettede selskapets teambygningsturer.

Ved utgangen av det året dro Museum Hack inn i $ 500.000. I stedet for å pokere fortjenesten, reinvesterte Gray hvert øre han kunne spare.

Sikkert nok, i slutten av 2015 viste Greys poster seg Selskapets omsetning hadde mer enn doblet - og Museum Hack hadde utvidet landsdekkende.

I dag kan du velge mellom omtrent et dusin forskjellige turer i en rekke museer over New York City, samt i San Francisco og Washington. DC Museum Hack vil til og med være vert for bachelorette-festet ditt, sette opp en scavenger-jakt eller hjelpe deg med å foreslå kjære.

Ikke dårlig for en utilsiktet virksomhet, va?

Hvorfor Museum Hack arbeidet

Å oppdage en ny lidenskap er allerede fantastisk, ikke noe problem å snuble på en måte å utnytte den til en million dollar-bedrift.

Men Grey fant en måte å yte en tjeneste folk ikke engang visste at de ønsket. Og fordi prosjektet hans var basert på ekte entusiasme, virket det.

"Dagens publikum må bli underholdt før de kan bli utdannet," sier Gray.

"Vi selger museumsopplevelser, ikke museumsturer."

Til det formål er hver eneste av Museum Hacks turer avhengig av morsomme og kreative måter å engasjere seg med kunst som du ikke selv hadde tenkt på.

"Vi gjør yoga i det moderne galleriet," sier Grey. "Vi gjør knebøy i trapphuset" for å avværge "tretthet i galleriet".

Han innrømmer selv at noen av turens smittsomme spenning er basert på "sladder".

"Jeg elsker å fortelle folk de saftige backstories bak kunsten," sier han. "Historie forteller mer enn kunsthistorie."

Ved å revitalisere måten folk engasjerer seg med museer, humanistiserer Museum Hack hva som kan føles som en kavernøs labyrint av sterile gjenstander.Som det viser seg, det er en tjeneste folk er villige til å betale for.

Greys historie viser hobbyen din kan bli din bedrift, og gjør det du elsker faktisk betaler seg.

"Det er ikke fluffet" Gjør det du elsker, og de kommer, "sier Grey.

Men når du er spent på noe, er den følelsen palpabel og smittsom. Og når andre får en smak av det, vil de ha mer.

Som grå setter det, "det er enklere å bygge en bedrift når kundene ønsker å betale deg."

Jeg vet ikke om deg, men jeg er den typen nerd som allerede trodde museene var kule ... og jeg kan ikke vente med å gå på en Museum Hack-tur.

Din sving: Hva er ditt favorittmuseum?

Jamie Cattanach er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hennes skriving har også blitt omtalt på Word Riot, DMQ Review, Hinchas de Poesia og andre steder. Finn @JamieCattanach på Twitter for å bølge hei.


Skrive Inn Din Kommentar