Investere

Den sjokkerende sannheten om profesjonell finansiell rådgivning

Den sjokkerende sannheten om profesjonell finansiell rådgivning

På et tidspunkt vurderer alle behovet for faglig økonomisk rådgivning. For noen anser de det fordi de vil vite om de kan gjøre det bedre. For andre blir de lokket av en profesjonell tonehøyde eller en annen type markedsføringsverktøy. Uansett hvordan du snublet i å bli fristet til å få profesjonell økonomisk rådgivning, er det noen sannheter du må vite før du dykker i.

Vi har nylig intervjuet Elle Kaplan, som bygger et finansielt firma basert på etikk og åpenhet. Hun mener at det er et gap på Wall Street og Main Street finansielle firmaer når det gjelder dette, og for å gi kundene de beste rådene, må det være gjennomsiktig og etisk.

Jeg er enig! Jeg jobbet i en uavhengig megling som ga daglig rådgivning til kunder, og jeg var sjokkert over hvordan tainted rådene var. Det er en av de viktigste faktorene som førte meg bort fra det finansielle tjenesteplanet.

Nå, med flere økonomiske verktøy og ressurser enn noen gang, trenger du fortsatt en finansiell rådgiver?

La oss dykke inn i det spørsmålet og se på noen sjokkerende sannheter som du må vurdere før du betaler for profesjonell økonomisk rådgivning:

Sannhet # 1: Realiser alle måtene du betaler for økonomisk rådgivning

Når du får profesjonell økonomisk rådgivning, må du fullt ut forstå alle måtene du betaler for det rådet. De beste profesjonelle rådgiverne vil være gjennomsiktige om hvordan de blir betalt, men skruppelløse rådgivere vil ikke. Andre vil bare fortelle deg halvparten av historien.

Noen av de vanlige måtene du skal betale din rådgiver inkluderer:

 • Forhåndsgebyr: Dette er et grunngebyr du betaler for en konsultasjon
 • Forvaltningshonorar: Dette er en avgift, vanligvis som en prosentandel av eiendeler, som du betaler for rådgiveren til å administrere pengene dine
 • Meglerprovisjoner: Dette er hvor mye rådgiveren blir betalt av investeringen du kjøper
 • Årlige avgifter: Dette er hva investeringen belaster deg for å holde investeringen. Du kan bruke en gratis tjeneste som FeeX for å finne ut de skjulte årsavgiftene.

Så, vet du sannheten?

Da jeg jobbet hos finansnæringsfirmaet på høgskolen, var det vanlig å ikke avsløre hvor mye provisjonen ble foretatt av investeringsrådgiveren. I stedet vil rådgiverne joke rundt etter at en klient har møtt hvor mye de gjorde av en intetanende klient. For eksempel, i stedet for et obligasjonsfond, ville rådgiveren gi økonomisk råd til en klient for å styre dem til en livrente som "sikker innsats". En $ 1 million livrente ville imidlertid gi megleren en $ 100.000 provisjon. Sinnsyk!

Jeg er helt komfortabel å betale noen for en god jobb, men jeg har et stort problem når noen som gir meg råd, ikke er gjennomsiktige.

Når det gjelder avgifter, faller de fleste økonomiske rådgivere inn i tre kategorier:

 • Provisjonsbasert:Dette er en finansiell rådgiver som kompenseres for kjøp eller salg av investeringer eller forsikring. Kommisjonen er vanligvis betalt av det finansielle firmaet hvis produkt ble kjøpt.
 • Fee-Only:Dette er en finansiell rådgiver som bare belaster et gebyr for utførte tjenester. Nå kan dette være et engangs møte og arrangement, eller det kan være pågående (for eksempel årlige finansielle kontroller). Gebyret kan også være en flatavgift per avtale, time eller en prosentandel av de forvaltede eiendelene. En avgiftskonsulent mottar imidlertid ingen kompensasjon basert på investeringer eller produkter de anbefaler.
 • Fee-Based:Dette er en finansiell rådgiver som vil belaste et gebyr for å sette sammen en finansiell plan. Imidlertid har planen vanligvis provisjonsbaserte produkter eller tjenester, og hvis du velger den planen, kompenseres rådgiveren også med en kommisjon. Dette er en hybridmodell, så interessekonflikten er fortsatt tilstede.

Det er imidlertid viktig å merke seg at alle disse kostnadene kan legges til hverandre. Selv om du går til en avgiftspliktig planner for å få en finansplan, vil investeringene du fortsatt har årlige avgifter. Du trenger bare å vite hva du betaler for - og en god finansiell rådgiver vil fortelle deg.

Sannhet # 2: Pass på at du forstår dine valg

Hvis du får profesjonelt økonomisk råd, er sjansene det fordi du leter etter bedre alternativer eller forskjellige alternativer. Men mange finansielle rådgivere vil bare presentere ett alternativ og si det er det beste svaret på situasjonen din. Hvorfor? Vel, det kan skyldes Sannhet # 1 ovenfor, eller det kan være fordi de bare kan styre deg inn i "Godkjente Selskapsfond". Uansett grunnen er jeg fast trodde at du må forstå alternativene dine før du tar noen beslutninger.

