Liv

Stedet på campus du har sikkert aldri besøkt - men helt bør

Stedet på campus du har sikkert aldri besøkt - men helt bør

Det er et sted på campus du har sikkert hørt om - men hvis du er som mange studenter, har du aldri ventet på innsiden.

Nei, jeg snakker ikke om treningsstudioet. (Alvorlig, men du bør nok gå dit minst to ganger i uken for å brenne av den spisesalen.)

Jeg snakker om karriere tjenester senter.

Karriereservicen er trolig en av de mest undervurderte bygningene på campus. Enten du vil bli kjent med deg selv bedre eller trenger hjelp med å finne en jobb (selv etter eksamen) et karriere tjenester senter er en gratis ressurs som studentene bør bruke.

Tro ikke på meg? Vel, vurderer alle mulighetene det gir, kanskje du vil revurdere din beslutning. Derfor bør du ikke bare fortsette å gå neste gang du spaserer forbi ditt høyskoles karriereservice.

Ting du kanskje ikke vet om et Career Services Center

Jeg pleide å tenke CV vurderinger og mock intervjuer var de eneste tjenestene et karriere senter hadde å tilby.

Det er ikke tilfelle, skjønt.

Ifølge Julia Ruddock-Elliott, leder av arbeidsgiverutvikling på The Office of Career Services ved University of Tampa, er det mange tjenester kontoret gir til studenter som kan hjelpe dem i hvert stadium av deres faglige utvikling.

Her er noen fantastiske og uventede eksempler på hvilke karriere tjenester sentre har å tilby.

Praktik og jobbinformasjon

Dette er sannsynligvis en av de største fordelene ved å gå til et karriereservicesentrum: Mange av disse sentrene har nettportaler som lister hundrevis av åpninger for praktik og jobber.

Jeg fant min praktikplass med The Penny Hoarder på HIREUT, UTs karriere tjenester web portal; det ble til min første heltidsjobb.

Jeg trengte ikke å besøke karriereservicen til å lære å få tilgang til portalen. Men skolens karriereportal kan fungere annerledes.

For eksempel, Jacquelyn Pica, en praktikant på The Penny Hoarder og en senior ved University of South Florida - St. Petersburg, forteller oss at hennes skoles karriere tjenester har forskjellige regler. Studentene må gjøre en avtale med en rådgiver først før de får tilgang til USFs portal, Recruit-A-Bull.

Hvis skolen din krever et personlig besøk, ikke la det hindre deg fra å få tilgang til mulige muligheter. Gjør avtalen, kom inn der, og kom i gang med søket ditt!

Self-Assessment Tools

Før du tenker på å starte en karriere, tror du ikke det er viktig å lære mer om deg selv? Liker hvordan du jobber best og de tingene du verdsetter? Mange karriere tjenester tilbyr selvvalueringsverktøy som kan hjelpe deg med å gjøre nettopp det. Eksempler er personlighetstester, Life Map (en elevs veiledning for å finne ut hva de skal gjøre for å fullføre sine mål) og Myers-Briggs Type Indicator.

Alexa Moubarak, assisterende direktør for karrierecoaching og profesjonell utvikling ved UTs karriere tjenester, mener at disse verktøyene har høy verdi.

Å vite mer om hva dine verdier, interesser, personlighet, ferdigheter, styrker og lidenskaper er, er nøkkelen til å tilpasse hvem du er med din karriere for å skape et tilfredsstillende liv " sa Moubarak. "Det er aldri for sent å komme i gang, men jo før du begynner karriereforsknings- og utviklingsprosessen, desto bedre!"

Etiquette middager

Etiquette middager er en måte å lære elevene ikke bare hvordan man skal spise riktig under en forretningsmiddag, men også hvordan man skal nettverk i en formell setting.

Lisa Rowan, forfatter og produsent på The Penny Hoarder, deltok i sin undergraduate erfaring og fant det å være verdt.

