Penger

Crazy måter å bli ansatt: 5 Uvanlige Jobb-Jakt Tactics som faktisk fungerte

Crazy måter å bli ansatt: 5 Uvanlige Jobb-Jakt Tactics som faktisk fungerte

Til tross for en bedre økonomi er det fortsatt vanskelig å få en god jobb. Arbeidsledigheten for unge studenter er over 8%, rapporterer Economic Policy Institute. Men undersysselsetting rate er nærmere 17% prosent. Flipping burgere deltid å betale din gjeld fra den bachelorgraden er ikke moro.

Det er på tide å få stillingen du egentlig vil ha - men hvordan? Hvis de vanlige måtene har sviktet deg, vil du kanskje prøve noe nytt, og kanskje til og med noen taktikker som er "litt der ute." Vurder følgende galne måter å bli ansatt som faktisk har jobbet.

1. Annonser på Google

Alec Brownstein endte opp med CBS News for sin jobbjaktteknikk. Det startet da han var Googling lederne han ønsket å jobbe for og la merke til at det ikke var noen betalte annonser i resultatene. Å regne med at, som alle andre, lederne sannsynligvis Google seg fra tid til annen, åpnet han en AdWords-konto og kjøpte topplasseringen for flere navn.

Da Ian Reichenthal, den kreative regissøren for Young og Rubicam, Googled selv, så han Brownstones annonse. Han ringte, satte opp et intervju - og hyret ham. Annonsen koster bare 15 cent, og selv om Reichenthal sa at det var Brownstones "store portefølje" som fikk ham ansatt, var det annonsen som fikk ham intervjuet.

2. Annonser på et billboard

Adam Pacitti jobbet på en spille arkade etter å ha uteksaminert med en grad i medieproduksjon. Etter å ha mistet jobben sendte han ut 250 søknader uten suksess.

Så tilbrakte han måneders arbeid på en "multi-platform viral reklamekampanje med full sosial mediaintegrasjon", og leide et billboard. Han sier, "Folk likte på tavla, for det meste." Det leste:

Jeg brukte min siste £ 500 på dette Billboard.

Gi meg en jobb.

EmployAdam.com

Snart gjorde jobbjakten nyhetene på radio, TV og i aviser over hele verden. The hashtag "#EmployAdam" gjorde også runder på Twitter. Etter å ha fylt 60 jobber, er han nå en virusproducent (naturlig) for prosjekter på Seachange.

3. Sett det gjenoppta på en ølflaske

Kelly Taylor ønsket å være en brewmaster på en pub, så han satte sammen et CV og søkte på det neste beste - en assisterende bryggerposisjon. Men han var ikke et vanlig CV.

"For mitt intervju tok jeg en flaske hjemmebrygging jeg lagde i leiligheten min, og la meg fortsette på flasken som en etikett," sa han. Han fikk jobben den dagen og ble forfremmet til brewmaster innen et år.

Ved å ta ølflaske-CV til neste nivå, brukte Brennan Gleason i British Columbia syv uker med å brygge en ny øl kalt "Résum-Ale", ifølge en Huffington Post-artikkel. Gleason var bare måneder unna å ha uteksaminert fra University of Fraser Valley, og hadde fått tildelt et selvfremmende prosjekt.

Med sin grad i grafisk design på vei, og hans øl klar, satte han litt av sin portefølje på hver flaske og sendte seks pakker med hjemmebrygget til flere Vancouver-designfirmaer. Han landet en jobb som kreativ direktør for Techtone, et digitalt markedsføringsbyrå.

4. Bruk cupcakes med QR-koder

Katie Oldham hadde en forseggjort plan for å bli lagt merke til av potensielle arbeidsgivere. Hun satte opp sin nettside og hadde cupcakes laget med en "spiselig icing QR-kode på toppen." Da fant hun kontaktinformasjon for nøkkelpersoner på magasinet hvor hun ville jobbe. Deretter forberedte hun kort som forklarte QR-koden, hennes mål, og hvordan å kontakte henne.

Når noen skannet en cupcake med en smarttelefon, ville de bli sendt til nettstedet hennes. Resten av planen hennes skulle gå slik:

Mens du nyter de fantastiske cupcakes, kan de lese gjennom nettstedet, som har det jeg leter etter (sommeropplæring) og seksjoner for CVen min, Personlig erklæring, lenker til Scarphelia her, og eksempler på arbeid som jeg har gjort online og i journalistikk ... De er så begeistret med min kreative og frekk måte å søke etter arbeidserfaring som de kaller meg med en gang og inviterer meg til et intervju. Eller i det minste ... det er planen!

Hun dro til London for å levere cupcakes - og landet en internship på Cosmopolitan, ifølge en senere rapport om WiseBread.

5. Lag et videospill CV

Alexander J. Velicky gikk til en utrolig innsats for å få jobb med Bethesda Game Studios, rapporterer Forbes. Han tilbrakte 2000 timer med å lage et mod som heter "Falskaar" for "Skyrim", en av Bethesdas mest populære spill. Blant annet har den lagt til 25 timers spilletid.

Velicky forklarte at, "Den beste måten å vise Bethesda Game Studios at jeg vil ha jobb der og skal ansettes, er å skape innhold som oppfyller kravene til deres utrolige utviklingslag."

Ordningen hans fungerte ikke som planlagt, og ingen jobbtilbud kom fra Bethesda. Men ifølge Game Spot, ledde populariteten til hans mod til en posisjon hos Bungie, utvikleren av Destiny, Halo, Myth og andre spill.

Andre unike måter å få jobb på

Ikke alle galne stunter får deg til å ansette, og det kan være vanskelig å vite hvor langt å gå.For å hjelpe deg med å få en bedre følelse av hva du skal prøve og hva du skal unngå, la oss se på de kreative og galne tingene folk har gjort i et forsøk på å bli ansatt, ifølge Forbes.com.

Hva jobbet

  • Setter et CV på en sjokoladebar
  • Klatring på et tak en arbeidsgiver var å fikse for å søke jobb
  • Reparere et selskaps utstyr under et intervju
  • Sende en melding i en flaske
  • Be om å bli intervjuet på spansk for å demonstrere flyt

Hva fungerte ikke

  • Back-flipping inn i intervjuet rommet
  • Sende en fruktkurv til intervjuerens hjem
  • Kle seg som en klovn
  • Sende en lotteri billett til intervjueren
  • Gi intervjueren en tarotavlesning

Til slutt, på DoktorSnake.com, kan du betale ca $ 265 for en "Good Job Spell" som "Hjelper deg med å sikre den perfekte stillingen." Det kommer med en "heldig voodoo maskot." Ingen ord om hvor effektiv tjenesten har vært for brukere , så du vil kanskje passere den.

Din sving: Hva er den skøreste tingen du har gjort for å prøve å få jobb? Fungerte det som du hadde planlagt?

Steve Gillman er forfatteren av "101 rare ting å tjene penger" og skaperen av EveryWayToMakeMoney.com. Han har vært repo-man, stavkarpe, søkemotorevaluator, husflipper, trikkdriver, prosessserver, mock juror og roulette croupier, men på mer enn 100 måter han har tjent penger, er skriving hans favoritt (så langt).

Skrive Inn Din Kommentar