Liv

Her er hvorfor du bør oppdatere smarttelefonen din (selv om det er irriterende)

Her er hvorfor du bør oppdatere smarttelefonen din (selv om det er irriterende)

Jeg prøver ikke å være dramatisk (OK, bare litt), men maskiner kjører våre liv. Og fordi maskiner kjører våre liv, har skurkene opplevd denne nye virkeligheten og dra nytte av det.

Gjennom teknologi kan hackere nå avdekke mer informasjon om deg enn du sikkert vet om deg selv - noe som er ganske skummelt.

Visst, vi tar tiltak for å beskytte oss selv. Vi installerer programvare for datasikkerhet, husker et dusin forskjellige passord og svarer på spørsmål om vår mors beste barnes beste venns første kjæledyrs opprinnelsesland hver gang vi vil sjekke våre kontoutskrifter.

Dessverre, uansett disse forholdsregler, er informasjonen vår aldri helt trygg.

Alvorlig, selv noe som er uskyldig som et ønske om en biff-og-cheddar-sandwich, kan sette deg i fare.

Så i en verden der vi er så utrolig bekymret for cybersikkerhet og identitetstyveri, er det en ting som er et mysterium: Hvorfor, oh hvorfor, tar vi ikke bedre tiltak for å sikre våre smarttelefoner ?!

Smartphone-brukere setter seg i fare

Smarttelefoner leveres med en rekke innebygde sikkerhetsmålinger, fra låseskjermer tilgangskoder og fingeravtrykk skanner til vanlige programvareoppdateringer som bekjemper de stadigvoksende sikkerhetsbruddene.

Men ifølge en nylig rapport fra Pew Research Center, sa bare 22% av de undersøkte smarttelefoneiere at de bruker en låsfunksjon og oppdater deres programvare og programmer når alternativet er tilgjengelig.

Resten er en blandet pose. Omtrent 75% av brukerne sier at de bruker en skjermlås-funksjon, men bare installerer programvareoppdateringer når det er praktisk. (Ugh, det er jeg.) Rundt 10% av smarttelefonbrukerne avgir programvaren og appoppdateringene helt.

Bare 3% av smarttelefonbrukere sier at de ikke oppdaterer programvaren eller Bruk en låsefunksjon for å sikre telefonen. Men med en utrolig 251 millioner smarttelefonbrukere i USA, er enda en liten prosentandel fortsatt et ganske høyt tall.

Smartphone-brukere 65 og eldre er mer enn dobbelt så sannsynlige at de ikke kan dra nytte av noen av disse sikkerhetsfunksjonene.

Betyr dette at jeg har problemer?

Ikke nødvendigvis, men det kan ikke skade å være mer flittig om din egen cybersikkerhet.

Hvis du driver med risikabel smarttelefonadferd - som nettbank eller shopping, spesielt over et offentlig Wi-Fi-nettverk - bør du ta skritt for å sikre sikkerheten til din personlige informasjon.

Steve Weisman, professor ved Bentley University og forfatter av svindel- og identitetsstyveri-bloggen Scamicide, har nylig tilbudt noen tips for å hjelpe smarttelefonbrukere til å sikre sine enheter og kontoer.

Først sier han, sette opp et sterkt passord for å låse telefonen. Hva betyr sterk? Vel, hvis du bruker et firesifret passord, skal det nok ikke være 1-1-1-1. Velg i stedet for en tilfeldig serie med tall eller enda bedre, skanning av tommelen. Finn flere tips for å opprette sikre passord her.

Bare last ned programmer fra sikre nettbutikker, for eksempel App Store eller Google Play, og vær oppmerksom på hvilke tillatelser du gir disse appene.

"For ofte kan" Weisman notater, folk "uten tillat gi tillatelse til appen å foreta dyre telefonsamtaler, få tilgang til kontaktlisten din eller kjenn din plassering." Hvis den informasjonen kommer i hendene på feil person, kan det føre til noen skummelt konsekvenser.

Weisman advarer også om at du bør installere programvare og appoppdateringer når de er tilgjengelige, og noterer at cyberkriminelle ofte bruker skadelig programvare for å dra nytte av personer som ikke har gjort det.

Et annet bra tips? Weisman anbefaler å sette opp en "fjerntilgangsfunksjon" på telefonen. På den måten, hvis den går tapt eller stjålet, kan du låse telefonen og slette alle dine sensitive data før noen får tilgang.

Og hva du gjør, aldri, aldri gi informasjonen din til en nigeriansk prins, uansett hvor sjarmerende eller desperat å sende deg en million dollar han måtte være.

Din sving: Bruker du låsefunksjonen på smarttelefonen din?

Grace Schweizer er en junior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar