Liv

6 ting jeg lærte fra etterbehandling 21-dagers vaneutfordring

6 ting jeg lærte fra etterbehandling 21-dagers vaneutfordring

I løpet av de siste årene har jeg virkelig fokusert på å øke min økonomiske planleggingspraksis, mine blogger og mine andre online-ventures.

Etter å ha registrert seg i et coaching-program og snakket med mentorer og andre vellykkede entreprenører, innså jeg at vellykkede mennesker gjør sterke positive vaner i deres daglige rutine for å hjelpe dem med å oppnå gode ting.

Dan Sullivan, grunnleggeren av Strategic Coaching Program, utviklet det han kaller 21-dagers positivt fokus. Det grunnleggende konseptet er ganske enkelt: fokuserer i 21 dager rett på en nøkkelvaner som du vil enten introdusere i livet ditt eller bli kvitt.

Jeg valgte to vaner å anskaffe - gjør push-ups og leser Bibelen - og startet 21-dagers vaneutfordringen på bloggen min, og håper å inspirere leserne til å innlemme nye positive vaner i deres daglige liv også.

Jeg ble overrasket over resultatene.

1. Det er mulig

Mange mennesker vil gjøre gode ting - som å trene, spise riktig eller skrive i deres tidsskrifter - men i stedet snakker de bare om dem. Mitt offentlige engasjement gjorde mine mål mye mer oppnåelige, og å ha den klare ideen om at jeg skulle ferdiggjøre de 21 dagene eller bysten bidro også til å gjøre det mulig. Mens noen dager var vanskeligere, er jeg glad for å si at jeg fullførte 21-dagers vaneutfordringen med hell.

2. Skrive det ned gjør hele forskjellen

Som en del av utfordringen hadde jeg leserne skrevet ut av Bad habit Destroyer regneark. Det er en enkel PDF som har 21 bokser som skulle krysses for hver dag som du oppnådde ditt daglige vane mål. Dette var stort for meg.

Bare å markere en X hver dag var en konstant påminnelse om å holde på punkt og fullføre denne utfordringen. Hvis det var sent på dagen, og jeg var kort på mitt opprykksmål eller ikke hadde lest bibelen min ennå, tenkte jeg å måtte markere den X, og det presset meg for å få det gjort. Det som siden har gjort med å integrere disse vanene, er mer effektivt når jeg gir meg en frist i løpet av dagen.

Science backs dette, bemerker James Clear, som blogger om vane transformasjon og delt forskning som avslører et enkelt triks for å doble sjansene dine for å oppnå noen mål. I en studie publisert i British Journal of Health Psychology, forsøkte forskere å finne ut hvilken effekt som helst for å få folk til å trene.

Studien fant motivasjon var ikke den største faktoren for folk å trene mer ut; det hadde en klar plan om når og hvor de skulle trene som hadde størst betydning.

"Over 100 separate studier i et bredt spekter av eksperimentelle situasjoner har kommet til samme konklusjon: Folk som uttrykkelig sier når og hvor deres nye oppførsel skal skje, er mye mer sannsynlig å holde seg til sine mål," skriver han.

3. Hvorfor gjorde jeg det ikke før?

Disse vaner er de jeg kunne ha lett integrert i mine daglige rutine måneder, om ikke år, før. Uansett grunn, gjorde jeg det ikke. Jeg er nå takknemlig for at jeg gikk gjennom utfordringen, fordi jeg føler at jeg nå har introdusert positive vaner i mitt liv som jeg håper aldri å gå bort.

Er det noe du har lyst til å komme i gang, det er ikke en bedre tid enn nå. Jeg elsker dette sitatet fra Zig Ziglar:

"Du trenger ikke å være flott å starte, men du må begynne å bli god."

4. Gjør det offentlig

Mange som deltok i utfordringen, delte det de håpet å oppnå via Facebook, Instagram og Twitter. Når som helst du vil oppnå noe nytt - for eksempel å trene tre dager i uken, for eksempel - synes jeg det er en god ide å dele målene dine med vennene dine, din familie og dine medarbeidere.

Heck, sett den på Facebook. Hvorfor? Du har nå andre som vil holde deg ansvarlig.

5. Ikke la dine mål ut av din syn

Da jeg jobbet på mine dårlige vaner, sørget jeg for at jeg hadde med meg overalt regnearket med dårlig vane. Jeg sørget for at jeg ville se det hver dag for å minne meg om hva vana jeg fokuserte på. Det er så viktig å stadig minne deg selv om hva du prøver å oppnå.

En god kompis, Ben Newman, forfatter av den bestselgende boken Eie din suksess, holder de positive vaner han jobber med på listen i badet sitt, slik at han regelmessig minnet hva han prøver å oppnå. Når du ikke har en visuell påminnelse om den vane du prøver å bryte, glemmer du, pleier å bli lat og falle tilbake i din gamle rut.

6. Vær realistisk

Hver gang du prøver noe nytt, må du være realistisk med dine mål. For eksempel, noen utfordrere som ikke hadde trent i det siste året, prøvde å trene 30 minutter om dagen, syv dager i uken. De satte seg opp for feil.

Darren Hardy, forfatter av Forbindelseseffekten, foreslår at du deler målene med to. Si for eksempel at du vil trene seks dager i uken. Gjør tre dager til minimumsresultatet ditt. Folk som har en tendens til å sette sine mål for høyt, vil ende opp med å gi opp hvis de ikke oppfyller det målet for den uken. Det samme gjelder med denne vanlige utfordringen.

Det er din tur

Hva er en ny positiv vane du vil legge til i din daglige rutine? Les mer om personlig økonomi, skriv i din journal, justere budsjettet ditt, slutte å bite neglene dine, trene mer?

Hvis du prøvde før med liten suksess, gjør 21-dagers vaneutfordring en del av din daglige rutine. Men vær også oppmerksom på at det kan ta opptil 66 dager for en ny vane å bli automatisk.

Ikke glem å få ditt gratis Bad habit Destroyer regneark her.

Skrive Inn Din Kommentar