Penger

Kan du tjene penger baking og dekorere kaker? Denne mamma gjør det

Kan du tjene penger baking og dekorere kaker? Denne mamma gjør det

Å lage kaker til spesielle anledninger er en av mine favoritt moneymaking hobbyer.

Jeg elsker å bake og dekorere kaker. Jeg elsker å kunne tjene penger hjemmefra med minimal kapital ved hjelp av ferdigheter jeg plukket opp gratis. Jeg elsker det munn-munn holder meg i så mye forretning som jeg vil.

Og jeg helt sikkert elsker å spise kakebekreftene.

Jeg har solgt dekorerte kaker på og av i 15 år siden jeg var 14 år.

Jeg dekorere begge og bake kaker, delvis fordi jeg foretrekker å ikke iskaker som andre har bakt, og delvis fordi nesten alle mine klienter vil at jeg skal gjøre det for enkelhetens skyld.

Hvor mye skal jeg gjøre med en kakevirksomhet?

Det er en veldig uregelmessig inntekt.

Folk ser ut til å bli gift i grupper, så jeg kan gjøre fem bryllupskaker ett år og deretter ingen neste. Jeg skapte en gang to bryllupskaker i en måned og laget omtrent $ 400.

I fjor var jeg midt i en forferdelig graviditet, så jeg gjorde bare noen få kaker og laget omtrent $ 500. Jeg kunne ha gjort flere og kanskje gjort $ 1200 ... hvis jeg ikke hadde sviktet over alt.

Jeg har aldri gjort en drap fra kaker - Jeg har for lite tid på grunn av andre sideoppgaver og for mange barn å ta på så mye arbeid som jeg tilbys.

Men mitt kjøkkenbord har for tiden en enkel en-lagers fruktkake - en 100-årsdagskake for en venns fars kollega mor - som skal gi meg et overskudd på $ 120. Ikke altfor dårlig.

Slik starter du en kakevirksomhet og tjen ekstra penger

Når det gjelder baking og dekorasjon av kaker, her er reglene jeg bor i.

1. Oppgi en anstendig pris

Har du noen ide om hvor mye en profesjonell bryllupskake koster?

Ring noen av dine lokale bakere for anførselstegn. Den gjennomsnittlige bryllupskake koster $ 582 i 2016 - ikke akkurat billig.

Så undergraver jeg konkurransen. Men jeg går ikke for gal, fordi bryllupskaker er ikke billig å lage.

En tre-tier kake kan bruke åtte oppskrifter verdt av ingredienser - det kan lett være å si 16 blokker med smør - pluss åtte murstein med mandelpasta og fondant, tre kakebrett, tre kakehyller du vil sannsynligvis måtte leie, tre dowelling og en betydelig mengde elektrisitet.

Legg på gummi (eller sukker) pasta, spiselig glitter, bånd, gel fargestoffer og så videre. Plus, "verktøyfond" penger for å kjøpe praktiske ting som kake levelers og vippe platene. Deretter faktor i arbeidskraft, som vil være betydelig.

Min tommelfingerregel er å lade 250% av ingredienskostnadene, inkludert nonreusable forsyninger som kakebrett. Jeg kan belaste mer for en tidkrevende kake, som en dekket med tyggegummipasta roser.

Jeg har generelt en fortjeneste på ca $ 150 - $ 200 per bryllupskake - og jeg er fortsatt billigere enn fagfolkene.

2. Velg en flott oppskrift

Jeg blir ofte underholdt av folkene som er overrasket over at mine kaker smaker godt.

Jeg har hatt bruder velge en tradisjonell fruktkake for toppnivået som bare er å appease bestemor - som alltid tror at en sjokolademudderbrødkake gjør et bryllup ugyldig - bare for å si til meg senere, "Wow, jeg trodde jeg ikke likte fruktkake, men din var veldig hyggelig! "

Mine andre standbyoppskrifter - sjokoladeslam, banan og gulrot - få lignende entusiasme.

