Penger

Her er hvordan Feds kvartalspoengrentefrekvens kan påvirke deg

Her er hvordan Feds kvartalspoengrentefrekvens kan påvirke deg


Hva har Federal Reserve å gjøre med måten du administrerer dine egne penger på?

Nasjonens sentralbank kan påvirke hvor mye du betaler på kredittkortgjeld, boliglån eller billån. Det kan også påvirke hvor mye interesse du tjener på besparelsene dine.

Federal Reserve kunngjorde i denne uken at den har økt renten målet med en fjerdedel prosentpoeng, til et utvalg på 0,75% -1%.

Det er den tredje Fed-renteøkningen siden desember 2015 som vi kryper tilbake mot "normale" pre-resesjonssatser på 2-5%.

En økning i sysselsetting og prisstabilitet bidro til at Federal Reserve besluttet å heve renten.

I forrige måned ble arbeidsledigheten på 4,7% - den har ligget på 4,6-4,9% de siste seks månedene.

Bare i tilfelle du er nysgjerrig hva Fed Rate virkelig er

Og så er Fed-satsen? Det er renten som bankene bruker til å låne penger til hverandre, vanligvis over natten. Disse beløpene holdes hos Federal Reserve for å opprettholde kravet om at bankene beholder en viss sum penger.

Bankene flytter penger rundt til hverandre til gjensidig avtalt rente innenfor Federal Reserves målområde.

Jo høyere rentesatsen, desto dyrere er det å låne penger. En litt høyere rente reduserer litt mengden penger som flyter rundt, fordi det er dyrere å låne det i utgangspunktet.

Hva Fed Rate betyr for deg

Akkurat nå, mens du leser dette? Ikke mye.

Sikkert, aksjemarkedet hoppet rett etter Federal Reserve er kunngjøringen, men dine gjeld og besparelser vil ikke vise en umiddelbar endring.

Feds rentesats er utformet for å "stimulere økonomisk vekst ved å oppmuntre til lån og risikotaking," forklarer Binyamin Appelbaum fra New York Times i desember.

I tøffe tider - tenk 2008 - har Fed senket prisene for å oppmuntre til en aktiv økonomi med mye utgifter til tross for forbrukerangst. I mellomtiden, i bedre tider, øker Fed priser.

"Når satsene stiger, blir lånene dyrere for bedrifter og forbrukere, slik at de kan holde tilbake noe heller enn å bruke så aggressivt som de ellers kanskje," skrev Gail MarksJarvis i Chicago Tribune. "Tanken er å holde økonomien fra overoppheting."

Fed gjør vanligvis små økninger til frekvensen for å forhindre den økonomiske uroen som kan oppstå ved å øke hastigheten for mye samtidig.

"Stigningen vil øke det oppadgående presset på renten som forbrukerne betaler, men den umiddelbare effekten er sannsynligvis liten," appelbaum rapporterte om gårsdagens økning. "Folk med kredittkort gjeld vil sannsynligvis se en umiddelbar økning på om lag et kvart prosentpoeng i renten."

Appelbaum forklarte også at bankene vanligvis øker renten på lån raskere enn de øker rente på innskudd; så hvis du sparer via et depositumsertifikat, vil du for eksempel ikke se umiddelbar interesse lagt til saldoen din.

Det smarte trekket å tjene for pengene dine? Betal ned gjeld nå før du må regne med det forventede ekstra kvart i prosentpoeng i dine månedlige utbetalinger. Deretter begynner du å pumpe dine etterskuddspenger inn i innskudd med høy avkastning. Eller bare lagre det hvor som helst - i en bank, i en boks, hvor som helst. Bare begynn å lagre.

En liten økning nå er bedre enn en større økning senere

Janet Yellen, leder av Federal Reserve System, noterte i pressekonferansen den 15. mars at kjerneinflationen, som inkluderer priser for energi og matvarer, den gjennomsnittlige personen ikke har kontroll over, men definitivt merker når prisen tar en sving i begge retninger - har stabilisert seg de siste månedene.

Yellen sa at Federal Reserve forventer at denne kjerneinflasjonen vil øke, og den generelle inflasjonen vil stabilisere seg de neste årene, noe som betyr at den økonomiske forbedringen er overordnet.

Videre forklarte Yellen at en liten renteøkning nå kunne hindre behovet for å øke hastigheten raskere i fremtiden hvis nasjonens pengepolitikk trenger store tilpasninger.

En skarp, plutselig økning i Fed-frekvensen kan sette oss i fare for en annen lavkonjunktur; gjør små økninger nå og over de neste årene gir tid til økonomisk akklimatisering.

Vi vil sannsynligvis se flere små økninger til den føderale renten de neste årene.

Din sving: Hvordan tror du økningen i Fed-frekvensen vil påvirke deg?

Lisa Rowan er forfatter og produsent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar