Banker

30 Finansielle regler som hver 30 år gamle burde vite (eller risikere å gå i stykker)

30 Finansielle regler som hver 30 år gamle burde vite (eller risikere å gå i stykker)

Den store 3-0.

Alderen at du virkelig er en voksen. I 20-årene kan du fortsatt svinge å være litt umoden.

En gang 30 kommer det spillet over. Og nå er jeg 35 ....

Dang! Er jeg egentlig 35?

Halvveis gjennom 30-årene, og jeg har rocket den den beste måten jeg kan.

Som et resultat har jeg hatt litt tid til å reflektere over de tingene jeg har gjort riktig - og ting jeg har gjort feil << - tro på meg ... det har vært mye feil.

Å leve som en 30-noe gir mange nye og interessante økonomiske utfordringer.

Du tjener nok mer penger nå enn du noen gang har før, men du har også flere utfordringer.

Et par ting vi har jobbet med, er å ha flere barn, bygge et hjem, skifte karriere, starte nye virksomheter og håndtere tap.

Og dette tiåret er en der tanken på pensjon og andre økonomiske problemer blir litt mer "ekte".

Enten du er i ferd med å slå 30, eller om du drar inn i midten av 30-tallet, er det nå en god tid å gjennomgå følgende 30 økonomiske regler for 30-årene dine:

1. Opprett utgifter for prioriteringer

Nå bør du ha en god ide om hva du verdsetter i livet, og hvilken type livsstil du vil lede. Dette betyr at det er på tide å slutte å bruke ting som ikke er viktig for deg. Vet du hvor mye skit jeg kjøpte i 20-årene, som var et komplett sløsing med penger? For mye.

Sett deg ned, tenk på hva du vil oppnå med pengene dine, og opprett deretter en liste over prioriteringer som fungerer for deg. Deretter bruker du etter disse prioritetene. Utgiftene dine vil være mer i tråd med dine verdier, og du vil bli lykkeligere som et resultat.

Hvis du har en ektefelle, involverer dette også dem. Min kone og jeg snakker kontinuerlig om hva som er de viktige tingene vi vil bruke pengene på. I våre 30-årene dreide de konstante temaene om oppgraderinger til vårt hjem, reise, investere i våre virksomheter og våre barn - tre voksende gutter legger virkelig opp! 🙂

2. Evaluer din økonomiske fremgang så langt

Hvor langt har du kommet? Bekreft fremgangen din. Det vil gi deg motivasjonen du trenger for å fortsette. Vurder ærligvis dine feilsteg og finne ut hvordan du kan fikse dem.

Den gode nyheten er at når du er i 30-årene, er du gammel nok til å gjenkjenne hva dubørgjør det, men fortsatt ung nok til å gjenopprette fra noen av de økonomiske dumhetene som kan ha plaget deg tidligere.

3. Øk nødfonden din

Ta en titt på nødfonden din. Er det stort nok til å dekke din nåværende livsstil? Sjansen er at du har flere utgifter og forpliktelser nå enn du gjorde i 20-årene. Nødfonden du hadde for det tiåret, kommer ikke til å kutte det i 30-årene.

Da min kone og jeg var gift, hadde vi omtrent $ 500 i vår sparekonto.

Det ville ikke engang komme nær å kutte det nå. Vi holder for tiden rundt 12 måneders akuttmidler til stede. Vi har hatt mer enn det da vi bygde hjemmet vårt, men vi har aldri gått under det.

Øk ditt regntidsfond fordi jeg lover deg at du en dag vil møte økonomisk tordenvær.

Her er vår liste over de beste sparingskontoene online som betaler de høyeste prisene hvis du ikke får noen interesse for din nåværende besparelse.

4. Betal ned høy rente gjeld

Hvis du fortsatt er avhengig av høy gjeldsgjeld i 30-årene, er det nå den perfekte tiden til å grave deg ut. Men hvordan kommer du i gang? Et verktøy som kan være spesielt nyttig er et 0% APR eller balanseoverføringskort. Mens du får et nytt kredittkort, kan det virke counterproductive, denne typen kort kan faktisk forbedre økonomien din hvis du bruker den med omhu.

