Penger

Dette er hvordan du tjener ekstra penger når du allerede jobber på heltidsjobb

Dette er hvordan du tjener ekstra penger når du allerede jobber på heltidsjobb

Du kom nettopp av jobb.

Det var en lang dag.

E-poster. Møter. Papirene. Presentasjoner. Medarbeidere. Kaffe. Mer kaffe.

Når du jobber på heltid, er det vanskelig å bli motivert til å gjøre mye etter en lang dag. Alt du vil gjøre er å slå av skoene dine på døren og sparke føttene oppe på nærmeste sofa. Netflix trenger ikke engang å være på. La oss bare være stille i et minutt.

Så når økonomien begynner å bli stram og regninger må betales - eller kanskje du bare vil ha litt ekstra penger til å investere eller bruke mot en mye trengt ferie - omtaler en deltidsjobb eller sidegigering sannsynligvis øynene dine rulle.

Nei, nei, du har ikke tid eller energi til at.

Men hva om en sidegig ikke trenger å være så krevende? Hva om du kunne sitte på sofaen og tjene litt ekstra penger? Eller, bedre enda, tjene ekstra penger mens du er på jobb eller mens du sover?

Vi har avrundet noen måter du 9 til 5 personer kan tjene penger på siden. Nei, det trenger ikke nødvendigvis å være massevis av penger, men i det minste kan du klare deg til klokka 8 sengetid.

1. Sitt på sofaen og se på TV på nettet

Du vil ikke tjene tusenvis etter din første natt med å se på disse (ikke alltid) rivende videoene, men det er litt morsomt å se på disse centene og dollarene dukker opp - uten å måtte forlate sofaen.

Prøv å registrere deg for InboxDollars. Der vil du tjene cents for visninger.

Du kan velge din stasjon. Inn i sport? Gå den ruten. Hva med matlaging? Se en video på esne-glasert butternut squash. yum.

Hver mindre enn to minutters video tjener deg noen få cent. Du får også virtuelle skrapelodd, som du kan spille og tjene opp til $ 10.

Hvis du vil ha fullstendig nedgang på InboxDollars og hvordan du tjener enda mer, vel dollar, skrev vi en anmeldelse for deg.

2. Lei ekstra plass (eller sofa, hvis du ikke sitter på den)

Har du et ledig rom? Kan også liste det på Airbnb og tjene penger.

Hvis du er en god vert med en ønskelig plass, kan du legge til hundrevis - tusenvis av dollar til din sparingskonto med Airbnb.

Å ta noen få enkle trinn kan gjøre forskjellen mellom en stor opplevelse og en mindre enn tilfredsstillende en.

Her er noen tips:

  1. Lag ledig plass under høye etterspørselstider i ditt område. Tenk: konserter, konvensjoner og sportsbegivenheter i ditt område.
  2. Vær en god vert, og sørg for at stedet er fylt med toalettsaker du forventer på et hotell - toalettpapir, såpe og håndklær.
  3. Vær personell. Mange reisende vender til Airbnb for personlig berøring de ikke finner på kommersielle eiendommer.

Her er lenken for å registrere deg som en Airbnb-vert.

(Hosting lover varierer fra by til by. Vennligst forstå regler og regler som gjelder for din by og oppføring.)

3. Gjør et engasjement til treningsstudioet

OK, ja, vi snakker om å være lat etter jobb og gjør ingenting. Men vet du hva som kan få deg til å føle deg bedre om livet? Trene.

Vi forstår det. Å tvinge deg selv til å gå på treningsstudio før eller etter jobb er en utfordring. Ta med penger inn i bildet, og vel, det kan bli lettere.

HealthyWage er et nettbasert program som lar deg sette en innsats på vekttapet ditt. For eksempel angrep Angie Richards at hun kunne miste 40 pund om seks måneder. Hun mistet 52 og vant $ 1200.

Dessverre kommer programmet ikke med et magisk kosthold eller en svettløs treningsrutine; du må finne den delen ut på egen hånd. Men se om det ekstra penger kan motivere deg.

For et estimat av hvor mye du kan vinne, gå til HealthyWage Prize Calculator.

4. Utvid din pendle og gi noen turer

Min kohorte, Dana Sitar, fortalte nylig historien om Paul Pruce. Etter å ha mistet jobben, valgte han å kjøre for Lyft og banker rundt $ 750 per uke.

I noen byer er det leie.

Å registrere seg for å kjøre for Lyft er super enkelt; det er alt på nettet. Du jobber når du vil, holder en del av turenes avgifter og banker 100% av tipsene.

Hvis du er nysgjerrig på å se hva du vil gjøre, har Lyft en inntektsberegner. Skriv inn hvor mange timer du vil jobbe og din by. I min by kunne jeg tjene $ 300 i uken for 15 timers helgarbeid.

5. Tilbring tid med noen gode hunder

Hvis du jobber med høy stress, kan det være en perfekt måte å dekomprimere på lunsj eller på slutten av dagen.

Du trenger ikke engang å legge inn flygeblad rundt nabolaget ditt. Med programmer som Rover eller DogVacay, kan du finne dyreeiere i ditt område som trenger en hånd.

Du får til å angi dine egne priser og tilgjengelighet. Hvis noen er for langt unna? Hopp over. Hvis du finner den søteste hunden du noensinne har sett? Melde deg på!

