Liv

Gjør barna dine for disse 7 sakene: De vil takke deg senere

Gjør barna dine for disse 7 sakene: De vil takke deg senere

Den store tillatelsesdebatten til side, vi ønsker alle barna til å vokse opp for å være økonomisk smart og selvsikker. Det betyr å gi dem muligheten til å øve håndtering og håndtering av penger. Vi vet alle at det er bedre for dem å gjøre feil med $ 5, $ 20 eller til og med $ 200 enn å gjøre store $ 50.000 feil som voksne.

Uansett om barna får en ukentlig strømpebyrd, ukentlig godtgjørelse, blir betalt for oppgaver eller får muligheten til å hente små jobber hjemme og i nabolaget ditt, er det syv utgifter de burde betale for seg selv.

1. Checkout Line Gimmes

Kassen er mye mindre stressende når barna har egne penger. Du trenger ikke å føle deg som den midterste forelder som sier nei hele dagen, men du trenger heller ikke å hengi ditt barns siste ønske.

«Mamma, kan jeg få denne 53. pakken med Pokemon-kort eller en pose med potetgull?»

"Sikker! Hvis du har nok penger. "

2. Lost Lunchboxes, Ryggsekk, Etc.

Ser tilbake, jeg er overrasket over at moren min ikke binde hele min bror og mine eiendeler til oss hver morgen da vi dro til skolen. Vi var beryktet for genseren som var igjen i treningsromet, en lunsjboks frysepakke ved et uhell kastet i søppel eller en mitten glemt på bussen.

Noen ganger var vi i stand til å gjenopprette våre eiendeler, men andre mistet for godt. En måte å få barna til å respektere kostnadene ved sine ting er å kreve at de erstatter det selv.

Hvis et tapt element er for dyrt, vær så snill å gi dem pengene hvis det er nødvendig - men forvent at de skal betale deg tilbake gjennom deres godtgjørelser eller sideprosjekter. Og vær sikker på å fortelle dem at tilbakebetaling av gjeld kommer før det nye Lego-videospillet.

3. Biblioteksbøter

Lån fra biblioteket er ofte et barns første erfaring med lån og økonomiske konsekvenser. Lær dem at hvis de er gamle nok til å ha sitt eget bibliotekskort, er de gamle nok til å holde rede på når bøkene deres skal betales.

En 15 prosent sen kostnad er bedre enn en $ 25 sen kostnad som kan skade sin kreditt score som en voksen. Hvis de sliter med konseptet, kan du hjelpe dem med å markere forfallsdatoene på familiekalenderen eller la dem legge klistremerker med forfallsdato på bokomslagene.

4. Leker og videospill

Bortsett fra helligdager og bursdager, kan vi ikke prøve å skille ut for hver ting vårt barn setter øynene på. Leker og videospill er den perfekte introduksjonen til å spare for de fleste barn og en større utgift de kan finansiere seg selv.

Å sette penger i banken for høyskole eller pensjon er mystisk til en gjennomsnittlig 8 år gammel, men fylling $ 2 til $ 5 i uken i sin spargebyr for en robott hund kan gi perfekt mening til dem. Bare vær sikker på å opprettholde vetorettighetene dine over upassende eller usikre spill.

5. Ferie og bursdag gaver

Hvis du har gått til et barns bursdagsfest i det siste, har du sannsynligvis sett hvordan uteblivelse gave gir har blitt. Bryllup er enda verre. Det er forstadsarmenes rase.

Hjelp barna dine å forstå at en flott gave er en som er gjennomtenkt - og innenfor rammen av det de har råd til. La dem planlegge gaver til sine søskenes fødselsdager eller i ferien. Deretter kan du enten hjelpe dem med å sette mål for å spare for de kjøpene eller oppfordre dem til å gjøre noe for hånd i stedet.

6. Cell Phone Plans

Hvis dine eldre barn har mobiltelefoner, sørg for at disse vanlige utgiftene ikke er skjulte for dem. Bill fra FamZoo sørger for at barnas godtgjørelse er høy nok til å dekke sin del av regningen, så lenge de budsjetterer for det, men det finnes også andre alternativer.

La barnet ditt ha en grunnleggende telefon uten telefon for nødsituasjoner - men Hvis de vil surfe på nettet og dele bilder på Instagram, må de finne en måte å betale for seg selv. Dette styrker meldingen at du kan være villig til å dekke behovet for å nå barna dine når som helst, men at de andre funksjonene til en telefon fortsatt er "ønsker".

7. Underholdning og utflukter

Familiemiddager og filmkvelder er utflukter som foreldre fortsatt betaler for - det er gleden av å være barn!

Men barna kan betale seg selv hvis de ønsker å gå bowling med sine venner, ta valgfri skoleferie til Six Flags eller møte for iskrem. Dette gir dem muligheten til å veie sine muligheter og lære at de har råd til noe - men ikke alt.

Barndom handler om frihet og moro, men handler også om å lære. Sørg for at du gir barnet en sjanse til å lære å budsjettere og ta smarte utgiftsbeslutninger!

Chelsea Brennan er en investering profesjonell, mor og grunnlegger av familien finans nettsted, Mama Fisk sparer. Hennes lidenskap er å hjelpe foreldrene til å føle seg bemyndiget til penger, slik at de kan nå sine mål og oppdra finansielt smarte barn!

Skrive Inn Din Kommentar