De fleste 0% APR og balanseoverføringskort tilbyr 0% APR for hvor som helst fra 12 til 21 måneder. Hvis du er lei av å betale massevis av penger mot interesse hver måned, registrerer du for en balanse overføre kredittkort og overfører saldoer til å score 0% apr er en rask og enkel utvei. Når balansen er trygt på 0% i april i minst 12 måneder, kan du kaste all ekstra penger mot din gjeld og betale dem mye raskere.

Vil du undersøke mer 0% APR kredittkort? Ta en titt på vår omfattende guide:

  • Beste 0% APR og Balanseoverføringskort

5. Se etter god verdi

Du jobber hardt for pengene dine. Pass på at du får den beste verdien. Dette betyr ikke at du får den billigste tingen - og du trenger ikke å få den billigste tingen, nå som du har råd til varer av god kvalitet.

Min kone er dronningen på dette. Hun finner alltid vei for å spare penger.

Gjør kjøp basert på ekte verdi (økonomisk og følelsesmessig), i stedet for bare på bunnlinjen.

6. Vær verdien din tid

Jeg er sikker på at du har hørt uttrykket "Tid er penger“.

Tiden din er trolig mer verdifull enn omtrent alt annet. Verdi din tid. Du trenger ikke å stadig handle din tid for penger. Se etter måter å maksimere tiden din, og tjene mer effektivt.

Og hvis du har råd til det, vær ikke redd for å betale andre for å ta vare på verdslige oppgaver som du ikke vil kaste bort tiden din på.

7. Åpne en Roth IRA

Ikke stole utelukkende på bedriftens pensjonsplan. Hvis du kvalifiserer, åpne en Roth IRA og foreta bidrag.Med et økende føderalt underskudd, og med relativt lave inntektsskattesatser (når du vurderer historien), er det sjansen for at høyere skatter kommer. En Roth IRA kan skjule noen av inntektene dine fra skatt mens du gir pensjonen et løft.


Finn de beste alternativene for å åpne en Roth IRA. Vi bryter ned alle dine online-alternativer her.

8. Kjøp et hus på riktig måte

Hvis du ventet å kjøpe et hus til 30-årene, sørg for at du gjør det riktig. Ikke kom inn over hodet ditt. Lag en god størrelse nedbetaling. Et beskjedent hjem som du har råd til, tillater deg å unngå å være fattig i huset og la ressursene dine være tilgjengelige for andre ting.

Vi kjøpte vårt første hjem da jeg var 29 og ble deployert til Irak. Vi var i stand til å kjøpe direkte fra eieren siden han var en familie venn. Dette frelst oss tusenvis av dollar på grunn av salgsprisen og unngått eiendomsmegling provisjoner. Hvis du har eid ditt hjem for en stund å ta ut et 2. boliglån på ditt hjem, kan det være en måte å gi ekstra kontantstrøm hvis du ønsker å gjøre noen remodeling eller tillegg til huset når familien din vokser.

9. Invester i pålitelig transport (pass på nye biler)

Sørg for at du har en pålitelig måte å komme til hvor du må gå. Hvis du trenger å komme på jobb, trenger du en bil som kan pålidelighet komme deg dit - eller i det minste bo i et område med pålitelig offentlig transport.

Betyr det at du må kjøpe en helt ny bil? Absolutt ikke!!

Se videoen nedenfor som svar på en leser som prøvde å overbevise meg om at de trengte å kjøpe sitt barn en helt ny bil fordi de trengte noe pålitelig.


For de mer eventyrlystne, bør du vurdere å leve nært nok til at du kan gå eller sykle til jobb.

10. Beskytt dine finansielle eiendeler

Har du eiendomsforsikring? Hvis ikke, er det nå på tide å få det. Når du kommer til 30-årene, har du sannsynligvis akkumulert mer verdifulle ting. Fra en fin bil til et større hus, har du sannsynligvis mer å miste i tilfelle en katastrofe. Selv om du leier, bør du få leietaker forsikring.