6. Gå på en matbutikk

Den beste tiden å lage en matbutikk er etter jobb. Grip hva du trenger til middag den kvelden. Inn og ut. Ferdig.

Men du kan også tjene penger ut av denne weeknight vanen.

Du har to alternativer:

Først kan du melde deg på for å være en shipt shopper. Folk sender inn sine dagligvareordrer, og du henter dem og leverer dem - som Destiny Frith gjør.

For det andre kan du bare gå om å samle inn din egen dagligvarer og tjene penger på visse kjøp med Ibotta. Jo, du spiser penger bare for å forsikre deg om penger, men bruk disse tipsene for å få mest mulig ut av opplevelsen.

Du kan tjene en anstendig del av penger på varer som allerede er i handlekurven din, som 25 cent tilbake på kjøttbiff eller $ 3 tilbake på Bud Light.

I tillegg får du en $ 10 registreringsbonus når du banker den første rabatten.

7. Lever matrekkefølgen

Vi forteller deg ikke å søke om å være en Pizza Hut-leveringsdriver. Det vil kreve at du holder deg til en slags tidsplan, og er ikke hva du fulltidtakere handler om etter klokken 5

I stedet prøver du å registrere deg for å levere mat gjennom UberEats. Du velger og velger når du vil gjøre noen løp, som etter at du har hatt din egen middag og du får den rare spurt av energi.

Den fine delen er, du trenger ikke å snakke med folk - det er nok en liten dag å lage liten snakk på vannkjøleren. Bare velg maten og slipp den av.

8. Skriv ditt hjerte ut

Hvis du har en evne til å skrive, kan du vurdere å komme inn i freelancing verden, ta prosjekter her og der.

Men noen ganger selv den typen engasjement er mye å love etter en dag med jobb. Prøv noe mer moro: Som å skrive inn en skriftlig konkurranse.

Det er massevis av forskjellige konkurranser der ute som godtar alt fra poesi og fiksjon til fantasi og nonfiction.

Mange av disse konkurransene er gratis og kommer med pengepremier - tusenvis av dollar i noen tilfeller.

Vi har funnet noen av de beste skriftlige konkurransene på Skriv jobber.

9. Delta i detektivarbeid for å krydre kvelden din

Har du hørt om mystery shopping?

Dette er et verktøy selskapene kan bruke til å hemmelig sjekke inn på hvordan deres virksomheter kjører. For eksempel vil mystery-shoppingselskapet BestMark betale deg for å gå ut og prøvekjørte biler, noe som betyr at du må lytte til salgsstedet og rapportere om din erfaring.

Eller det er Secret Hopper, som sier at det vil betale deg å ta en drink på ditt lokale bryggeri og vurdere din erfaring.

10. Tjen $ 5 ved å gjøre en potensielt virkelig, virkelig tilfeldig ting

Vi elsker ikke ordet "ting", men i dette tilfellet passer det.

Har du hørt om Fiverr? Det er en online plattform som betaler deg $ 5 for å fullføre en oppgave. Disse oppgavene - eller tilfeldige ting - spenner fra å gi unike gaveideer til å danne telepatiske meldinger til å skrive en melding på brystet mens du spiller en kazoo.

OK, så noen ganger er det mer alvorlig, som å tegne en rask logo eller skrive et innholdsfortegnelse.

Uansett vil du nok finne noe du kan gjøre. Hei, det er $ 5.

11. kapitaliser på din favoritt kreative hobby

Det er egentlig ikke noe bedre enn å komme hjem etter jobb og gjøre det du elsker, om det er maleri, trebearbeiding, krysssting eller smykker.

På et visst tidspunkt, kan din bolig bli overkjørt med ekstra håndverk - fordi du bare kan henge mange av arbeidene dine på veggene. Hvorfor ikke selge de du ikke er tilknyttet?

Vurder å registrere deg for å selge på Etsy, en kreativ markedsplass med millioner av kjøpere. Du må betale 20 cent for å liste en vare, overlever deretter en transaksjonsavgift på 3,5% og en betalingsavgift på 3% -25 prosent. Men det er bare et lite beløp når du kommer til å annonsere for alle disse øyebollene.

Og, hei, hvis du ikke er kreativ, kan du alltid velge å selge rekvisita på Etsy Studio.

12. Forplikte seg til å starte din egen virksomhet

La oss telle dette som litt av en bonus - et forslag til de som har massevis av energi etter jobb og kjærlighet forplikter seg til store prosjekter.

Hvorfor ikke bare starte din egen frilansvirksomhet?

Ikke kast deg selv til ulvene. I stedet ta en gratis introduksjonskurs.

Vi skrev om tre online klasser som vil hjelpe deg med å komme i gang, inkludert Lær å være en bokholder. Når du er blitt etablert, kan du diktere når, hvor ofte og hvor du jobber - akkurat som Daniel Honan, som sa at han brøt om $ 50 000 i sitt første år etter programmet.

Så hva sier du, fulltidtakere? Å tjene penger på siden av en heltidsjobb trenger ikke å legge til et ekstra utmattende lag i livet ditt.

Carson Kohler (@CarsonKohler) er en junior forfatter på The Penny Hoarder. For tiden er hennes sidejobb napping (gratis), men hun tar sikte på å starte freelance skriving snart!

Skrive Inn Din Kommentar