Banker

4 effektive strategier for å øke 529 besparelser

4 effektive strategier for å øke 529 besparelser

Å åpne en 529 for barnet ditt er en flott måte å ikke bare bidra til å spare for utdanningskostnader, men også å høste de andre fordelene av det som følger med disse kontoene. Problemet er imidlertid at det å komme seg med de ekstra pengene kan være vanskelig.

Du først og fremst må sørge for at viktige områder i livet ditt blir tatt vare på, som din gjeldsbelastning og pensjonskontoer. Når du har de godt planlagte ut, er det aldri en dårlig ide å gå videre og begynne å planlegge for barnas fremtid også. Husk, det er ikke alt eller ingenting her heller. Du kan velge en vei for økonomisk balanse.

Her er fire effektive strategier for å øke 529 besparelser uansett hvilken type budsjett du jobber med.

1. Start så stort som mulig

Vi jobber alle sammen med ulike budsjetter og kan bidra med ulike beløp til våre økonomiske mål. Det er helt greit. Men hvis du er i en situasjon der du kan starte en 529 med en engangsbeløp, er det mange fordeler ved å gjøre det.

Frontloading a 529 gir pengene mer tid til å vokse og kan spare deg mye for fremtidige bidrag. Også mange stater tilbyr skattebrudd på penger satt i 529 kontoer i skatteåret. Mens du ikke får en skattepause for bidrag på føderalt nivå, vil alle inntekter vokse skattefrie, og pengene kan trekkes tilbake skattefrie for utredningsformål.

Under gjeldsskatten ekskludering, kan enkelt skattebetalere bidra så mye som $ 14 000 per år i en 529 eller foreta et bidrag på $ 70 000 for å dekke fem år på en gang. Giftpar kan bidra med så mye som $ 28 000 på ett år ($ 14 000 per person) eller $ 140 000 som engangsbeløp for å dekke opptil fem år. (Du må se statens plan for regler om levetids bidraggrenser.)

Besteforeldre som ønsker å lage engangsbeløp, kan også følge disse reglene, og potensielt spare seg for mye penger på eiendomsskatten. Så sykelig som det kan høres, kan det gi stor økonomisk fornuft for familier med store eiendommer.

2. Gjør økende økninger

En av de mest effektive strategiene, uansett hvilket økonomisk mål du arbeider mot, gjør trinnvise økninger.

La oss si at du for øyeblikket bidrar med $ 50 per måned til en 529. Lag en plan for å øke bidraget med 10% (eller annen prosentandel du kan klare) per år. Neste år vil du bidra med $ 55 per måned, året etter ville være $ 61 per måned og så videre.

Disse små mengdene er håndterbare og gjør virkelig en forskjell. Tro ikke på meg? Slik bryter det ned over 15 år:

Flatbidrag på $ 50

Hvis du bidrar med $ 50 per måned i 15 år, vil du få $ 9000 lagret.

10% bidrag øker hvert år

Nå, la oss si at du følger en inkrementell økningsplan. I år 15, vil du bidra med $ 190 per måned. Ja, det er mye, men hvis du allerede har gjort det over tid, vil det ikke føles som mye. Og som et resultat? Du har lagret $ 19,063.

3. Spør slektninger til "Gift" i 529

En av de raskeste og mest smertefulle måtene å vokse barnets 529-plan er å spørre slektninger til å bidra i stedet for å kjøpe vanlige gaver.

Hvis besteforeldre og andre familiemedlemmer som vanligvis kjøper barnegaver, i stedet avdir penger mot høyskolebesparelser, kan du ende opp med flere hundre dollar ekstra per år. Disse bidragene kan gjøre en betydelig forskjell i løpet av et tiår eller mer.

Planer som Californias ScholarShare 529 Plan gjør det veldig enkelt for slektninger å gå inn i 529 ved å tilby gavekort. Du kan laste ned et gavekort på deres nettside, slik at du ikke går til festen som er tomt.

4. Sett din skatt refusjon på jobb

I stedet for å blåse din tilbakebetaling av skatt på materielle eiendeler som raskt blir glemt, legg det til god bruk. Dedikere en del i forhold til pensjonskonto, en del mot en 529, og deretter en annen del i forhold til noe annet du velger.

Enkelte beløp som skattemessige tilbakebetalinger gir gode muligheter til å gjøre en stor innsats i dine økonomiske mål. Selv å sette noen få hundre dollar fra din skatt refusjon kan gjøre en stor forskjell. Husk at det er arbeid å starte små når du sparer for college.

Se på andre måter å betale for college, også

Vi vet alle at kostnaden for høyskolen øker hvert år, og at våre barn skal betale en høyere pris enn vi gjorde. Det betyr imidlertid ikke at besparelsene dine er den eneste måten å betale for college.

Selv om det er definitivt smart å bidra så mye som mulig til en 529 plan, kan barnet også se på alternative finansieringsmetoder som stipend, økonomisk hjelp og til og med studielån om det er nødvendig.

Hvilke ting har du gjort for å øke 529 besparelser?

Robert Farrington er en merkevareambassadør for ScholarShare, og denne artikkelen ble sponset av ScholarShare. Alle meninger er mine egne, og du burde virkelig bruke noen av disse enkle triksene for å øke dine 529 besparelser!

Foto Kreditt: belchonock / 123RF arkivfotografi

Skrive Inn Din Kommentar