Forsikring

6 elementer av en solid personlig finansiell plan

6 elementer av en solid personlig finansiell plan

September er Life Insurance Awareness måned, og dette innlegget er i samarbeid med TermLifeInsurance.com, som bidrar til å spre bevissthet om betydningen av livsforsikring. Lær mer om hvordan du kan beskytte din familie og din økonomi.

Er du klar til å ta kontroll over din økonomiske fremtid?

Du trenger ikke en finansiell rådgiver til å utvikle din egen økonomiske plan. Faktisk er du den beste personen å sette sammen.

Når du er direkte involvert i å kartlegge din økonomi, vil du være mer sannsynlig å faktisk holde fast ved dine mål. I tillegg vil du ha en stor bevissthet om hvor du står økonomisk og hva det skal ta for å komme deg til neste nivå.

Her er seks elementer av en sterk økonomisk plan.

#1. Super sterke, meningsfulle mål

Hva er poenget med å ha en finansiell plan hvis du ikke har noen mål? Det er ikke en.

Hvis du vil gjøre økonomisk fremgang, trenger du mål som er sterke nok til å inspirere deg til handling. Mål er det som tillater deg å øve forsinket tilfredsstillelse.

Hvis du for eksempel har et mål om å betale $ 3000 på kredittkortgjeld i seks måneder, vet du at hvis du bruker $ 30 på en ny skjorte som du ikke virkelig trenger, berøver du deg selv av gjeldsfrihet.

Sterke mål er det som holder meg i sjakk. Når jeg er forpliktet til et bestemt mål, er korte oppdrag ganske enkle å gjøre.

Begynn med sterke mål. Det er nesten umulig å kartlegge en personlig økonomisk plan hvis du ikke har et sterkt mål å begynne med.

Slik setter du målene i bevegelse: Slik holder du målene dine og oppnår resultater

# 2. En bevissthet om inntekter og utgifter (A.K.A. Budsjettet)

Deretter kommer det enten morsomt eller vemmelig, avhengig av personligheten din.

Jeg vil fortsette og være den første til å innrømme: Jeg liker ikke streng budsjettering. Jeg er imidlertid veldig klar over hva jeg bruker pengene mine på.

Det er ingen riktig eller feil måte å budsjett. Du må finne det som fungerer best for deg.

Vanlige måter å budsjettere på:

Nullbasert budsjett - Et nullbasert budsjett er hvor du kartlegger hvor pengene dine går før du får det selv. Du pleier å "bruke" pengene dine før det treffes til din bankkonto. Med et nullbasert budsjett har hver dollar en hensikt.

Lagre fra toppen - En annen måte å budsjett på, som fungerer fantastisk for de av oss som ikke liker nullbasert budsjett, er å skumme fra toppen. Med denne stilen møter du alle dine økonomiske mål før du bruker penger på regninger eller andre utgifter.

For eksempel vil du ha penger automatisk sette inn dine investerings-, sparing- eller gjeldsavregningskontoer. Du har lov til å bruke alt annet.

Denne metoden er også flott hvis du mangler disiplin. Du vil automatisk møte dine økonomiske mål uten å måtte løfte en finger.

Bunnlinjen: Det er massevis av forskjellige måter å budsjett på. Metoden du bruker, spiller ingen rolle. Det som betyr noe er at du er hyper oppmerksom på inntekt og utgifter, og kan trimme fettet når det er nødvendig og flytte disse besparelsene mot målene dine.

Hvis du vil ha et GRATIS verktøy for å hjelpe, foreslår vi Personal Capital for å holde styr på alle dine inntekter og utgifter.

# 3. Et stort (ish) nødfond

Du trenger et anstendig beredskapsfond før du starter med andre mål som å akselerere gjeldsutbetalingen, spare på et hus eller spare for pensjonering.

Nøkkelfondene kommer til nytte og vil forhindre deg fra lønnsslipp til lønnsslipp.

De fleste økonomiske eksperter anbefaler at du har minst 3-6 måneders verdier av penger satt til side for nødsituasjoner. Jeg er enig, men i siste instans trenger nødfonden ditt å være det som gjør du føler deg komfortabel.

