Liv

Den briljante (og enkle) måten Denne familien lærer sine 6 år gamle om penger

Den briljante (og enkle) måten Denne familien lærer sine 6 år gamle om penger

Raising kids er trolig det største ansvaret du noensinne vil ha. Å øke økonomisk kunnskapsrike barn er enda mer utfordrende - spesielt når du selv ikke alltid har kontroll over økonomien din.

Men å lære barna om penger trenger ikke å være komplisert. Hvis du viser dem viktigheten av å spare og budsjettere i en tidlig alder, vil de forhåpentligvis vokse opp i smarte Penny Hoarders.

Wall Street Journal har nylig profilert ett par som allerede har startet sin barnehageans finansielle utdanning. Yeagers bor i forstad Georgia og har en 6 år gammel sønn kalt Kellan og en 3 år gammel datter som heter Riley.

Hvordan Yeagers lærer barna sine til budsjett

Kellan begynte å vise interesse for hvor mye koster om sommeren, så Yeagers "bestemte seg for at det var på tide å starte et godtgjørelsessystem hjemme for å hjelpe [ham] bedre å forstå verdien av penger," rapporterer WSJ.

De kom opp med en smart løsning - en som ligner på budsjettkursmetoden, godkjent av personlige finanseksperter som T. Harv Ekers.

De merket tre krukker med "Spend," "Save" og "Give." Hver søndag gir Yeagers Kellan fire kvartaler: to går i Spend jar, mens de andre krukkene hver får en.

"Det virket som et logisk budsjettmønster," Ms Yeager fortalte WSJ. "Vi ville at han virkelig skulle forstå at alle pengene dine ikke skal brukes."

Smart, ikke sant? Ikke bare lærer de Kellan om å spare, de viser også betydningen av å gi tilbake. (Kellan håper å til slutt donere mynten i sin "Gi" krukke til et kjæledyrhyll.)

Du lurer kanskje på om Kellans godtgjørelse er knyttet til arbeid - det er det ikke.

"Han forstår allerede at hvis du er en del av denne familien, er det ting vi forventer at du skal gjøre," Ms Yeager fortalte WSJ. Ting som ikke er knyttet til penger eller "ekstern belønning [s]."

For å tilordne gjerninger har Yeagers en annen unik metode: popsicle pinner. De skriver ut forskjellige gjerninger på hver pinne, og hver uke velger Kellan to - uten å se hva de er. Hans søster Riley plukker en.

"Å la Kellan velge jobbene hjelper ham til å føle (som) at han er i førersetet ... og bytte dem opp hver uke holder ting interessant, sier artikkelen.

Å øke barna er langt fra enkle - men med litt kreativitet må de lære seg å være ansvarlig for penger ikke være så vanskelig som mulig.

Vi dekket artikkelenes fremtredende punkter i dette innlegget, men WSJ-abonnenter kan få tilgang til hele historien her.

Din sving: Tror du på kvoter? Hva synes du om krukkeanlegget?

Susan Shain, seniorforfatter for The Penny Hoarder, søker alltid eventyr på et budsjett. Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.

Skrive Inn Din Kommentar