Det beste profesjonelle økonomiske rådet vil svare på dette enkle spørsmålet hver gang:Hvorfor velge dette fondet over det fondet? Ganske grunnleggende, men mange gjør det ikke. De beste rådgiverne vil gi deg en klasse av investeringer som de tror vil passe deg, for eksempel småkapitalfond. Deretter vil de gi en liste over de beste småkapitalfondene, og kanskje til og med anbefale en fra listen, selv om alle er gode. Slik skal ting gjøres, men de er vanligvis ikke ferdige på den måten.

På samme linje vil en god profesjonell rådgiver se på din samlede porteføljeallokering når du tar investeringsbeslutninger. Det gjør ikke klienten rettferdighet dersom faglig finansiell rådgiver bare ser på en konto, og utelater andre kontoer som 401ks eller IRAer.

Et godt eksempel er selskapets 401k-leverandør. Som en "oppsving" til ansatte tilbyr 401k styringsselskapet en tjeneste som kalles Financial Engines, som vil se på og optimalisere 401k. Du betaler en årlig avgift for denne tjenesten, og alt de gjør er å balansere din 401k på dine vegne. Imidlertid har selskapet ingen informasjon om dine andre investeringer, og kan ikke se hvordan din 401k passer inn i din samlede portefølje. Bunnlinjen er denne tjenesten er sløsing med penger, men mange mennesker vil falle for det økonomiske råd og se deres avkastning spist bort hvert år.

Hvordan Roboadvisors Stack Up

Roboadvisors - disse selskapene som Forbedring, WealthFront, FutureAdvisor og mer - som kobler til kontoene dine og lager målfordeling og anbefaler, er trinn i riktig retning. Imidlertid har de fortsatt et par feil:

 • De kan ikke svare på spørsmålet "hvorfor dette fondet over det fondet"
 • De kan vanligvis ikke bygge en ressursfordeling rundt alle kontoene dine (for eksempel arbeidsgiveren din 401k, som kan være din største investering)
 • De har avgifter på toppen av investeringsvalgene også

Uavhengig av ditt valg, sørg for at du forstår dine valg!

Sannhet # 3: Faller ikke for hevet retur

Til slutt faller for mange mennesker for hyped avkastning når det gjelder økonomisk rådgivning. Det er markedsføring 101 - folk elsker å se resultater, og en kunnskapsrik (og muligens samvittighetsløs) finansiell rådgiver vil spille det. Så hvis du hører setninger som:

 • Profesjonell portefølje rådgivning koster penger, men det er verdt det
 • Det koster, men avkastningen er høyere enn å gjøre det alene
 • Du får avkastning som konsekvent slår markedet
 • Se på X% avkastningen som jeg har gitt til disse klientene

Bunnlinjen er at de mest aktivt forvaltede porteføljene og avkastningene i det lange løp faktisk underperform markedet. Videre kan ingen finansiell rådgiver garantere noen form for avkastning for sine kunder.

De beste rådgivere vil legge ut scenarier og fremheve hvordan midler og porteføljer historisk har utført. De vil også se hva du bryr deg mer om: inntekt, vekst, prinsippbeskyttelse. Hvis du er ikke Å ha diskusjoner om disse tingene, og i stedet leder rådgiveren deg til penger eller en portefølje basert på retur alene, det burde være et stort rødt flagg!

Ikke fall for hyped avkastning ... se etter en solid historie og scenarier som viser ulike markedsavkastninger over tid.

Så, trenger du profesjonell økonomisk rådgivning?

Jeg er en troende at de fleste ikke trenger profesjonell økonomisk rådgivning. For mange, spesielt studenter og unge investorer som nettopp begynner, vil en grunnleggende investeringskonto som fokuserer på brede markeds ETFer av verdipapirfond, gi mye mening. Og ja, bruk av en tjeneste som WealthFront kan være et smart valg.

For mange investorer er hovedparten av sine investeringer i en 401k eller IRA. Etter det kan de også ha en standard meglerkonto også. Uansett er deres porteføljer ganske enkle og enkle å vedlikeholde. De krever ikke skatterådgivning, for det meste, og holder seg til indeksfondene gir mye mening.

Hvis de vil ha litt mer mangfold, kan de alltid gå med måldatafond, så lenge de er klar over de største problemene med måldatafondene.

Det eneste virkelige scenariet når jeg ser profesjonell finansiell rådgivning som er praktisk er en situasjon når noen mottar en fallfall, og har ikke måttet investere store pengebeløp før. Og selv i dette scenariet vil jeg sterkt anbefale en avgiftsplanner som er veldig gjennomsiktig om hvordan de tjener penger.

Disse sjokkerende sannhetene om økonomisk rådgivning løper voldsomt gjennom finansnæringen. Det er trist, men sant. Som det er det beste som en investor kan gjøre, å armle seg med kunnskap, slik at de kan vite hva de skal gjøre når de møter disse situasjonene.

Hva er dine tanker om profesjonell økonomisk rådgivning?

Skrive Inn Din Kommentar