Investere

Hvis du leser en artikkel om salg av aksjer, les denne

Hvis du leser en artikkel om salg av aksjer, les denne

I løpet av de siste ukene har det vært noen store utviklinger på aksjemarkedet og økonomien som helhet. Det fikk meg til å tenke på mine investeringer, og spørsmålet som alltid er det vanskeligste investeringsproblemet å svare på: Hvordan vet du når du skal selge aksjer?

Det er så utrolig vanskelig å bestemme når man skal selge en aksje, men jeg sier at det er den viktigste delen av investeringen - enda viktigere enn å kjøpe den riktige investeringen. Hvis du ikke vet når du skal selge, mister du penger. Du mister penger fordi du ikke forlater en taper. Du mister penger fordi du ikke selger vinnere til rett tid. Det er ingen enkel vei rundt det - uten å vite når du skal selge en aksje, er det skadelig for enhver investeringsstrategi du måtte ha.

Her er noen viktige indikatorer for å være oppmerksom på, slik at du kan selge aksjen til rett tid, sammen med noen eksempler å være oppmerksom på.

Endringer i økonomiske utsikter

En av de viktigste indikatorene for når du skal selge aksjen din, er når det er store endringer i det økonomiske utsiket. Økonomien er drivkraften bak de fleste forretninger, og den positive økonomiske utviklingen lå godt for noen selskaper, og den negative økonomiske utviklingen var bra for andre.

Hvis du tror at beholdningen din vil fungere bra, ikke selg. Men negative økonomiske faktorer kan få alvorlig innvirkning på selskapets inntjening, og igjen selskapets aksjekurs.

Noen eksempler du vil være oppmerksom på nå:

  • The Sequester: Utgiftene kuttene initiert av sekvestreren kommer til å ha en negativ effekt på forbruksutgifter i sommer. Med millioner av arbeidstakere som står overfor en 20% lønnsuttak, vil de bare bruke mindre på butikker og andre forhandlere. Sammenligne det med stigende gasspriser, og det kommer til å bli tøft. Som sådan kan du være forsiktig med forhandlere som Wal-Mart (WMT) og Target (TGT).
  • Stigende rentesatser: Stigende renter kan forårsake alle slags økonomisk kaos, som mange investorer har sett de siste ukene. Stigende renter (kombinert med furloughs) kan svekke boligmarkedet sterkt, og det kan påvirke økonomien negativt. Også høyere renter har forårsaket problemer for boliglån REITs etter hvert som endringer i bokført verdi har senket prisene.

Endringer i den underliggende selskapsvirksomheten

Et annet viktig aspekt å være oppmerksom på er endringer i den underliggende virksomheten. Dette er et enestående fokus på selskapet du er investert i, i stedet for å ta et bredere økonomisk perspektiv. Mange ganger kommer bedrifter inn i problemer - lovgivning som endrer forretningspotensial, rettssaker, konkurranse og mer.

Hvis du er aksjonær, må du være oppmerksom på din bedrift og se på hvordan virksomheten potensielt kan endres - for bedre eller verre. Hvis årsakene du først investerte i selskapet ikke lenger er til stede, vil du kanskje selge aksjebeholdningen din.

  • datamaskiner: Husker du Hewlett-Packard (HP)? Konkurranse og prising påvirket negativt sin virksomhet og de kunne ikke svinge. Hvis du kjøpte hvor som helst fra 2001 til 2007, har du stort sett tatt et bad på selskapet. Hva med Dell (DELL) nå? De prøver å omstrukturere gjennom en eller annen type leveraged buyout, men det virkelige spørsmålet er hva de neste fem årene holder for datamaskiner og hvordan vil Dell sette seg fra hverandre?
  • Fjernsyn: Hvis du er en Time Warner (TWX) kunde, har du utvilsomt opplevd en form for kanal blackout i de siste årene. Dette har vært forårsaket av forhandlinger med kringkastingsselskapene om rettigheter til showet og annonseringspengene. Hvorfor gjør dette noe? Vel, det gjør egentlig ikke fordi kabel er et døende medium, ettersom flere og flere ser på show online, på DVR, eller i utgangspunktet når de vil ad-gratis. For de fleste kabelbedrifter har det vært nettabonnent tap på kabel-tjenester, mens internett har vært den voksende virksomheten - noe å være oppmerksom på de neste årene.

Dårlig finansiell ytelse

Deretter er det alltid selskapet som har dårlig økonomisk ytelse. Dette kan være et selskap som, uansett grunn, så dårlig inntjening og Wall Street droppet det som en stein i en dam. Denne er vanskelig, fordi dårlig økonomisk ytelse alene ikke bør være en grunn til å selge et aksjeselskap. Du må dykke dypere: Var dette et kvarter som var dårlig, eller er det et tegn på noe større (som nevnt ovenfor).

Husk: Alle børsnoterte selskaper skal levere aksjonærverdier. Og typisk er dette målt av aksjekursen, men mange ganger måles det som om selskapet møter eller slår Wall Street analytikers estimater. Som sådan bruker hvert selskap hvert triks i regnskapsboken for å sikre at de gjør sine Wall Street estimater. Men hvis et selskap vet at det kommer til å gå glipp av, går selskapene vanligvis den andre veien - kvitte seg med alle de dårlige tingene på bøkene sine og savner mye. Så, du trenger virkelig å gjøre din flid.

  • Morgan Stanley: Hvis du så på Morgan Stanleys inntekter i forrige uke, ville du ha lagt merke til at de brukte flere regnskapsmuligheter for å øke inntektene sine for å møte Wall Streets konsensusestimater. For eksempel sankte de kapitalreserven deres for dårlige lån, og sa at de så forbedringer i boligmarkedet. Men det er ganske kortsynt. Husk at deres topplinjeinntekter var nede, så er økonomien virkelig bedre? Det er det som reserver er for! Dette er noe å være veldig forsiktig med i de kommende månedene.

Når du skal selge aksjer

Bunnlinjen er at du må selge aksjer når enten: økonomien som påvirker selskapet har endret seg, eller den underliggende virksomheten som driver selskapet har endret seg. Det er ingen "en størrelse som passer alle" når det gjelder grunner til å selge aksjene dine. Du må virkelig tenke på grunnene til at du først kjøpte aksjen, og avgjøre om selskapet fortsatt oppfyller dine standarder.

Hvilke grunner selger du aksjene dine til? Hva med ETF eller fond?

Skrive Inn Din Kommentar