"Hendelsen jeg gikk til var helt gratis for eldre med forhåndsregistrering," sa Rowan. "Og arrangementet var nyttig fordi staben ved bordet vårt mottok alle slags karriere- eller jobbsøkespørsmål og inviterte oss til å holde kontakten med henne via e-post etter hendelsen hvis vi hadde spørsmål."

Alumni Support

Jeg visste aldri dette, men du kan også bruke universitetets karriere tjenester sentrum selv etter du oppgraderer. Karriere-tjenester har ressurser til alumni, inkludert jobbinformasjon og karriereveiledning. En vanlig grunn til at alums går tilbake til dem, er for hjelp etter at de har bestemt seg for å endre karriere.

Og ja, selv som alun, er tjenestene gratis.

Misoppfatninger Om Karriere Tjenester Centre

Mens tjenestestudier karriere sentre tilbyr kan virke ganske grei, har studentene ofte misforståelser om dem. Her er noen eksempler.

Myte: Kontoret garanterer sysselsetting etter eksamen

SUPER false. "Vi er IKKE et plasseringsanlegg," sa Moubarak. "Vi kan imidlertid gi deg alle verktøyene, ressursene, hendelsene, mulighetene og treningen du trenger for å være best forberedt. Til slutt kommer du ut av det du legger inn. Det er opp til deg til slutt. "

Så ikke gå i å tenke det vil være enkelt - men også, ikke gå i å tenke det vil være umulig. Som Moubarak sa, får du det du gir; i dette tilfellet krever det innsats!

Myte: Kontoret er kun for studenter med visse majors

Falsk! Fordi UT er kjent for sin forretningsskole, mener Ruddock-Elliott at elevene kanskje får det falske inntrykket at senteret bare henvender seg til de studentene. Det er bare ikke tilfellet.

Karriere tjenester kan koble studenter til yrker som samsvarer med sine ferdigheter, uavhengig av deres majors - gratis!

Myte: De er bare for eldre

Brianna Kwasnik, en UT alumner som først besøkte karriere tjenester som en freshman, mener det er en stor grunn studentene ikke dra nytte av.

"Jeg tror mange studenter tror at karriere tjenester er noe reservert for eldre som gjør seg klar til å komme inn i arbeidsstyrken," sa Kwasnik. "Mange studenter har en tendens til å overse alle de andre fantastiske ressursene de tilbyr, for eksempel å gjennomgå CV eller følgebrev, hjelpe til med å finne praktikplasser eller jobber i området eller praktisere intervjuferdigheter."

Du kan utvikle disse ferdighetene til enhver tid - og ærlig, det er en god ide å gjøre det før, snarere enn senere!

Hvorfor ikke studentene dra nytte av karriere-tjenester?

Jeg har aldri besøkt karriereservicen, hovedsakelig fordi jeg ikke forstod akkurat hvorfor jeg skulle. Jeg hadde allerede et CV. Hvorfor skal jeg gå?

Jeg er ikke den eneste elev som ikke har trappet foten i bygningen.

Ifølge Ruddock-Elliott fant en undersøkelse på 250 studenter at bare 15% eller så faktisk planlagt en avtale med karriere.

Hva gir?

"Det er egentlig bare mangel på bevissthet," sa hun. "Det er også at kanskje noen kom inn og ikke fikk det de ville, så kanskje de ikke kommer tilbake igjen."

Men for elevene som faktisk gjør avtaler og går inn? De vurderer deres besøk til å være tilfredsstillende minst 85% av tiden, ifølge Ruddock-Elliott.

Så, hva må du miste? Ring og gjør en avtale på universitetets karriere tjenester sentrum i dag. Det kan hjelpe deg mer enn du tror!

Din sving: Vil du besøke skolens karriereksentrum når som helst snart? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor!

Kelly Smith er en junior forfatter og engasjementspesialist ved The Penny Hoarder og en senior ved University of Tampa. Hun ønsker at hun hadde utnyttet sitt karriereksentrum tidlig i spillet - men hun vil definitivt som alumni!


Skrive Inn Din Kommentar