Penger

3 firmaer hvor alle vet nøyaktig hvor mye penger du gjør

3 firmaer hvor alle vet nøyaktig hvor mye penger du gjør

Har du noen gang vært nysgjerrig på hvor mye penger kollegerne tjener?

Selvfølgelig har du. Og i en alder av økende åpenhet, hvor vi dokumenterer hver detalj av livet vårt, virker det som lønn er den siste bastionen av personvern.

Men det kan endres.

En liten gruppe selskaper har begynt å omfavne begrepet "gjennomsiktig" eller "åpen" lønn, hvor hver medarbeider vet nøyaktig hvor mye alle andre tjener.

Hvorfor?

Fordi åpne lønninger kan bidra til å redusere lønnsgapet, øke medarbeidernes tilfredshet og oppholdsrente og holde fattige forhandlere fra å bli straffet.

Ønsker du å lære mer om denne radikale øvelsen - og hvordan det kan hjelpe deg? Fortsett å lese…

Argumentet for gjennomsiktige lønninger

Som nevnt ovenfor kan gjennomsiktige lønninger oppnå forskjellige mål. Blant dem er det faktum at de er en kraftig kraft i å tiltrekke seg - og tiltalende - ansatte.

For eksempel, tech selskap Stack Overflow opprettet en offentlig lønn formel kalkulator, og nå er jobben sin liste se 75% flere klikk.

Det gjør også en forskjell for nåværende ansatte.

"Til og med underbetalt arbeidstakernes trivialitet mer enn doblet - rocketing fra 40 prosent til 82 prosent - da de visste hvorfor de ble betalt hva de var og følte seg fri til å snakke om kompensasjon åpent, skriver Buffer's Courtney Seiter, og citerer en PayScale-undersøkelse på 71 000 ansatte.

Eller, som hun forklarer: "Hvordan vi oppfatter det vi betaler er mer enn det vi faktisk betaler."

Faktisk fant undersøkelsen at et selskaps evne til å "kommunisere tydelig om lønn" var en av de beste spådommene for medarbeider tilfredshet - rangering viktigere enn til og med karriereutvikling muligheter og ansettelsesvurdering.

Selvfølgelig gjør glade ansatte bedre arbeid og blir lenger, noe som igjen er bra for virksomheten.

3 selskaper med gjennomsiktig lønn

Så, hvem gir de åpne lønnene et forsøk? Her er tre av flaggskipene:

1. SumAll

Tidligere i år kalte Forbes SumAll en "mester for lønns gjennomsiktighet." CEO Dane Atkinson innrømmer at han pleide å misbruke det hemmelige lønnsystemet.

"Mange ganger betalte jeg to personer med samme kvalifikasjoner helt forskjellige lønninger, bare fordi jeg forhandlet bedre med en person enn en annen," han fortalte Forbes.

Så da han lanserte sitt nye selskap, gjorde han ting annerledes.

"Når nye medarbeidere blir med, blir de tildelt en av ni lønninger, alle faste basert på stillingen," forber rapporterer. "Lønnene varierer fra rundt $ 35.000 til $ 160.000. Lønnsøkninger er knyttet til markedsforhold og til selskapets resultater. "

Og enhver ansatt kan se disse lønnene når som helst.

"Jeg vet ikke hvorfor det er så betinget at alle skal skjule lønnen deres," Atkinson fortalte Slate. "Nå som vi har opplevd [åpne lønninger], virker resten av verden enda mer fremmed."

Ønsker du? Det er ingen åpninger på SumAll for øyeblikket, men jeg vil si det er fortsatt verdt et bokmerke.

2. Buffer

Denne sosiale medier markedsføringsplattform tar gjennomsiktighetsideen et skritt videre: Det legger inn lønninger på nettet, for alle å se.

Betalingen er basert på faktorer som rolle, levekostnader, lojalitet og erfaring. Du kan til og med bruke det lønn kalkulator å bestemme hvor mye du vil gjøre hos selskapet.

I et blogginnlegg om deres politikk skrev medstifterne: "Det er mange grunner til at vi tror at lønns gjennomsiktighet er en så kraftig kraft, og vi er ydmyke og glade for å fortsette å iterere i dette området, og fortsett å starte samtaler som kan påvirke næringen. "

Og ja, Buffer selv har noen åpne stillinger (alle er helt fjernt).

3. Hele matvarer

Den sunne dagligvarebutikken alle elsker å hate, Whole Foods er en av de eldste spillerne i det gjennomsiktige lønnsspillet.

Lønnene har vært åpne siden 1986, bare seks år etter opprettelsen, Business Insider-rapporter.

"Hvis du prøver å skape en høytstående organisasjon, en organisasjon der folk er all-in-one og en-for-alt, kan du ikke ha hemmeligheter," meddirektør John Mackey forklart.

Han skjønte også at øvelsen kan motivere andre ansatte.

"Jeg er utfordret på lønn hele tiden," sa han. "Hvordan kommer du til å betale denne regionale presidenten så mye, og jeg gjør bare så mye?" Jeg må si, "fordi den personen er mer verdifull. Hvis du oppnår hva denne personen har oppnådd, vil jeg også betale deg det. '"

Fornuftig, ikke sant? (P.S. Her er hele Foods Careers-siden.)

Kanskje det er på tide at vi alle er mer åpne for våre lønn - på noen måte kan vi være.

Selv om teknologiselskapet GoDaddy ikke har gjort lønn gjennomsiktig, har den for eksempel nylig opprettet en formel (som Buffer) for å bestemme et lønnsområde for hver posisjon.

"Det er en følelsesmessig og personlig samtale, og dette lar oss få den samtalen konstruktivt," forklarte en leder for Wall Street Journal.

Hvis du ikke er i maktposisjon hos din bedrift, kan du fortsatt bruke disse konseptene for å fremme din karriere - og kanskje til og med dine kolleger.

Hvordan det?

Bidra med data til nettsteder som PayScale og Glassdør, og gjør din forskning før forhandle din lønn. Hvis du ikke gjør det, kan det koste deg mer enn $ 65.000 til slutt!

Og hvis det er tillatt på arbeidsplassen din, vær ikke redd for å dele lønnen din med venner og kolleger.

Fordi, som SumAlls Atkinson forklarte å skifer:

"Data gjennomsiktighet skaper naturlig optimalisering. Det skaper et mer effektivt meritokrati. "

Din sving: Hva synes du om åpne lønninger?

Susan Shain, seniorforfatter for The Penny Hoarder, søker alltid eventyr på et budsjett. Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.


Skrive Inn Din Kommentar