Liv

Harvey og Irma's Used Car Lot: Hvordan unngå Flood-Damaged Car Scam

Harvey og Irma's Used Car Lot: Hvordan unngå Flood-Damaged Car Scam

Hurricanes Harvey og Irma var katastrofale for deler av det sørlige USA. Noen steder har Harvey sluppet ut mer enn 50 tommer regn, og totalt dumpet orkanen en estimert total av 30 billioner liter vann over hele USA Irma var også ødeleggende og droppet nesten 16 tommer regn i Florida, med vindstød når 142 miles per time.

Som titusenvis av berørte mennesker begynner å gjenoppbygge sine liv, bilmarkedet er i en tilstand av disarray. Ifølge Edmunds 'Jessica Caldwell, anslått 366 000 nye biler ble ødelagt på forhandlerpartier i Texas, som er ansvarlig for 9% av detaljhandel i bilsalg i USA. Dette vil sannsynligvis gi seg i lønnsomheten til bilindustrien, som sysselsetter omtrent 7,25 millioner amerikanere; for august ble det globale bilsalget redusert med 1,9%, hovedsakelig på grunn av Harvey.

Ved å legge til denne disarrayen estimerer Cox Automotive det 500 000 kjøretøy ble skadet av flom på grunn av Harvey og en annen 200.000 til 400.000 ble hevdet av Irma, som vil sette like mange drivere i markedet for erstatningsbiler i de kommende ukene. En økning i etterspørselen, som økonomi 101 har lært oss, vil trolig føre til økte brukte bilpriser for Harvey og Irma ofrene ønsker å få en ny start.

Den andre uheldig implikasjonen er at 700.000 til 900.000 flomskadede kjøretøy kunne komme inn i bruktbilmarkedet; Noen selgere vil ulovlig prøve å overføre disse som kjøretøy som ikke har blitt flomskadet ved å skaffe nye kjøretøytitler (kalt "tittelvask").

Selv om det ikke er klart hvor mange biler ble vasket etter Katrina og Sandy, viser en 2014-studie fra Carfax at nesten 800 000 kjøretøy i USA kunne bli tittelvasket. Det forteller imidlertid at staten med det høyeste antall potensielt tittelvasket biler var New Jersey (77.096), bare to år etter at Garden State ble ødelagt av Sandy.

Det gjør det avgjørende for brukte bilhandlere - Harvey og Irma ofre eller på annen måte - til Vær oppmerksom på tegn på flomskadede kjøretøy i de kommende månedene. Nedenfor finner du tips for å unngå å kjøpe en bil som har blitt skadet av flomvann, spesielt i kjølvannet av Harvey og Irma.

Hvordan unngå å kjøpe en flomskadet bruktbil

Kjøp fra anerkjente forhandlere.

For å unngå å bli svindlet til å kjøpe en flomskadet bruktbil, er det sikreste spillet ditt kjøp fra en pålitelig forhandler. Disse forhandlerne har et rykte å opprettholde og vil sannsynligvis gi deg en detaljert kjøretøyhistorierapport.

Få kjøretøyhistorikkrapporten

Edmunds anbefaler får en Carfax kjøretøy historie rapport hvis du mistenker flomskader.

En kjøretøyhistorierapport vil inneholde tonnevis av relevant informasjon, som stater der bilen er registrert. Edmunds anbefaler også en billig ($ 7 eller mindre) rapporter fra National Motor Vehicle Title Information System, som vil detaljere om bilen har blitt reddet, blant annet viktige punkter.

Du bør også bruke National Insurance Agency (NCIB) VINCheck å sammenligne en bruktbils VIN mot en database med biler som har blitt totalført (inkludert på grunn av flomskader).

Stol på dine sanser, men også en mekaniker

Når du inspiserer en potensiell bruktbil, vær på utkikk etter følgende:

  • Feil lukt, spesielt mugg og mugg. Disse luktene kan signalere at en bil har vært i stående vann i lengre tid.
  • Misfarvet tepper eller rustet metall. Flekker i tepper eller sete stoffer er også indikatorer på stående vann. Rust på kroppen eller undervognen er et tegn på overdreven vanneksponering, særlig i nyere biler.
  • Uforklarlig smussoppbygging, som i bagasjerommet eller langs seteporene. Dette er et tegn på at gjørme kom inn på steder hvor gjørmete føtter vanligvis ikke reiser.
  • Vannoppbygging i frontlykter og baklykter. Uklarhet i belysningen kan også være et tegn på langvarig vanneksponering.
  • Mismatching deler, som sete materialer sammenlignet med gulvmatter. En smart selger kan erstatte en skadet gulvmatte, og håper du ikke merker at det ikke passer perfekt til de andre mattene eller setetet.

For ekstra forholdsregel, ha en pålitelig mekaniker gi bilen en gang over før du logger på den stiplede linjen. Unngå noen selger som er ubehagelig med deg å ta bilen til en mekaniker.

Hvis du mistenker at en forhandler eller privat selger bevisst selger et flomskadet kjøretøy, må du straks kontakte de lokale myndighetene eller NCIB.

I etterkant av orkanen Harvey og orkanen Irma er mange i vår nasjon i stort behov. Finn ut hvordan du kan bidra til å gi lettelse, selv om penger er stramt. Bare vær oppmerksom på svindlere - de eksisterer utenfor det brukte bilmarkedet også.

Timothy Moore har skrevet for bilindustrien i fem år. Han jobber som redaktør og forfatter i Nashville.

Skrive Inn Din Kommentar