Tenk på de tingene du har. Hva ville det koste å erstatte dem? Forsikring kan hjelpe deg med å dekke den kostnaden uten å bryte banken.

11. Kjøp helseforsikring

Nå som du blir eldre, må du tenke på helseforsikring. Selv om du lever en sunn livsstil, er det grunn til å ha helseforsikring. Hvis du har barn, trenger du definitivt helseforsikring. Hvis du har råd til en høyverdig plan, kan det være fornuftig (hvis du har relativt få helsevesenets behov og kostnader) for å kjøpe en.

Du kan da sette penger inn i en helse sparekonto, tjene deg et skattefradrag og la pengene vokse skattefrie så lenge du bruker det for kvalifiserte utgifter.

12. Gi familien din livsforsikring

Hvis folk stoler på deg for deres levebrød, trenger du livsforsikring. Det er mange tommelfingerregler der ute, men det viktige er at familien din er gitt til den yngste er voksen.

Finn ut hvor mye du trenger for å sikre at familien din blir tatt vare på om noe skjer med deg, og kjøp en livsforsikringspolicy som passer dine behov. Hvis du gjør det utrolig og allerede er selvforsikring, vil du kanskje se på en begravelsespolitikk som vil sikre at boen din blir uberørt og går til arvinger.

13. Gjør en vilje

Over 55% av den amerikanske befolkningen har ikke utarbeidet en vilje. I det minste trenger du en vilje for å gjøre det klart for dine eiendeler. Og hvis du har barn, vil din vilje sørge for deres foresatte.

Lag en vilje. Akkurat nå online for en lav pris.


14. Vær oppmerksom på dine støttemodtagere

Hvis du samler rikdom til en hastighet raskere enn du forventet, er det nok en god tid å starte eiendomsplanlegging. Strukturering av dine eiendeler slik at arvtagernes fordeler er en fin måte å sikre at du har kontinuitet. Estate planlegging taktikk som fullmakt og helsepersonell kan sikre at dine ønsker utføres hvis du er i live, men uføre.

En felles eiendomsplanleggingsfeil jeg ser, oppdaterer ikke mottakerne på pensjonsplaner og livsforsikringer. Jeg hørte en horrorhistorie hvor en ektemann aldri forandret sin nye brud til mottakeren av hans livsforsikringspolicy på jobben.

En uheldig bilulykke tok livet sitt og hans brud ble igjen med ingenting. Foreldrene ga ikke sin nye svigerdatter noe (av grunner utenfor meg).

En rutinemessig kontroll av mottakerne kunne ha forhindret dette.

15. Forbered deg på det uventede med tilleggsforsikring

I tillegg til andre typer forsikringer, sørg for at du vurderer det mulige behovet for tilleggsforsikring. Hvis du er bekymret for at du blir funksjonshemmet og ute av stand til å leve, kortsiktig eller langsiktig, trenger du funksjonshemmedeforsikring.

Siden jeg er den primære brødvinner, tok vi ut en langsiktig handikapppolicy på meg selv. Hvis jeg ikke lenger skulle jobbe, ville vi motta over $ 4000 i måneden.

Jeg ser også på dental forsikring med en ortodonti rytter siden mine sønner vil uten tvil ha braces (mamma og pappa hadde også braces).

Ta vare på dine behov og ta hensyn til tilleggspolitikker.

16. Plan for kostnaden for barn

Hvis du har en ung familie, eller hvis du planlegger en familie, er det nå tid for deg å gjøre deg klar for kostnadene som kan komme med barn. Når barna vokser, blir de dyrere. Vi har 3 unge gutter, de spiser oss allerede ute av huset og hjemme.

Den skummelt delen. Det blir bare verre!

Fra å gi viktige for å overleve til å betale for ekstrakursaktiviteter, sett til side litt regelmessig slik at du er forberedt på kostnadene forbundet med å heve barn.

17. Start Lagre for College

Jo tidligere du begynner å lagre for barnets høyskoleutdanning, jo bedre. Hvis du ikke har åpnet en 529 eller annen konto du kan bruke til å lagre for barnet ditt, gjør det nå.