Når du lagrer et nødfond, kan du også faktorere at hvis du miste inntekten, vil utgiftene dine trolig bli mye lavere. Jeg vet at jeg ville skje utgifter som gal hvis jeg ikke hadde noen inntekt som kommer inn.

# 4. Sparing / Investering / Gjeldsplan - Ordren avhenger av din spesifikke situasjon

Når du har nådd ønsket nødfondsbeløp, er det på tide å virkelig akselerere dine økonomiske mål.

Dette er den morsomme delen!

Hvis du har høy rente gjeld, som kredittkort gjeld, betaler det av bør være ditt hovedfokus. Når det er gjort, kan du velge å betale ned lavere rentesats eller flytte til spare og investere.

Vi lever alle forskjellige liv og har forskjellige tankegang. Jeg kan ikke fortelle deg hva du skal jobbe med. Du må finne ut hva som betyr mest for deg og så gå inn på det.

Men en ting du må være klar over, er pensjonssparing. Du bør ha en pensjonsplan som en av dine mål.

Du kan ta alle de kontanter du har hatt på å skje mot nødfondsforetaket og spre det mellom dine økonomiske mål.

# 5. Den rette typen forsikring - vil ikke ønske du hadde det før du trenger det

Forsikring er ofte oversett i en sterk finansplan. Sannheten er, uten riktig type forsikring kan alt ditt harde arbeid gå ned i avløpet med en ulykke.

Ikke skimp på forsikring!

Noen forsikringer som du absolutt trenger:

Bilforsikring - Selvfølgelig, hvis du har bil, bør du ikke gå uten bilforsikring. Hvis du har mange eiendeler, sørg for at du har høyansvarsbegrensninger på autopolitikken din.

Boligeierforsikring - Hvis du eier et hjem, vet du allerede hvor viktig boligeiers forsikring er. Nok en gang må dine ansvarsgrenser være høyt nok til å beskytte deg hvis noen blir skadet på eiendommen din.

Helseforsikring - Et stort helseproblem kan konkludere med deg. Dette er en forsikring som du ikke vil være uten. Hvis du er uten helseforsikring, vil jeg anbefale at du ser på å få en billig, høyt fradragsberettiget plan. Du betaler mye på forhånd med en høyt fradragsberettiget helseplan, men i tilfelle et stort medisinsk problem vil forsikringen spare deg for økonomisk katastrofe.

Livsforsikring - Av en eller annen grunn virker det som livsforsikring er den mest hoppede over forsikringen der ute. Hvis du har en familie som du vil beskytte da du trenger absolutt livsforsikring.

Alles situasjon er annerledes. Når du registrerer hvor mye livsforsikring du trenger, tenk på hvordan din ektefelle / barn ville bli påvirket økonomisk hvis noe skjedde med deg. I det minste bør du få nok dekning for å betale av boliglånet ditt.

Takket være teknologi som kjøper livsforsikring, har blitt mye lettere. Du kan bruke et nettsted som TermLifeInsurance.com for å få uttrykk for livsforsikring sitater fra dusinvis av operatører på en gang. Derfra kan du se hvilken transportør som tilbyr de beste prisene og søke.

Og som en sidenotat, vil jeg sterkt anbefale at du får en begrepspolitikk over en hel livspolitikk. Det er vanskelig å slå pris og beskyttelse som vilkårene tilbyr.

# 6. Øk din inntektsstrategi

Sist, men absolutt ikke minst, er en strategi for å øke inntektene dine.

For mange mennesker er utgifter ikke problemet - dets inntekt. Hvis du lager $ 20 000 per år, kommer du aldri til å komme videre. Du må bli kreativ og aktivt se for å øke inntektene dine.

Det tar hardt arbeid og mas, men alle kan gjøre det. Du må bare ha den rette holdningen.

Her er 50 + sidehustler for å få deg til å tenke.

Se gjennom din økonomiske plan ofte

Etter hvert som tiden går etter dine økonomiske mål og forsikringsbehov vil endres. Se gjennom din økonomiske plan ofte og juster når det er nødvendig.

Har du din egen personlige økonomiske plan?

Skrive Inn Din Kommentar