Liv

Slik får du mest mulig ut av pengene dine på et altomfattende feriested

Slik får du mest mulig ut av pengene dine på et altomfattende feriested

Når selve definisjonen av en budsjettferie har altomfattende alpinanlegg utviklet seg vekk fra stereotypen av buffetmat, ikke-navn-drikker og ostelig underholdning.

Populære i Karibia og Mexico, disse "betale en pris" alpinanlegg er populære hos reisende som trenger å vite nøyaktig hvor mye deres tur skal koste på forhånd.

Altomfattende planer varierer noe fra feriested til feriested, men generelt betaler du en fast pris for rommet ditt, mat, drikke, underholdning og aktiviteter.

Noen all-inclusive kjeder, som sandaler, selv inkludere drikkepenger i prisen, med en "no tipping" -politikk i kraft.

Du kan fortsatt finne et all inclusive-feriested, selvfølgelig, men valgene dine spenner nå hele spekteret av feriealternativer, helt opp til femstjerners luksus. Uansett hvor mye du betaler for å komme inn i døren, er det noen tips om hvordan du får alle de siste dråpene av din all-inclusive opplevelse.

Gå for den beste maten

De fleste all-inclusive feriesteder har en hovedrestaurant hvor de håper du vil ta mesteparten av måltidene dine. Kvaliteten kan variere, og selv om jeg har hatt noen veldig gode buffetmåltider på feriestedene i Karibia, blir erfaringen ofte forbedret med noen a la carte-alternativer som du bør prøve.

Til frokost, for eksempel, ta en beeline for omelettstasjonen, en bestilt spisestue opplevelse som er blitt ganske vanlig på karibiske all inclusive-feriesteder. Ditto for carving stasjoner ved lunsjtid.

All-inclusives nesten alle tilbyr nå "spesialitet restaurant" bespisning inkludert i prisen på ferien, som du også bør dra nytte av for å få mest mulig ut av maten din dollar. Typiske alternativer inkluderer asiatiske, italienske, biffhus og sjømat.

Smarte reisende vil forstå at når du er på øyene, er sjømat det sikreste valget for fersk mat og god verdi - selv om spesialitetsrestaurantene på feriestedet ditt i hvert fall vil gjøre en innsats for å øke spisesteder og service fra det du har Jeg kommer til buffet.

Lag dine bespisning reservasjoner så snart du kan når du ankommer for å sikre at du får prøve alle de forskjellige kjøkkenene du vil ha!

Å spise så lokalt som mulig er en annen god strategi når du er på en all-inclusive: under et nylig besøk på solnedgangen på Palms feriested i Negril, Jamaica, for eksempel, feasted jeg på den friske akkee og salt torsk under frokosten på Palm Grove Restaurant i stedet for vanlig bacon og egg - en fin smak av øyene å gå sammen med en liten sol og rom på stranden.

Og det var mer enn verdt turen ut til den private øya på Sandals Royal Caribbean i Montego Bay for en jerk kylling lunsj som blåste bort burgere og frites på grillen tilbake på fastlandet.

Drikk som en konge

All-you-can-drink øl og cocktailer kan bare være det største salgsargumentet til all inclusive-feriesteder, spesielt når du vurderer hva din tilhørende barfan kan se ut som hjemme.

Drikke listen på en typisk karibisk altomfattende strandbar vil bli dominert av fruktige drinker med morsomme navn (Panty-Dropper kommer til hjernen) blandet med billig, bunnhyllespill. Det er ikke alltid en negativ - når du downing sukkerholdige drikker i solen, er brennevin ikke alltid en stor faktor: hvis det smaker godt, hvem bryr seg?

Men når kvaliteten teller, husk regelen om å gå lokalt: I Karibia, for eksempel, er øl på utkast en god samtale fordi det vanligvis er det samme merket (Red Stripe, Carib, etc.) at du kommer andre steder på Øyen.

Det samme gjelder for rom: Å bestille en romdrink betyr bedre odds for en kvalitetsblander (som Appleton's rom i Jamaica) enn hvis du får noe laget med gin eller vodka. I Mexico, bruk samme regel, men erstatt tequila for rom.

Også, ikke nøl med å be om å "ringe" drinker hvis du ser noe du liker bak baren - bartendere pleier å gjerne blande romstammen med noe bedre enn det ikke-navnet firewater.

Ta med på underholdningen

Selvfølgelig er det gode grunner til å bo på rommet ditt om natten, men gjør et poeng å komme ut for showet minst en gang under oppholdet.

Ja, det kan noen ganger være en trøtt lounge-handling, men i min erfaring er bandene og utøvere som jobber på disse skianleggene ganske talentfulle - en refleksjon av økultur hvor musikk og utøvende prestasjoner er høyt verdsatt.

På øyer som Jamaica, for eksempel, er reggae en kunstform som ikke vil bli kortsluttet på feriestedet ditt. På Sunset at the Palms hørte jeg et flott lokalt band utføre "mento" - den jamaicanske folkemusikken som gir røtter til reggae.

Ikke skimp på aktivitetene

En av de mest underutnyttede delene av all-inclusive alpinanlegg har en tendens til å være aktivitetskalenderen.

Hver all inclusive har et aktivitetspersonale - vanligvis entusiastiske unge som har det til å drive trivia-konkurranser og få bassengvolleyballspillene å gå.

Men alpinanlegg tilbyr også en rekke gratis klasser, fra matlaging til lokalt håndverk, samt morgenjoga og andre aktiviteter som du bør gjøre et poeng med å registrere deg (eller dukker opp) for.

På samme måte er det alltid litt overraskende å se hvor mye vannsportsutstyr - kajakker, oppstartspaneler, Hobiecat seilbåter - sitte ubrukte hele dagen på et altomfattende feriested.

Ikke-motoriserte vannsport er alltid inkludert i en all-inclusive, så vær ikke sjenert om å komme ut på vannet. Under oppholdet i Sandals Royal Caribbean, for eksempel, ga vannsportpersonalet oss ikke bare en seilingsleksjon, men også en guidet tur - alt gratis.

Husk at du betaler samme pris som naboen din på et altomfattende sted for mat, drikke og lek, men å ta full nytte av det som følger med, kan gjøre hele forskjellen mellom en ferie-ferie og en førsteklasses opplevelse .

Bob Curley er freelance travel skribent som spesialiserer seg på Karibia. Hans arbeid finner du på Tripsavvy.com, Coastal Living, Wedding Style magazine, og på hans Honestraveler.com nettstedet.

Skrive Inn Din Kommentar