Penger

Betale 15% Renter på billån suger, men hva hvis du virkelig trenger en bil?

Betale 15% Renter på billån suger, men hva hvis du virkelig trenger en bil?

I første kvartal 2017 ble 8,27 milliarder dollar i billån gjeld "alvorlig krenkende", ifølge Federal Reserve Bank of New York.

Det tallet inkluderer gjelden til alle som falt minst 90 dager bak på bilens månedlige utbetalinger mellom januar og mars.

La oss sette det i perspektiv.

Rundt denne tiden i 2012 rammet vi en 14-årig rekord lav på 2,87 milliarder dollar for ny alvorlig krenkende billån i et enkelt kvartal.

Beløpet vi la til tidlig i 2017 er bare litt mindre enn de 8,62 milliarder dollar vi alle har lagt til den alvorlig delinquente filen på høyden av finanskrisen i tredje kvartal 2008.

Det betyr vi flirter med ny krenkende billån gjeld som er like under hvor det var under finanskrisen - en tid da et stort antall amerikanere knapt kunne holde tak over hodet eller bilene i oppkjøringene sine.

Jeg burde ikke fortelle deg dette, men jeg sier det likevel: Dette er ikke bra, folk.

Av de som er i mislighold, er det et segment som vi bør være mer oppmerksom på: subprime låntakere.

Subprime? Det ordet høres kjent

Ti år etter finanskrisen setter uttrykket "subprime loan" fortsatt alarmer i hodene våre. Men vi snakker ikke om subprime boliglån her - vi snakker om billån, som er helt forskjellige dyr.

La oss si at du har en god kreditt historie og gjør en anstendig lønn, og hver gang du noen gang har lånt penger i fortiden, har du vært flittig om å betale tilbake hver krone av det til tiden. Når du er i markedet for en ny bil, vil lånet ditt sannsynligvis falle i kategorien "prime".

Din utlåner ville trolig være trygg på at du kunne ha råd til å finansiere din nye Toyota Camry, og hvis en mindre personlig krise skjedde, kunne du holde tritt med betalingene. Risikoen ved å la deg finansiere denne bilen er minimal for din utlåner.

Men la oss si at du ikke kan sjekke alle disse boksene.

Hvis kreditthistorikken din er mindre enn stjernen, har du to alternativer: Godta vilkårene i en subprime låneavtale, eller kjøp ikke et kjøretøy som kan være nødvendig for å komme på jobb eller få barna dine til og fra skolen.

Vilkårene for en subprime-billånsavtale kan variere mellom långivere, men dette er generelt en lånekategori for låntakere med lavere kredittpoeng - vanligvis under 620 - som sannsynligvis også har et høyt forhold til gjeld i forhold til inntekt, sier Mark Flannery, finansprofessor i University of Florida's Warrington School of Business.

"Disse lånene er kollektivt kalt" subprime ", noe som indikerer at det ikke er veldig sterk kreditt (score), men de kan være sterke nok låntakere til å gi folk penger og forventer at de vil betale det tilbake," tilføyde Flannery.

Akkurat nå utgjør subprime lån bare en liten prosentandel av auto lån - ca $ 25,9 milliarder av nesten $ 1,2 billioner industrien - men subprime låntakere er også mye mer sannsynlig å standard på sine lån.

Det er viktig å merke seg at subprime auto lån industrien er bare en brøkdel av størrelsen på subprime boliglån industrien.

Så selv om misligholdsrenten fortsetter å øke, ville det ikke være nesten dårlig nok til å sende økonomien spenning i glemsel som boliglånskrisen gjorde.

Selv om standardlånet ikke sender landet til økonomisk kollaps, kan du signere en avtale du ikke forstår og ikke har råd til, føre til en verden med problemer for deg og din familie.

Litt regulering for Subprime Auto Långivere

Det er ingen standardgrense for hvor lav poengene dine kan gå, og fortsatt kvalifisere for et subprime lån - det avhenger av din utlåner. Men den mer risikable du er som låner, jo mer vil vilkårene for lånet ditt sannsynligvis være til nytte for utlåneren din i stedet for deg.

"Det er folk som trenger denne tjenesten, trenger å kjøpe bil, må ha transport selv om deres kreditt ikke er bra," sa Flannery. "Vi må også være sikre på at det er folk som er villige til å låne til den slags låner."

At behovet for denne typen tjeneste og mangel på streng regulering kan bety høyere rente og i verste fall massive straffer når låntakere ikke kan følge med på sine betalinger.

For eksempel, hvis du har en kreditt score som er nesten perfekt, kan du se renter på 3,6% eller lavere. Men hvis Din kredittpoengsum faller under 620, den samme bilen kunne komme med en gjennomsnittlig rente så høy som 15,24% for et 60-måneders lån.

Subprime Långivere er ikke dine venner

De fleste subprime långivere vil at du skal betale dem tilbake. De mister penger når du ikke betaler tilbake lånet ditt.

"Den typen subprime utlåner ønsker å sørge for at uansett byrde blir satt på folks økonomi, at oddsen er ganske bra at de skal kunne betale tilbake," sa Flannery.

Dessverre fungerer ikke alle långivere på den måten.

"En annen type utlåner kan ha bygget inn i kontrakten noen virkelig tunge avgifter og straffer hvis det er en konkurs," sa Flannery. "Og det er noen typer långivere som vil regne med at det er et visst antall konkurser og samle inn noen av de tunge kostnadene.

"Der, har utlåner ikke helt samme interesse som låner fordi långiveren faktisk vil tjene en god sum hvis det er standard. Deretter løser noen som ikke er økonomisk sofistikerte risikoen for å komme inn på en kontrakt som selv utlåneren vet, er ganske sannsynlig å få dem problemer senere. "

Hva som er verre er hvor vanskelig det er å stoppe disse typer långivere fra å forårsake så mye skade.

Mens forbrytelsesrepresentanter krever mer regulering for å beskytte låntakere, begrensende långivere kan bety å kutte tilgang til kreditt for noen som virkelig trenger det.

Det er det som gjør det vanskelig for regulatorer å tegne linjen. Det betyr at det er opp til deg å beskytte deg selv og forsikre deg om at du ikke signerer en avtale med en utlåner som håper du vil mislykkes.

Hvordan vite om du virkelig kan gi råd til ditt billån

Det kan være vanskelig å ringe når et subprime lån er ditt eneste alternativ.

"Mange mennesker vil si - inkludert folk med mye formell utdanning - jeg forstår egentlig ikke økonomi, men hvis de er villige til å låne meg pengene de må tenke jeg kan betale dem," sa Flannery. "Du vil ikke nødvendigvis stole på personen over skrivebordet fra deg. Du vil bruke litt av din egen sunn fornuft. "

Han har måter du kan utføre en økonomisk selvvurdering på før du tar feil. Alt du trenger er du ærlig svar på følgende spørsmål om deg selv.

Anta at du mistet jobben din, arbeidstidene dine ble kuttet ned, eller du eller noen i familien din ble syk, vil du kunne betale dette billånet?

"Det er et vanskelig spørsmål å spørre fordi vi ikke liker å tenke på oss selv," sa Flannery. "Men det er slags hva du må gjøre - du må være din egen mest nøyaktige kritiker og si" OK, långiveren synes jeg er ganske nær å ikke ha råd til dette, så hva kan skje for at jeg ikke har råd til å ha råd dette og hvor sannsynlig tror jeg det er?

"Det er slags innsats du gjør når du signerer låneavtalen."

Desiree Stennett (@desi_stennett) er en stabforfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar