Virksomhet

Hva er forskjellen mellom en W2 og W4?

Hva er forskjellen mellom en W2 og W4?

Har du noen gang lurt på noen av disse skattedokumentene du må håndtere? En av våre lesere spurte om forskjellen mellom en W2 og W4.

Når det gjelder filing skatt, kan alle formene du trenger sikkert høres ut som en alfabetesuppe.

W4.

W2.

1040ez.

Til slutt begynner alle å høres ut som det samme.

Men de er det ikke.

I dette innlegget vil vi se på forskjellene mellom et W2-dokument og et W4-dokument.

Hva er forskjellen mellom en W2 og W4?

La oss slå det ned!

W4

Hvis du er en ansatt i et selskap, er en W4 det juridiske sertifikatet som gjør at arbeidsgiveren din kan vite mengden av føderal inntektsskatt for å holde tilbake fra lønnsslippet ditt basert på:

  • sjekk inntektsnivået ditt
  • sjekk din sivilstand
  • sjekk Antallet personer som er avhengige av dine økonomiske (avhengige
  • sjekk ditt barn / avhengige pleie kostnader og
  • sjekk inntekt fra en annen jobb eller ektefelle

Avhengig av hvilken side av spekteret du faller på noen av de ovennevnte faktorene, blir det gitt en poengsum og at totalpoengsummen er oppgitt på W4-skjemaet og til slutt bestemmer hvor mye skatt vil bli holdt tilbake fra hver lønnsslipp du mottar fra din arbeidsgiver.

Hemmeligheten til å betale din rimelige skatt og sørge for at du får de pausene du fortjener ligger i stor grad på det du legger på din W4.

2017 W4 starter med linjene A gjennom H.

Hvis ingen kan kreve deg som avhengige, vil du sette nummer 1 på boksen på slutten av Linje A.

Hvis du er en høyskole student som for tiden blir støttet av foreldrene dine, er det viktig å verifisere med foreldrene dine at de ikke vil kreve deg som avhengige i skattesesongen, da motstridende informasjon kan føre til at du (og foreldrene dine) har problemer med IRS . Hvis de ikke vil kreve deg som avhengig av deres skatt, er du fri til å legge inn 1 på linje A.

Linjer B og C har å gjøre med din sivilstand og om din ektefelle eller ikke. Dette er vanligvis lett å bestemme.

Linje E er en annen viktig linje på W4.

Det er her du vil angi om du vil arkivere skatter som «Hovedenhetshode».

Du vil legge inn en 1 her hvis du er ugift eller hvis inntekten utgjorde mer enn 50% av kostnadene ved å holde opp et hjem for deg selv og / eller dine kvalifiserte pårørende. Dette er noe du ikke vil bli galt heller. Hvis du, men for tiden er skilt, er det viktig å diskutere med din ektefelle som lederen av husholdningen vil være som det bare kan være en leder av husholdningen (eller du kan velge å arkivere som "gift arkivering separat.

Sørg for å søke hjelp av en sertifisert skatteprofessor her, slik at du kan bli lovlig.) Hvis du har barn, gjelder det også for hvem som vil kreve barna som avhengige på linje A.

Linje F er for barnehageutgifter på minst $ 2000 mens du var på jobben din, og hvis du planlegger å kreve kreditt for det på dine skatter. Hvis du har gjort mindre enn $ 70 000 (enslige foreldre) eller mindre enn $ 100 000 for ektepar, vil du kvalifisere deg for en skattekreditt kalt avhengige pleieutgifter for opptil 2 barn. Hvis dette scenariet definerer deg, vil du legge inn en 1 på denne linjen.

Linje G er for foreldre som har barn innenfor en bestemt inntektsgruppe. Hvis du lager mindre enn $ 70 000 som enslig forelder, eller $ 100 000 for gifte foreldre, vil du skrive ned 2 på denne linjen for hvert kvalifisert barn. Hvis du lager mellom $ 70 000 og 84 000 (enlige foreldre) og mellom $ 100 000 og $ 119 000 for gifte foreldre, vil du legge inn 1 på denne linjen for hver.

Du kan få tilbake opptil $ 2000 for opptil 4 barn du lister som avhengige på din avkastning. Dette er ikke chump endring i det hele tatt.

Endelig på Linje H, legger du opp alle tallene fra de forrige linjene og angir summen. Dette nummeret bestemmer skattnivået ditt.

Fyll ut W4-skjemaet på riktig måte, og sørg for at riktig mengde skatter tas ut, så ta tid for å fylle ut det riktig slik at du ikke møter noen unødvendige spørsmål fra IRS senere.

W2

Et W2-dokument derimot er et skjema som rapporterer lønnene en ansatt har opptjent og skatter og fradrag holdes i løpet av året. Dette er innlevert av en arbeidsgiver for arbeidstaker, selv om medarbeider er relatert til dem.

Arbeidsgiver er pålagt å sende en kopi til arbeidstaker og en kopi til IRS. Arbeidsgiver må ha W2 tilgjengelig for den ansatte senest innen 31. januar neste år for skattemelding.

Boks 1 på W2 din viser bruttoinntektene. Så hvis Mr. John gjorde en bruttoinntekt på $ 21 000 i løpet av året, går det i boks 1.

Boks 2 vil vise hvor mye av bruttoinntektene du har beskattet, så hvis Mr. John ble beskattet $ 2300 i løpet av året, vil det bli vist her. Dette beløpet reflekterer direkte informasjonen du skrev inn på W4-skjemaet.

Alt annet på W2 er ganske greit og gir deg informasjon om fradrag tatt ut for Social Security og Medicare, så vel som hva som kom ut som statlig og lokal inntektsskatt.

Pakke det opp

Så, i et nøtteskall, er forskjellen mellom en W4 og W2.

Et dokument lar deg i hovedsak diktere hvor mye du skal beskattes, mens den andre gir deg en rapport om hvor mye penger du har gjort og hvor mye du ble skattlagt i løpet av et gitt år.

Du fyller ut en W4-skjema når du starter en ny jobb, du kan kontakte HR-kontoret for å oppdatere det når som helst på året hvis forholdet ditt endres) og du vil motta en W2 i begynnelsen av året, slik at du kan legge inn dine skatter og ikke komme i trøbbel med onkel Sam.

Dine tanker og spørsmål er velkommen nedenfor.

Skrive Inn Din Kommentar