Penger

Ønsker du å tjene ekstra penger i Gig-økonomien? Her er hva du trenger å vite

Ønsker du å tjene ekstra penger i Gig-økonomien? Her er hva du trenger å vite

Nesten en fjerdedel av amerikanerne har tappet inn i konsertøkonomien, takket være hva Pew Research kaller "digitale fortjenesteplattformer".

Ja, det høres fint ut og teknisk, men du har sikkert møtt disse plattformene før: Uber, Etsy, Airbnb, DogVacay ... du heter det. Det er noe som digitalt avtaler folk til å jobbe med fleksible konserter.

Så sendte Pew ut en studie i forrige uke, og rapporterte at 24% av amerikanerne har tjent penger fra denne digitale plattformsøkonomien det siste året - og denne veksten forventes ikke å sakte snart.

Høres bra ut, ikke sant? Vel, det er fordeler og ulemper med denne trenden - pluss mange aspekter til konserter du sikkert ikke har vurdert ennå, men egentlig burde.

Virkeligheten bak den voksende Gig-økonomien

Snagging litt inntekt ved å bruke en digital plattform er tiltalende på så mange nivåer: fleksible arbeidsplaner, sideinntekt, noncommittal vilkår ...

Pew legger imidlertid vekt på at mens 49% av "gigearbeidere" anser inntekten "hyggelig å ha" 56% vurdere inntektene "viktig eller viktig".

Mange som faller inn i "essensielle" kategorien sier arbeidet appellerte til dem fordi det ikke var noen andre jobber tilgjengelig - ikke på grunn av fleksibel tidsplan.

Faktisk sier 25% av de som finner arbeidet det essensielle at de jobber med disse oppgavene på grunn av "mangel på andre jobber der de bor." Også 24% sier at det skal få arbeidserfaring, noe som gir mening siden 52% sier at de ha en videregående skole eller mindre.

Når det gjelder demografi, har 57% av dem som finner arbeidet en viktig inntekt på husholdninger under $ 30K, og 36% er allerede ansatt på heltid.

Så, mens konsertøkonomien kan være tiltalende for de av dere som anser den ekstra inntekten "hyggelig å ha", stoler mange på denne typen arbeid for å komme forbi.

Hva du trenger å vite før du går med i Gig-økonomien

Som nevnt er disse spillene tiltalende, men vurder følgende før du hopper rett inn.

Jeg snakket med FlexJobs seniorkarrierekspert Brie Reynolds, som sier at Pew-studien lyser på dette "fremtredende og stadigvoksende fenomenet".

Hun sier enten du velger å jobbe som en gratis agent, en frilanser eller et mellomliggende sted, er det noen gode rutiner å først vurdere.

1. Ikke arbeid uten kontrakt.

For de som ønsker å begynne å tjene penger med en gang, er en konsert fantastisk.

Vær imidlertid sikker på å sette opp en kontrakt først. Med etablerte plattformer som Uber og Airbnb, inngår du en kontrakt når du registrerer deg - bare vær sikker på at du leser utskriftene.

For annet arbeid er det kanskje ikke så enkelt.

"Hvis du ikke har minst en grunnleggende kontrakt som er inngått mellom deg og kunden, er det massevis av plass for problemer som dukker opp," sier Reynolds.

Alt du trenger er noe grunnleggende skissere hver part i avtalen, prosjektet og avtalt pris (pluss timing av betalinger eller noe annet av den typen), samt tidsfristen.

2. Finn noen solide kilder til konserter.

Tenk på flere spillekilder, spesielt hvis du er en del av den 25% som anser dette arbeidet for å være avgjørende.

Hvis du for eksempel kjører med Uber, kan du også vurdere å signere som en Lyft-driver. Jeg kjenner mange drivere som gjør dette. På den måten, hvis det er en tørr stave for Uber-forespørsler, kan du kanskje holde deg opptatt på Lyfts plattform.

Hvis du er en freelancer av sorter, gjelder det samme konseptet.

"Å finne freelance arbeid kan være stressende fordi du vil sørge for at du finner høy kvalitet, pålitelige kunder, og ikke folk eller selskaper som ikke har tenkt å spille av reglene," forklarer Reynolds.

Forhold - og pålitelige arbeidsplasser - er nøkkelen.

3. Opprett et system for å spore inntekt og betaling.

Du visste at dette skulle komme ...

Dette er viktig for å være sikker på at du blir betalt rett og rimelig i tide. Fordi du holder styr på, kan du gå klienten din og spørre hvorfor du ikke har blitt betalt (men forhåpentligvis vil dette ikke være tilfelle).

"Mesteparten av tiden har klienter ikke grusomme grunner for at de ikke betaler deg på tid, de trenger bare mye påminnelse," forklarer Reynolds. Så hold øye med ting og gi en liten pute når det er nødvendig.

Vurder også at skatter kanskje ikke blir tatt ut av disse lønnsslippene. Hvis de ikke er det, må du arkivere dem selv og foreta en estimert skattebetaling hver tredje måned. Ikke la dette skremme deg - sjekk ut våre freelancer er nybegynner guide.

Slik kommer du i gang med ditt første spill (eller andre eller tredje ...)

Vi skrev om Pews opprinnelige studie tidligere i uken og ga deg noen ideer om hvor du skal komme i gang i "digital plattformsøkonomi" -søk.

Og The Penny Hoarder elsker alltid en god sidegig, så du vil alltid se oss legge ut fleksible jobber på vår Facebook-jobbside.

Din sving: Bruker du den digitale plattformsøkonomien? Fortell oss historien din.

Carson Kohler (@CarsonKohler) er en junior forfatter på The Penny Hoarder.Etter at hun nylig har fullført grunnskolen, fokuserer hun på å spare penger - og overleve på nytt med foreldrene sine.


Skrive Inn Din Kommentar