Du trenger ikke å dekke barnets høyskolekostnader helt, men du kan hjelpe. Vi har til hensikt å hjelpe våre sønner til å betale for deres levekostnader og bokomkostninger, men vi har ikke tenkt å betale 100% av opplæringen. Vi vil helst oppmuntre dem til å søke stipend, delta i militæret (mer enn min kone), eller jobbe mens de er på skolen.

Det som er flott er at du kan få gratis penger deponert i 529-planen din ved å registrere deg for Upromise. Det er ikke massevis av penger, men gratis penger er gratis penger.

Uansett hva du gjør, legg ikke pensjonen i fare, men kom i gang nå.

18. Bruk kredittkort klokt

Kredittkort kan være dine venner. Hvis du bruker dem klokt, rekker du opp belønninger på planlagte kjøp og betaler saldoen hver måned, kan du få gode fordeler med kredittkort.

Vi har for øyeblikket 4 kredittkort (1 personlig og 3 forretninger) som vi bruker og betaler av hver måned. Faktisk sender min kone obsessivt inn betalinger 2-3 ganger per måned fordi hun ikke vil ha balanse selv i minste beløp.

Kontanter tilbake, gratis reise og andre frynsegoder kan hjelpe deg med å komme frem økonomisk bare ved å bruke ting du normalt kjøper.

19. Tenk på forhåndsbetalt lavrente gjeld

Jeg vil nok få litt flax for denne, men kanskje nå er det ikke på tide å forhåndsbetale boliglån eller studielån. Det du har et boliglån med lav rente, spør deg selv om pengene dine kan bli brukt til bedre bruk i andre investeringer.

Aksjemarkedet fortsetter å sveve, og jeg har gjort dobescifret avkastning med både Lending Club og Prosper i år, noe som gjør at du lurer på: "Er det veldig fornuftig å betale av lav rente gjeld?".

Jeg tror ikke det er riktig eller feil svar. Vi har finansiert hjemmet vårt to ganger til et 15 års boliglån, noe som betyr at huset vårt vil bli betalt før barna våre har uteksaminert videregående skole - søt! Vi har fortsatt nok penger til å spare for pensjonisttilværelse, men vi gjør ingen ekstra utbetalinger på vårt boliglån.

Hvis du tenker på å betale hjemmet ditt tidlig, med boliglån, bør du vurdere prisen, samt skattefradrag.

20. Lag en pensjonsordning

Mange i 30-årene har ennå ikke utført pensjonsberegning. Nå er det tid for deg å utføre denne beregningen. Bruk en av de mange online kalkulatorene til å finne ut hva du trenger i pensjon, og hva du trenger å gjøre for å nå dine mål senere.

Bli seriøs om hva du vil gjøre i pensjonering og lage en plan.

21. Øk dine pensjonsbesparelser

Hvis du gjør mer som en 33-årig enn du var som en 26-årig, hvorfor har du ikke oppdatert ditt pensjonssparingsbidrag?

Jeg løper inn i folk hele tiden som tenker å sette bort 5% av inntektene dine, er nok. Eller noen ganger forteller de meg at de legger inn nok til å få 401k-kampen. Ummm .... bra for deg, men du er ikke engang nær.

Du vil jobbe for å spare minst 20% av inntektene dine.

Ikke stress og tror du må starte der. Øk din innskuddspensjonsavgift regelmessig. Hver lønnsøkning bør ledsages av en besparelseøkning.

22. Diversifiser dine investeringer

Er porteføljen din hensiktsmessig diversifisert? Nå som du har litt mer penger å bruke, er det en god tid å forandre ting litt og diversifisere.

Jeg har gjort dette med mine investeringer ved å komme inn i aksjer, verdipapirfond og peer-to-peer-utlån

Diversifisering er viktig på tvers av mange fronter.

23. Bygg mer menneskelig kapital

I stedet for å stagnere i 30-årene, fortsett å utvikle nye ferdigheter. Bygg din menneskelige kapital slik at du kan rettferdiggjøre kampanjer og reiser. Fortsett å lære og holde dine ferdigheter skarpe. På den måten vil du alltid være verdifull for noen, selv om du mister jobben din.

