Penger

11 helseforsikringsspørsmål du trenger å svare når du godtar en ny jobb

11 helseforsikringsspørsmål du trenger å svare når du godtar en ny jobb

Min litt bror nylig sikret sin første heltidsjobb med fordeler. ("Little" går kursivet fordi han er en gigant.)

Hans arbeidsgiver sendte ham et offisielt tilbud for noen dager siden. I motsetning til meg - som umiddelbart signerte alle papirene fordi jeg var altfor svimmel om å ha min første "ekte" jobb - han gjennomgår flittig alle fine utskrifter.

Bortsett fra det vanlige "Hva er et bra 401 (k)?" Spørsmål, snubler han gjennom helseforsikringsdelen. Han vet at han får dekning ... men hva dekker det egentlig?

Hva betyr HMO? Og hvorfor er det så mange alternativer på denne tingen?

Han spør alle de rette helseforsikringsspørsmålene - eller i hvert fall mer enn jeg gjorde. (Jeg skutt papirene mine til pappa, som så over dem.)

Hvis du finner deg selv i samme forvirrende situasjon, skrev Glassdoor nylig "8 Must-Ask Spørsmål om bedriftens helseforsikringsalternativer."

Jeg elsket denne ressursen for mye for ikke å dele. (Jake, du leser dette bedre!)

Jeg snakket også med Erin O'Neill, The Penny Hoarder's folk og kulturforvalter, og inkluderte også hennes innsikt og tips. Hun er vår helseforsikringsaktivist og guru, så vær oppmerksom på.

Og sjansen er, du finner en O'Neill hos firmaet ditt for å hjelpe deg ut (selv om hun ganske enkelt er enestående).

1. Er dette en HMO eller PPO?

Også ... hva betyr det? Ikke spør det. Jeg forteller deg (og HealthCare.gov vil hjelpe).

HMO står for Health Maintenance Organization.

Under denne typen plan vil du være begrenset til leger som er enige om å jobbe med HMO. Det vil vanligvis ikke dekke utgifter for nettverk uten at det er en reell nødsituasjon. Vanligvis er nettverksdekning mindre, og prisene er lavere.

PPO står for foretrukket leverandørorganisasjon. Dette er bare et større nettverk av leger. Men du kommer ofte til å betale mer for denne dekning.

Gjør din forskning og finn ut hva som skal være best for deg og dine medisinske behov.

2. Er tann og visjon dekket?

Pass på å spørre om dental og syn er dekket.

Hvis ikke, kan du se på individuelle planer. For eksempel har jeg øyne med høy vedlikehold, så jeg holder den ut på min families visjonsplan til jeg er for gammel og må få min egen.

3. Kan jeg inkludere min ektefelle eller familie?

Du vil se om du kan få din ektefelle eller barn på dekningen.

Og hvis du ikke er gift, men partner, spør om din innenlandske partner blir dekket.

4. Når går dekning inn?

Noen ganger begynner dekning ikke på første dag; Det kan være en ventetid.

Husk å kjenne tidslinjen, og om du må finne ut et annet alternativ i noen måneder. Hvis du fortsatt er på mor og fars plan, spør om du kan klemme litt mer ut av det. Hvis ikke, vurder kortsiktig helseforsikring.

Glassdoor oppfordrer deg til å se på COBRA, en midlertidig dekningsplan. Men min redaktør, Caitlin Constantine, sier at dette alternativet ikke har vært den rimeligste i sin erfaring. Hvis du vil få et estimat, her er en kalkulator.

5. Når er den åpne innmeldingsperioden?

Hvis du av en eller annen grunn ikke ønsker å umiddelbart registrere deg, må du spørre når du kan hvis du trenger det.

Eller, hvis du tar med på en "ny" ektefelle eller barn, vil du vite når disse menneskene kan legges til planen din - om i det hele tatt. (Se nr. 2).

