Liv

Her er en mer grunn til å være sikker på at du får nok vitamin D

Her er en mer grunn til å være sikker på at du får nok vitamin D

Mer enn 50% av kvinnene i USA over 50 år er rammet av metabolsk syndrom, en rekke helseproblemer som inkluderer overflødig kroppsfett rundt midjen, økt blodsukker og unormale kolesterolnivåer.

Sammen øker de en persons risiko for slag, diabetes og hjertesykdom.

Men en ny brasiliansk undersøkelse av postmenopausale kvinner mellom 45 og 75 år tyder på at det er en måte å bekjempe metabolsk syndrom på.

Pass på at du får nok vitamin D.

Ifølge professor Eliana Aguiar Petri Nahas, en av studieens forfattere, "Vi målte deltakernes blod D-vitaminivåer og også analyserte parametere som indikerer MetS [metabolsk syndrom]. Vi fant at jo lavere nivået av vitamin D er, desto større forekomst av MetS. "

Professoren sier det er mulig for kvinner å redusere risikoen for metabolsk syndrom ved å opprettholde tilstrekkelige nivåer av vitamin D.

Studiens forfattere erkjenner at mer forskning er nødvendig for å støtte de opprinnelige resultatene.

Metabolisk syndrom og koblingen til vitamin D

Ifølge Vitamin D-rådet har ulike organisasjoner forskjellige anbefalinger for hvor mye voksne trenger. Den varierer fra 600 til 5000 IE vitamin D per dag.

Hvis du tror du kan være vitamin D-mangel, er i fare for metabolsk syndrom eller mistenker at du kan være symptomatisk, planlegg en avtale med legen din for en evaluering.

I mellomtiden gi D-vitaminene dine et løft gratis med lange turer i parken eller noe annet som regelmessig kommer deg ut i sollyset en stund - bare ikke glem solkremet!

Du kan også spise mat høyt i vitamin D, som yoghurt, laks, hermetisert fisk og eggeplommer.

Vitamin D kosttilskudd er også et alternativ, men sjekk med legen din før du begynner å glatte ned fistfuls av vitaminer.

Ifølge National Institutes of Health, vitamin D kosttilskudd kan føre til nyrestein og også negativt samhandle med ulike typer medisiner.

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun elsker å fortelle leserne om rimelige måter å holde seg frisk, så se henne på Twitter (@lisah) hvis du har et tips å dele.

Skrive Inn Din Kommentar