Penger

Denne Certified Beer Connoisseur fortalt oss hvordan han brygde en karriere i øl

Denne Certified Beer Connoisseur fortalt oss hvordan han brygde en karriere i øl

Neil Callaghan gikk på college for å studere musikk, men etter å ha oppnådd sin bachelor, fant han seg i college-byen Athens, Georgia, som arbeider som bartender.

Arbeidsgiveren hans la merke til at han hadde knack for jobben og foreslo at han skulle se på sertifiseringsprogrammet for øldommer. Han tilbød selv å hjelpe ham å studere. Callaghan hadde ingen hensikt å vove seg inn i en karriere i øl, men han bestemte seg for å gå for det uansett.

Mens han studerte for BJCP, som fokuserer på bryggesiden av ølindustrien, snublet han over Cicerone-sertifiseringsprogrammet.

"Jeg skjønte" Åh, jeg studerer for det, kan også like godt studere for Cicerone-programmet også, "sier han.

Det var i 2010.

Rask fremover åtte år: Callaghan overvåker nå samordningen mellom produksjon og salg som El Lector (The Reader) for Cigar City Brewing i Tampa, Florida, og er en av kun 80 avanserte cicerones i verden.

Hva er en Cicerone?

Når du trenger en ekspert på vin til servering, matparing eller anbefalinger, blir du en sommelier.

Trenger du samme nivå av kompetanse, men for øl? Det er der en cicerone kommer inn.

(Åh og forresten, det er uttalt sis-uh-rohn.)

Alle kan kalle seg en "ølekspert", men en sertifisert cicerone er den eneste personen som virkelig kan si at de har bevist ferdigheter i ølverdenen. Disse øl-avicionados vet alt fra optimale øl- og matparing til de beste metodene for å fikse et utkastssystem.

Mens BJCP er fokusert mer på ølproduksjon, handler Cicerone-sertifiseringsprogrammet om godt avrundet ølkunnskap med sterk vekt på service.

For Callaghan har de ferdigheter og kunnskap han lærte mens han studerte for å bli en cicerone, hatt nytte av sin karriere i ølindustrien.

Hans daglige arbeid på Cigar City Brewing innebærer å ta all teknisk informasjon som følger med produksjon av en øl, og fordøye det til vilkår salgs- og markedsavdelingen kan bruke.

Å bli en cicerone forberedte ham på jobben fordi det tillot ham å bygge kompetanse på produksjonspraksis, samt hvordan å levere en god øl til forbrukeren.

"Det tvinger deg til å virkelig engasjere seg med deler av ølindustrien og deler av øl som helhet, som du kanskje ikke nødvendigvis ser på," sier Callaghan.

Cicerones og ølindustrien

Etter hvert som programmet har vokst, har det blitt en standard i bransjen for å identifisere velafrundede fagfolk som virkelig kjenner sine ting. Hvis du gjør et raskt søk på Faktisk, kan du finne over 200 jobber som enten krever eller foretrekker et visst nivå av cicerone-sertifisering.

På Cigar City Brewing, sier Callaghan at selskapet krever at alle ansatte skal oppnå nivå 1-sertifisering, Certified Beer Server, innen 30 dager etter utleie. Og det er ikke bare for bartendere og brewmasters - det inkluderer alle, til og med menneskelige ansatte.

"Når de går ut på markedet eller i verden og sier" Hei, jeg jobber for Cigar City, "vi vil sørge for at de vet hva de snakker om," sier Callaghan.

I tillegg til at man krever inngangssertifisering for ansatte, favoriserer Cigar City Brewing også grossister som har sertifiserte ølservere og ciceroner på ansatte.

"Det reflekterer til oss som et bryggeri at disse karene virkelig fokuserer på ølkvalitet og kunnskap," sier Callaghan.

Ray Daniels, grunnleggeren av Cicerone-sertifiseringsprogrammet, sier at mange mennesker har kontaktet ham med suksesshistorier om hvordan programmet ga dem et ben opp. Noen sier det førte dem til en bestemt jobb, mens andre sier at det økte lønnen sin.

Betyr det at cicerone-sertifiseringen er en gylden billett for landing av en drømmejobb i ølindustrien? Ikke akkurat - men det gjør det ikke vondt.

Selv om Callaghan mener at programmet bidro til å forberede ham på sin nåværende jobb, er han ikke sikker på at sertifiseringen var nødvendig for å lande den. Men han tror det ga ham en kant over konkurransen.

Så er dette sertifiseringsprogrammet riktig for deg?

Hvis du vil utvide din kunnskap eller gren i ølindustrien, kan det være gunstig. Men husk, det kommer til å ta mye tid, og du må betale eksamensavgifter og studere ressurser. Du kan lese mer om de her.

For de som er interessert i å bryte inn i ølverdenen, kan Cicerone-sertifiseringsprogrammet være et godt hoppepunkt og en måte å få foten på i døren, men regner ikke med at det er din ultimate nøkkel til oppføring. På slutten av dagen vil din hengivenhet til håndverket bestemme din suksess.

"Hvis du tar ting seriøst, hvis du virkelig dykker inn i dette, kan du absolutt gjøre en karriere ute av øl," sier Callaghan. "Det kommer til å bli mye hardt arbeid, men det er en virkelig givende og tilfredsstillende karriere."

Kaitlyn Blount er en junior stabskribent på The Penny Hoarder. Hun smaker testet noen øl for dette innlegget - for forskningsformål selvfølgelig.

Skrive Inn Din Kommentar