Faktaen er, mange kommersielle kaker er rettet mot utseende, ikke smak.

Jeg velger gode oppskrifter rettet mot fuktighet og stabilitet og bruker ekte ingredienser. Som baker er du enda mer verdsatt hvis du har noen glutenfrie, melkefrie eller veganske oppskrifter tilgjengelig.

3. Dekorer dine egne kaker

Jeg en gang hadde en brud spør meg om å dekorere en kake hennes mor laget. Det var en hard, tørr, overbakket fruktkake som hadde blitt spredt ujevnt i tinnet, så ett hjørne var lavere enn det andre.

Jeg hadde to alternativer: Selv ved å trimme av halvparten av kaken, noe som resulterte i en veldig flatt kake, eller pakke det lave hjørnet med flotte kiler med fondant, noe som betyr at flere gjester ville få skiver som var mer frosting enn kake. Det var ikke akkurat et tiltalende valg.

Siden da har jeg bare dekorert mine egne kaker. Selv en god hjemmebageren vil ikke nødvendigvis bake tiers til høyre høyder eller vite hvordan du unngår brente kanter og en rå midt i en 12 tommers kake.

4. Figur ut Transport

Min favorittregel for kakedekorasjon? Klienten plukker opp kaken.

Jeg loathe transporterer bryllupskaker, og jeg puster alltid et lindring når kaken går ut av døren og blir andres ansvar.

Mesteparten av tiden, limer fast en kake til kakebrettet med frosting, er nok. Klienten kan linjere en velegnet pappkasse med et håndkle, og legg det flatt i bagasjerommet, og det skal få kaken trygt til bestemmelsesstedet. (Yelling på sjåføren med jevne mellomrom er valgfritt, men beroligende.)

En tiered kake må kanskje monteres på stedet, delvis, slik at den ikke spretter over i bilen, og dels fordi en fullstendig sammenkomstkake kan være utrolig tung. Min egen tre-lags bryllupskake, som jeg laget, kunne ikke løftes av en sterk mann når den ble satt sammen!

Montering på stedet betyr å pakke hver del i en egen pappkasse for transport. Du vil ønske å forhandle med paret om hvem som legger kaken sammen - og det kan hende du må reise til lokalet for å montere kaken selv, godt utstyrt med ekstra frosting og reparasjonsverktøy bare i tilfelle.

5. Hold den lavnøkkel

Dette er et personlig valg, selvfølgelig. Hvis du vil gå helt hog og starte opp en offisiell kake dekorere virksomhet, flott!

Men avhengig av lovene om hyttemat i staten - og de varierer også mellom fylkene - kan du komme til en lignende beslutning å min.

Hvis du starter en hjemmevirksomhet, må du kanskje kake kaker i et registrert kjøkken, registrere deg for en rekke matbehandlings- og forretningstillatelser, gjennomgå inspeksjoner av ditt hjem kjøkken og lignende problemer.

Personlig foretrekker jeg å operere på en favor-til-venn-basis. Mine venner vet at jeg ikke er en "ekte" kakedekorator; Jeg annonserer ikke, og 100% av mine bestillinger kommer gjennom munn-til-munn. Jeg betaler skatt, men jeg eier ikke en "ekte" virksomhet - det er bare hvordan jeg liker det.

Når det gjelder fremtiden, planlegger jeg å fortsette denne sidengig. Jeg snakker på fruktkakeoverskudd på dette øyeblikk, og det er flott.

Din tur: Vil du tjene penger baking og dekorere kaker?

Sarah Tennant bor i New Zealand sammen med sin mann, tre barn og et irriterende lite kjøkken. Hun har solgt dekorerte kaker til venner og familie i 15 år. Sarahs andre pengeproduserende hobbyer inkluderer freelance writing, mystery shopping, eksamen tilsyn og stuen neurokirurgi.


Skrive Inn Din Kommentar