Banker

Den minimalistiske guiden til å skape et realistisk høyskolebudsjett

Den minimalistiske guiden til å skape et realistisk høyskolebudsjett

Høyskolestudenter og nyere høyskolegrader har vanligvis ikke veldig dype lommer. Ofte møtt med store gjeldsbelastninger, travle tidsplaner og mindre enn glamorøse jobber, kan budsjetter lett bli presset til siden.

Dette er uheldig fordi budsjettering kan drastisk forbedre din økonomiske situasjon. Glem det dårlige stigma knyttet til budsjettering - det trenger ikke å være vanskelig i det hele tatt. Faktisk kan det opprettes et budsjett i tre enkle trinn.

La oss ta en titt.

Hvorfor trenger du et realistisk budsjett

Budsjetter har fått en dårlig rep. Mange studenter og nyere grader tenker budsjetter er tidkrevende, kjedelig og ubrukelig. Og de kan definitivt være. Det er en viktig komponent til et godt budsjett. Den viktigste komponenten er realistisk om kostnadene dine.

Det er på tide at du er brutalt ærlig med deg selv.

For eksempel, hvis du bruker $ 50 per uke på alkohol, sett det i budsjettet. Hvis du kjøper deg en ny antrekk hver annen uke, sett det i budsjettet. Hvis du spiser ute fem ganger i uken, legg det i budsjettet. Jeg tror du får poenget.

Når du er en begynnende budgeter, er det viktigste trinnet å være helt ærlig med deg selv. Ved å være ærlig med deg selv om penger, kan du se (a) hvor du har penger, (b) hvor den skal gå, og (c) hvordan du kan gjøre små endringer for å omdirigere pengestrømmen din. Nå som vi vet hvorfor du trenger et budsjett, la oss se på hvordan du kan holde budsjettet enkelt og realistisk.

Tre trinn til et minimalistisk høyskolebudsjett

Når det gjelder budsjetter jo enklere jo bedre. Du trenger ikke et fancy regneark, du trenger ikke et dyrt dataprogram eller en app for telefonen. Alt du trenger er en god ole stykke papir og penn for å komme i gang.

1. Spor din utgifter for den siste måneden

Å finne ut hvor pengene dine har gått over den siste måneden, vil være det mest tidkrevende trinnet du må ta. Heldigvis trenger du bare å gjøre dette en gang, så sug det opp og få det over med.

Samle opp kredittkortopplysninger, kvitteringer og kontoutskrifter fra den siste måneden. Nå gjør budsjettkategorier og sammenlign dine utgifter tilsvarende.

Hvis du ikke vil gjøre det manuelt, er det mange gratis online verktøy for administrasjon av penger som kan hjelpe deg.

Her er noen få mulige budsjettkategorier for deg:

  • Mat
  • Underholdning
  • Levekostnader (leie, verktøy, etc.)
  • Forsikring
  • Gjeldsbetalinger (kredittkort, billån, studielån, etc.)
  • Savings
  • Diverse

Har det? Flink. La oss nå finne ut hvor pengene dine trenger å gå.

2. Lag finansielle mål

For meg er det ikke noe mer moro eller givende enn å skape mål og banke dem ut av ballparken. Forhåpentligvis føler du deg også!

Vurder din økonomiske situasjon som en helhet. Hvor mye gjeld har du? Hvor mye har du i besparelser? Investerer du noe?

Logikk ville fortelle deg at det å betale ut gjelden din burde være en prioritet. Jeg er enig med dette, men jeg forstår også at noen mennesker rett og slett ikke er villige til å jobbe for å betale sin gjeld rett utenfor flaggermuset.

Hvis du ikke har interesse for å betale av gjeld, kommer du ikke til å være motivert for å sette alt inn i målet. Derfor foreslår jeg at du velger det økonomiske målet som betyr mest for deg, mens du fortsatt jobber med de andre.

Tenk på dine økonomiske mål. Hvilket mål vil dramatisk forbedre din økonomiske situasjon som du mest sannsynlig vil holde fast med?

3. Omdirigere pengene dine

Jeg håper du har valgt et mål som skal motivere deg til å gå i full kraft fordi nå er det på tide å omdirigere pengene dine. Ta en titt på dine utgifter mønstre. Du har en ide om hvor pengene dine går, så hvor mye er igjen i slutten av måneden?

Hvis du ikke har penger igjen, må du kutte utgiftene dine tilbake et sted. Når du reduserer kostnadene dine, vær realistisk. Hvis du vet at du skal bruke $ 50 på alkohol hver uke, ikke si at du vil kutte ned. Du vil bare sette deg opp for feil.

I stedet kutte du på steder som er mindre smertefulle. Kanskje det er mat for deg. Kanskje du bruker for mye penger på underholdning. Ikke kut på gjeldsbetaling, men alle andre kategorier er spill. Hold styr på dine vaner, slik at du kan se fremdriften din.

Skyll og gjenta

Når du har funnet et budsjett som fungerer for deg, hold deg til det. Ikke vær redd for å av og til utfordre deg selv til å finne flere måter å kutte og bedre måter å øke inntektene på.

Ved å skape og holde seg til et budsjett vil du være et skritt foran dine kolleger og på veien for å oppnå dine økonomiske mål.

Hvilke andre tips må du opprette et realistisk høyskolebudsjett?

Skrive Inn Din Kommentar