24. Diversifiser inntektene dine

Nå som du er i 30-årene, og ting har slått seg ned, er det en god tid å vurdere inntektsmangfoldet. Ikke stole på din daglige jobb for hele ditt økonomiske velvære. Det ber bare om problemer.

Jeg har vært i stand til å diversifisere inntektene mine ved å starte denne bloggen og andre online-ventures for å kompliment inntektene mine fra min økonomiske planleggingsøvelse.

Forsøk å dyrke inntektsmangfold med sidegigs, investeringer og andre tiltak. På den måten er hele familiens økonomiske fremtid ikke i fare hvis du blir sparket fra jobben din.

25. Se på paraplyforsikring

Hvis dine eiendeler vokser, trenger du kanskje paraplyforsikring. Denne ekstraansvarsforsikringen kan beskytte dine eiendeler hvis du er målet for en stor søksmål.

Hva er kostnaden? For $ 1 million i dekning, bør kostnaden være rundt $ 150- $ 200 (minen var $ 180) i året. For hver ekstra $ 1 million i dekning, bør du forvente å betale ytterligere $ 100.

26. Gi

Nå som du har midler, begynn å gi til andre. Veldedighet er en viktig del av velafrundede finanser. Gi det du kan for å hjelpe andre. Du kan til og med frivillig din tid, som også er en verdifull vare.

Min kone og jeg tithe 10% av vår inntekt til vår kirke, samt donere til andre veldedige organisasjoner. Jeg vil innrømme at dette ikke var noe vi gjorde rett ut av porten. Det tok år å komme seg til å føle seg økonomisk komfortabel å gjøre begge deler.

Se etter måter å gi tilbake, siden du sannsynligvis mottar hjelp tidlig i livet ditt.

27. Få økonomisk planlegging hjelp hvis du trenger det

Etter hvert som økonomien din blir mer komplisert, er det en god sjanse for at du trenger hjelp med å arbeide gjennom ins og outs. Enten du trenger hjelp med skatteplanlegging (jeg elsker regnskapsføreren min), planlegger pensjonskurs, eller finne ut hvilken forsikringspolicy som passer best for deg, bør du vurdere å jobbe med en økonomisk planlegger som ikke har noen interessekonflikter.

Her er litt hjelp med å ansette den rette økonomiske planleggeren for deg. Et faglig perspektiv kan være akkurat det du trenger.

28. Vedlikehold Fleksibilitet

Noen ganger handler det om å ha fleksibilitet. Kan du flytte pengene dine rundt for å ta vare på en nødsituasjon? Hvis du måtte plukke opp og flytte, kan du gjøre det og deretter utdanne detaljene senere? Hvis du har mistet jobben, har du fleksibiliteten til å finne noe annet, eller kreativiteten til å komme forbi med nødfondet ditt?

Utvikle en fleksibel tilnærming, slik at du kan flytte med endringene.

29. Lev litt

Husk at pengene dine kan være et middel til en slutt. Du kan også leve litt. Ikke bare anta at du må samle en stor formue. Og ikke vent til du er for gammel til å nyte pengene dine.

Jeg har klienter som har bokstavelig talt jobbet hele livet, og nå er det på 60-tallet deres slått ned. Jeg har fortalt kona at når jeg vil jobbe hardt, vil jeg forsikre meg om at vi tar mye tid for oss selv. Alt arbeid og ingen lek er ikke det levende livet handler om.

Tilbring litt på noen gode opplevelser og familieminner.

30. Aldri Stopp Drømmer

Bare fordi din 30 betyr ikke at du ikke kan prøve nye ting. Vil du reise utenlands? Gjør det.

Vil du lære å spille gitar? Hva stopper deg.

Har du alltid ønsket å være din egen sjef? Hvem sier at du ikke kan?

Som barn drømmer vi om å gjøre fantastiske ting. Ikke la de drømmene dø. Som meldingen i videoen nedenfor erklærer, "Ikke slutte å drømme!"


Hva synes du om disse reglene? Hvilke økonomiske regler tror du bør antas av de i 30-årene?

Skrive Inn Din Kommentar