Eiendom

Vokt dere for kollegiet romkamerat fusk

Vokt dere for kollegiet romkamerat fusk

Det er en ny svindel som går rundt høyskoler, akkurat nå som påvirker hundrevis av studenter og unge voksne. Det er college romkamerat fusk, og hvis du ikke er forsiktig, kan det koste deg hundrevis (kanskje til og med tusenvis) av dollar. Vi har snakket om svindel før, men dette er litt annerledes.

Det har vært rapporter om svindel rundt store college byer over hele landet, inkludert San Diego, San Francisco, Chicago og New York. Det går ikke bare til studenter, men også alle som leier et rom. Her er det du trenger å vite, slik at du kan beskytte deg mot denne svindelen.

Hvordan College romkamerat Scam Works

Svindelen fungerer som dette. Svindleren legger opp på Craigslist og andre nettsteder som annonserer at det er et rom til leie. Hvorfor dette fungerer bra i college byer er fordi det er mange studenter som leter etter et rom, ikke en full leilighet eller et hus.

Etter å ha koblet via e-post via nettstedet, møter svindleren den potensielle leietaker på rommet. De viser dem på rommet, forteller dem om det, og fungerer som utleier. Den potensielle leietakeren tror på dem fordi de har tilgang til enheten.

Når leietaker liker enheten, forteller svindleren leietakeren de trenger for å gi et depositum og første måneds leie, noe som er veldig vanlig - så fortsatt ingen røde flagg. Svindleren min gir selv leietakeren kvittering for innskudd og nøkkel.

Problemet kommer på innflyttelsesdag - leieren vil finne ut at svindleren ikke fikk lov til å leie rommet. I mange tilfeller var svindleren romkameraten som dro, og prøvde å tjene ekstra penger. I realiteten hadde utleier eller eier leid rommet til noen andre, og nå er leietaker ute av et sted å bo og pengene de betalte svindleren!

Hvilken rettferdighet har offeret?

Dette er tøft, fordi offeret egentlig ikke har noen tilbakekalling hvis dette skjer. De leide rommet fra noen som ikke lovlig fikk leie det.

Det beste å gjøre i denne situasjonen er å kontakte politidepartementet eller den lokale distriktsadvokaten. De kan hjelpe deg med å sende inn en rapport, og kanskje har du mulighet til å få pengene tilbake hvis de fanger personen. Men det løser ikke det nåværende problemet med å prøve å finne levearrangementer.

Den beste måten å beskytte deg på er å være årvåken fra begynnelsen.

Hvordan du kan beskytte deg selv når du leier et rom

Det er flere trinn som du kan ta for å beskytte deg selv når du leier et rom, slik at du ikke blir offer for kollegiet romkamerat fusk. Mesteparten av det innebærer bare å gjøre din due diligence. Her er noen enkle trinn som du kan ta for å sikre at du ikke blir lurt.

Sørg for at du vet hvem du møter med

Sørg for at personen du møter har myndighet til å leie rommet. Dette er typisk eieren av huset. Hvis personen du møter med er romkamerat eller nåværende leietaker, sørg for at de har tillatelse til å leie rommet ved å kontakte eieren. Noen ganger eiere vil tillate sine leietakere å sub-la enheten, men mange ganger vil de ikke.

Ikke sikker på hvem du kan kontakte? Ta kontakt med din lokale fylkesadministrasjon for å se hvem den faktiske eieren er. Mange steder har dette på nettet, og du kan enkelt søke og se offentlig post. Andre steder krever utleiere å ha tillatelser. Bare sjekk for å forsikre deg om at du har å gjøre med den aktuelle personen.

Møt romkameratene

Når du flytter inn i et sted med romkamerater, må du møte romkameratene. Akkurat som om du aldri ville leie en leilighet, usynlig, hvorfor ville du leie et sted med folk du aldri har møtt. Mens de kanskje ikke er dine nærmeste venner, kommer de til å være mennesker du samhandler med på daglig basis. Det bør være et grunnleggende nivå av tilkobling når du går der.

Betal med sjekk

Jeg har skrevet om hvor få personer som fortsatt bruker sjekker, men dette er en av de omstendighetene når en sjekke er fornuftig. For å sette inn sjekken, må personen godkjenne den, noe som vil gi bort identiteten sin. I tillegg vil bankkontoen din ha sin identitet på filen. Hvis de går til en innsjekkingsplass, må de også gi ID. Til slutt, hvis det er noe galt, kan du alltid avbryte sjekken og få pengene tilbake.

Ønsker du flere tips for college? Sjekk ut våre 101 tips for college freshmen.

Har du hørt om høgskolen romkamerat fusk? Eventuelle andre skritt du vil ta for å beskytte deg selv?

Skrive Inn Din Kommentar