6. Er det en månedlig premie? Eventuelle fradrag? Copayments?

Her er noen vilkår du trenger å vite:

  • Du må kanskje betale en månedlig premie for å holde dekning aktiv. Tenk på det som et gym medlemskap gebyr. Hvis det er en, kan det automatisk bli tatt ut av lønnsslippet ditt. Spør hvordan det fungerer.
  • EN egenandel er et grunnbeløp du må betale hvert år før helseforsikring fullt ut sparker inn. (Dette nettstedet, Veldig bra, forklarer det veldig bra.) Du vil spørre arbeidsgiveren hva din deducible inkluderer og til hvilket nivå.
  • O'Neill la til dette viktige notatet. Etter at egenandel er oppfylt, må du kanskje betale noe ut av lommen (OOP). Du vet hvordan du går til innkjøpsklinikken, overlever ditt forsikringskort, og den hyggelige resepsjonisten spør deg fortsatt om $ 80? Det er din co-pay.

Du vil ønske å spørre hva den maksimale ubegrensede grensen vil være (summen av fradragsberettiget pluss samforsikring).

7. Hvor virker forsikringen?

Reiser du internasjonalt mye? Eller kanskje du har familie i South Carolina besøker du ofte?

Pass på at du spør om noen geografiske begrensninger.

8. Vil min nåværende lege (e) bli inkludert?

Jeg får det: Du blir festet til en lege du stoler på. Det er viktig.

Hvis du ikke er villig til å budge, vær sikker på at legen din er dekket.

Du kan spørre HR, konsultere forsikringsselskapet eller ringe til legen din. Hvis du velger å ringe til legen din, foreslår O'Neill å ha forsikringsnavnet og policenummeret for hånden for å få det raskeste og mest nøyaktige svaret.

9. Vil mine nåværende forhold bli dekket?

Hvis du går inn i din nye jobb med eksisterende forhold, vil du definitivt være sikker på at nødvendig behandling er dekket - enten det er rutinemessige avtaler eller resepter.

O'Neill sier at du kan be om et stoffsammendrag, samt en detaljert narkotikarliste. Enkelte stoffer faller inn i spesifikke nivåer, basert på prising. Hun sier dette er spesielt nyttig hvis du tar tilbake medisiner (tenk: prevensjon, insulin).

10. Gi meg et sammendrag.

Spør din fremtidige arbeidsgiver for et sammendrag av din forsikringsplan - eller planer hvis det tilbyr flere alternativer. Hvis du vil bruke HR lingo, kalles det en SBC, eller sammendrag av fordeler og dekning.

"Det er alltid best å be om en SBC," sier O'Neill. "Dette er også godt å ha på forhånd, fordi mens ingen kan diskriminere deg for medisinske forhold, hvis du har dette dokumentet, kan du utvide spesifikke tjenester / omslag du trenger uten å spørre HR-representanten."

O'Neill foreslår at du sjekker ut informasjon om spesialist versus primær omsorgssammenheng, psykisk helseforsikring og akutthelsetjenester.

Det kan bli vanskelig og forvirrende, så et sammendrag kan bidra til å fjerne eventuelle farer du måtte oppleve.

11. Er det noen ekstra fordeler?

Kanskje din plan ikke dekker tjenester som visjon, akupunktur, kiropraktikk og generelle velvære, men det kan tilby noen rabatter.

O'Neill sier dette er utenfor SBC (det sammendraget), så du vil ønske å spørre om disse fordelene hver for seg.

O'Neills siste tanker: "Forsikring suger. Jo mer informert du er, desto bedre. "

Det er en komplisert verden å dykke inn i, men så lenge du stiller de riktige spørsmålene, kan du forhindre eventuelle overraskende medisinske regninger.

Din sving: Har du spurt alle de riktige helseforsikringsspørsmålene når du fikk din nye jobb?

Carson Kohler (@CarsonKohler) er en junior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar